Sport

Alonso se distanţează

Ziarul de Vrancea
22 iul 2012 517 vizualizări
Spaniolul de la Ferrari a caştigat Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, după o luptă antrenantă cu Vettel şi Button

Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a caştigat, duminică, Marele Premiu al Germaniei şi şi-a extins de la 13 la 34 de puncte avansul în clasamentul general al piloţilor, pe care îl are faţă de ocupantul locului doi, Mark Webber, la jumătatea ediţiei 2012 a Campionatului Mondial de Formula 1. Alonso a pilotat fără greşeală la Hockenheim. El a plecat din pole position, pentru a doua oară consecutiv în acest sezon, şi s-a aflat la conducere din turul 1 pană la linia de sosire, cu excepţia catorva tururi înainte ca Sebastian Vettel (Red Bull) să intre pentru prima dată la boxe. Însă victoria spaniolului nu a fost una fără emoţii, atat Vettel, cat şi Jenson Button punand presiune mult timp pe el. Însă Alonso a dat dovadă de stăpanire de sine şi a nu a cedat în faţa rivalilor.
Problemele pentru Alonso au apărut după primul schimb de pneuri, efectuat în turul 18, cand Vettel, plecat de pe locul doi al grilei, s-a apropiat la mai puţin de o secundă de lider. Germanul a stat în plasa lui Alonso, dar nu a putut niciodată să-l atace. Apoi, Vettel a pierdut contactul cu pilotul Ferrari din cauza lui Lewis Hamilton. Pilotul de la McLaren-Mercedes, plecat de pe locul 7 al grilei, a avut un acroşaj în primele tururi, soldat cu o pană, ceea ce l-a trimis în coada plutonului. La a doua trecere a sa pe la boxe, Hamilton a ieşit în spatele primilor doi piloţi, Alonso şi Vettel, fiind clasat cu un tur în urma lor. Beneficiind de pneuri "proaspete", britanicul l-a atacat şi depăşit pe Vettel, spre nemulţumirea germanului, care considera că rivalul său nu trebuia să facă acest lucru. Însă comisarii nu au considerat manevra ilegală, astfel că Vettel a "căzut" la 2,3 secunde de Alonso şi nu s-a mai putut apropia de el.
Hamilton a încercat "figura" şi cu liderul cursei, dar nu i-a reuşit. Însă eforturile pilotului de la McLaren l-au ajutat pe coechiperul său, Jenson Button, să-l întreacă pe Vettel. Button a făcut o cursă foarte bună, duminică. El a plecat de pe locul VI al grilei, a urcat o poziţie imediat după start, a ajuns pe IV, în turul 8, după ce l-a depăşit pe Nico Hulkenberg (Force India), şi apoi pe III, în turul 11, după ce l-a întrecut pe Michael Schumacher (Mercedes). După al doilea schimb de pneuri, produs în turul 42, Button a devenit challengerul liderului, în urma unui duel roată la roată cu Vettel. Britanicul s-a apropiat la mai puţin de o jumătate de secundă de Alonso, dar, la fel ca germanul, nu a găsit un moment prielnic pentru a declanşa un atac. În finalul cursei, Button a început să piardă teren şi, în penultimul tur, s-a văzut depăşit de Vettel. Manevra părut una nepermisă, deoarece campionul mondial en titre a efectuat depăşirea cu toate roţile în afara pistei. Comisarii FIA au anunţat că vor analiza incidentul după cursă.
Astfel, Fernando Alonso a caştigat a treia cursă în acest sezon şi a 30-a în carieră. Duminică, puncte au mai obţinut Kimi Rãikkönen (Lotus) - locul IV, Kamui Kobayashi şi Sergio Perez (ambii Sauber) - locurile V, respectiv VI, Michael Schumacher (Mercedes) - locul VII, Mark Webber (Red Bull) - locul VIII, Nico Hulkenberg (Force India) - locul IX şi Nico Rosberg (Mercedes) - locul X. La Hockenheim a abandonat un singur pilot, Lewis Hamilton, în turul 57.
Alonso a acumulat 154 de puncte în clasamentul piloţilor, fiind urmat de Webber, cu 120 de puncte, de Vettel - 118 puncte şi de Rãikkönen - 95 de puncte. La constructori, echipa Red Bull se menţine lider cu 238 de puncte, Ferrari este pe locul doi cu 177 de puncte, iar McLaren-Mercedes şi Lotus-Renault pe locurile 3 şi 4 cu 157, respectiv 156 de puncte. Următoarea etapă a CM de Formula 1, MP al Ungariei, va avea loc săptămana viitoare, pe circuitul Hungaroring. (MEDIAFAX)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.