Sport

Vise pe malurile Tamisei

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 584 vizualizări
Britanicii speră să caştige după 76 de ani, turneul de la Wimbledon prin Andy Murray, calificat în semifinale * Tecău şi Lindstedt au mai făcut un pas spre finală

în ultimul act al turneului feminin, se întalnesc Agnieszka Radwanska şi Serena Williams
Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia) a mai făcut un pas spre finala turneului de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Dacă în optimi au trebuit să aştepte trei zile pană a fi desemnaţi învingători asupra perechii belgiene Steve Darcis / Olivier Rochus, acum Horia şi Robert au avut nevoie doar de 100 de minute pentru a trece cu scorul de 6-4, 6-2, 6-4 de cuplu Daniele Bracciali/Julian Knowle (Italia/Austria). În semifinale, Tecău şi Lindstedt, finalişti la ultimele două ediţii ale competiţiei găzduite de All England Club, vor întalni perechea favorită numărul 10, Jürgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), care s-a calificat în semifinale învingand cu 7-5, 6-2, 3-6, 6-3 cuplul format de croatul Ivan Dodig şi brazilianul Marcelo Melo.
Cu victoria britanicului Andy Murray (nr.4) asupra spaniolului David Ferrer (nr.7) s-au încheiat sferturile turneului masculin. După un meci cu patru seturi, incluzand trei tie-break-uri şi întrerupt de mai multe ori, Murray s-a impus cu 6-7, 7-6, 6-4, 7-6 şi va juca semifinala cu francezul Jo-Wilfried Tsonga. Deşi meciul cu Tsonga este deschis oricărui rezultat, aşteptările lui Murray sunt enorme, ştiut fiind că britanicii nu au mai caştigat la masculin turneul pe care îl organizează de pe vremea legendarului Fred Perry, mai exact din 1936. Poate că unora dintre londonezi nu le pică prea bine că speranţele se leagă de un scoţian, dar pană la urmă Andy va fi susţinut cu frenezie. Pentru a cuceri marele trofeu, Murray trebuie să treacă nu numai de Tsonga, ci şi de învingătorul dintre  Novak Djokovic (nr. 1) şi Roger Federer (nr. 3), o adevărată finală programată în penultima fază. Reamintim că elveţianul se poate instala din nou în fruntea topului ATP, dacă îşi adjudecă trofeul. Semifinalele Murray – Tsonga şi Djokovic – Federer au loc astăzi.
La feminin, prima finalistă este poloneza Agnieszka Radwanska (3WTA). Cu un joc exact pe fundul terenului, fără prea multe fiţe, Agnieszka a învins cu 6-3, 6-4 pe germana Angelique Kerber şi a devenit prima poloneză după 73 de ani care ajunge într-o finală de  Grand Slam. Radwanska (23 de ani) o va întalni în ultimul act pe Serena Williams (SUA), cap de serie numărul 6, care a dispus de prima favorită, Viktoria Azarenka (Belarus), cu scorul de 6-3, 7-6. Ea va deveni lider mondial dacă va caştiga turneul de la Wimbledon, iar dacă va pierde finala va trece pe locul secund.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.