Sport

Un meci de trei zile

Ziarul de Vrancea
4 iul 2012 759 vizualizări
Programată luni, partida de dublu a lui Tecău şi Lindstedt din optimile turneului de tenis de la Wimbledon a început marţi şi s-a încheiat miercuri * meci de zile mari în semifinala la simplu: Novak Djokovic – Roger Federer

Cea mai bună veste primită ieri de la Wimbledon este calificarea lui Horia Tecău în sferturile probei de dublu masculin. Partida pe care Horia şi partenerul său Robert Lindstedt au susţinut-o în optimi, cu perechea belgiană Steve Darcis / Olivier Rochus, era programată pentru luni, dar s-a amanat o zi, deoarece programul a fost perturbat de intemperiile atmosferice. Nici marţi Horia şi Robert n-au avut noroc, partida fiind întreruptă din cauza ploii după ce culpul romano-suedez caştigase primul set cu 6-4. De-abia ieri, Tecău şi Lindstedt s-au impus adjudecandu-şi  încă două seturi cu 7-5, 7-6. Horia şi Robert vor juca, în sferturi, cu perechea austro-italiană Daniele Bracciali / Julian Knowle.
În acelaşi timp au continuat întrecerile la simplu feminin  şi masculin (sferturi). În proba feminină, se cunosc cele două semifinale, în care s-au calificat Viktoria Azarenka (Belarus, nr. 2), Agnieszka Radwanska (Polonia, nr. 3), Serena Williams (SUA, nr. 6) şi Angelique Kerber (Germania, nr. 8). Ultima a reuşit să-şi elimine compatrioata Sabine Lisicki (scor, 6-3, 6-7, 7-5), aceea care a scos din competiţie principala favorită, rusoaica Maria Şarapova. Angelique o va întalni în semifinale pe Radwanska, poloneza avand mult de furcă în partida cu Maria Kirilenko (Rusia, nr. 17), de care a trecut cu 7-5, 4-6, 7-5. Pe partea cealaltă de tablou, experimentata Serena a eliminat-o pe favorita nr. 4, Petra Kvitova (Cehia) cu 6-3, 7-5, meciul său cu Azarenka fiind aşteptat cu nerăbdare de mulţi iubitori ai tenisului feminin. Sportiva din Belarus a dispus cu 6-3, 7-6 de revelaţia Tamira Paszek (Austria) cu 6-3, 7-6.
Dacă marea surpriză a turneului masculin a fost eliminarea în turul II a lui Rafael Nadal, ceilalţi doi mari favoriţi nu au avut probleme în sferturi Liderul Novak Djokovic a trecut cu 6-4, 6-1, 6-4 de germanul Florian Mayer (nr. 31), în timp ce elveţianul Roger Federer, i-a lăsat doar patru jocuri (6-1, 6-2) rusului Mihail Iujnîi. Djokovic şi Federer se vor întalni în semifinale. Celelalte două partide din sferturi: David Ferer (Spania, nr. 7) - Andy Murray (Marea Britanie, nr. 4) şi Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, nr. 5) - Philipp Kohlschreiber (Germania, nr. 27).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.