Sport

Destinaţia, Londra!

Ziarul de Vrancea
18 iul 2012 661 vizualizări
Sportivii, antrenorii şi oficialii din delegaţia Romaniei pentru Jocurile Olimpice se vor deplasa la Londra în trei etape, primul urmand să plece lotul de gimnastică, sambătă, împreună cu antrenoarea Mariana Bitang.

Conform unui comunicat al Tarom, în a doua etapă, luni, vor pleca loturile de canotaj, nataţie, tenis şi box, alături de Ioan Dobrescu, secretar general COSR. Miercuri vor pleca loturile de judo, scrimă şi polo, alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu.


Olimpici cu epoleţi


Gimnasta Cătălina Ponor şi canotorii Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu vor deveni cadre ale Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), în acest sens Guvernul aproband, miercuri, deblocarea a trei posturi la CS Dinamo, a declarat purtătorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu. Campionii mondiali şi europeni la canoe Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu au anunţat, la finele anului trecut, cu ocazia unei gale organizate la sediul MAI în onoarea sportivilor CS Dinamo, că au de gand să renunţe la acest club deoarece de doi ani sunt amăgiţi că vor fi promovaţi pentru rezultatele obţinute. Cei doi vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra, competiţie ce va avea loc între 27 iulie şi 12 august.


Remarcaţi la 3X3


Naţionala masculină a Romaniei a caştigat medalia de argint la prima ediţie a Campionatului Mondial Universitar de baschet 3x3, încheiată marţi seara, la Kragujevac (Serbia).  Selecţionata masculină a Romaniei, formată din jucătorii Rolland Török, Iosif Parlog, Vlad Corpodean şi Alex Pop, antrenaţi de Gabriel Clapon, a încheiat grupa A pe locul doi, cu patru victorii şi două înfrangeri, calificandu-se în semifinale, după victoria cu 9-7 în faţa Israelului. În penultimul act, tricolorii au învins Serbia I, cu 19-16, intrand în finală. în confruntarea de marţi seara, Romania a cedat în faţa Serbiei II, cu 15-20, încheind competiţia cu medalie de argint.  La feminin, ambele echipe ale Romaniei s-au oprit în faza sferturilor de finală, fiind eliminate de China II (scor 13-14), respectiv de Italia (11-18). La capitolul premii speciale, Claudia Ştefania Ene a caştigat concursul de trei puncte şi s-a clasat pe locul 3 la concursul mixt de aruncări libere. Finala feminină a fost caştigată de Italia, 21-9, cu China I.


Mulţumim, TAROM!


Naţionala masculină de baschet a Romaniei a fost învinsă, marţi seară, la un turneu amical la Odessa, de reprezentativa Ucrainei, tricolorii purtand echipament împrumutat de la adversari, după ce bagajele le-au fost pierdute. Unul dintre jucătorii de bază ai reprezentativei, Vlad Moldoveanu, fiul preşedintelui ANST, Carmen Tocală, s-a revoltat după situaţia de marţi seară, postand, ieri, un mesaj pe o reţea de socializare. "Cand joci pentru echipa naţională, se spune că joci pentru numele scris pe faţa tricoului. Seara trecută a trebuit să joc cu Ucraina pe piept, pentru că o parte din bagajele noastre nu au sosit şi se pare că nu i-a păsat nimănui. M-am simţit ruşinat şi am fost destul de furios. Băieţii au fost obligaţi să joace cu alţi bascheţi şi toată lumea ştie că pentru un jucător de baschet nu este deloc un sentiment confortabil. Nu cere respect, dacă nu oferi. Sper ca bagajele noastre să sosească pană la ora meciului cu Israel, de astăzi. Mulţumim, TAROM!", a încheiat jucătorul naţionalei, cu o ironie la adresa companiei naţionale de aviaţie. Romania participă la un turneu amical, la Odessa, fiind învinsă marţi seară, cu scorul de 58-83, de reprezentativa Ucrainei şi aseară, cu 65-76 de Israel.


Froch îl înţeapă pe Bute


Pugilistul britanic Carl Froch a declarat, pentru BBC, că pe el l-ar atrage mai mult o revanşă cu Mikkel Kessler decat un nou meci cu Lucian Bute, menţionand că indiferent ce face romanul acum, nu va mai fi luat în serios avand în vedere felul în care a pierdut confruntarea de la Nottingham. "Anul viitor voi avea o revanşă cu Bute sau cu Mikkel Kessler, care pe mine mă atrage mai mult decat un nou meci cu Bute. Dar Bute doreşte să fie pusă în aplicare clauza privind o revanşă, la el acasă, la Montreal, şi nu poate fi acuzat pentru că vrea să facă asta. Cred că indiferent ce face Bute acum, avand în vedere felul în care a pierdut în faţa mea, nimeni nu îl va lua în serios. Orice ar face, i se va spune: «Ai fost bătut de Carl Froch»", a spus Froch.


“Mitică” Cardoso, împrumutat la Ternana


Atacantul de origine romană al echipei SSC Napoli, Dumitru Cardoso, va juca sub formă de împrumut în sezonul viitor la formaţia Ternana, nou promovată în Serie B, informează site-ul canalenapoli.it. Cardoso a ajuns deja la Norcia, unde se pregăteşte Ternana, a trecut vizita medicală, s-a antrenat alături de noii săi colegi şi în perioada imediat următoare va semna contractul. "Joc la Empoli de la nouă ani şi este bine că mai schimb locul. Este o experienţă nouă pentru mine şi sper să mă maturizez la Ternana. Vreau să fiu jucător de bază la noua mea echipă, să joc cat mai mult şi să dau goluri.", a declarat Cardoso, pentru site-ul tuttomercatoweb.com. Jucătorul a fost împrumutat în sezonul trecut de Napoli la Empoli, club la care s-a format Cardoso. Dumitru Cardoso Nicolau Manuel este născut în Suedia, în 1991, din tată roman, naturalizat italian, şi mamă braziliană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.