Sport

ST: Spania a luat totul

Ziarul de Vrancea
2 iul 2012 532 vizualizări
Cei 11 magnifici

Ataţia jucători au făcut parte din echipa care a caştigat ultimele trei trofee importante în fotbalul pe naţiuni * zece spanioli fac parte din lotul pentru echipa ideală
Unsprezece spanioli au realizat tripla istorică Euro-2008/Mondial-2010/Euro-2012 reuşită, duminică, de Spania, la Kiev, după victoria în faţa Italiei, scor 4-0, şapte dintre aceştia participand la trei finale. Cand legenda echipei a început să se scrie la Euro-2008 de la Viena, în finala cu Germania, portarul şi deja căpitanul Iker Casillas a fost primul care a ridicat trofeul. Alături de el, Fernando Torres (marcator), Sergio Ramos, Andres Iniesta, Xavi şi Cesc Fabregas au fost titulari, în timpul partidei intrand şi Xabi Alonso. Aceşti "şapte magnifici" au jucat, doi ani mai tarziu, finala Cupa Mondiale din 2010. De această dată Iniesta a marcat în prelungiri contra Olandei, Fabregas şi Torres intrand în cursul meciului. Duminică, la Kiev, şase dintre ei au început titulari, iar Torres a intrat pe parcurs marcand golul de 3-0. Atacantul echipei Chelsea a marcat în două finale din trei, Euro-2008 şi Euro-2012. David Silva a jucat cele două finale europene, dar nu a participat la finala CM. Alvaro Arbeloa, şi el prezent la cele trei evenimente, nu a jucat decat finala Euro-2012. Pepe Reina şi Raul Albiol completează lista, fără a fi jucat finala. Selecţionerul Vicente Del Bosque are doar dubla CM-2010/Euro-2012, deoarece sub conducerea lui Luis Aragones Spania a reuşit al doilea european în 2008, după cel din 1964.

Iniesta este MVP, iar Torres – golgeter


Atacantul spaniol Andres Iniesta a fost desemnat cel mai bun jucător al Euro-2012, a doua zi după victoria Spaniei în faţa Italiei, scor 4-0, a anunţat UEFA. Iniesta (28 de ani), autorul golului victoriei în finala Cupei Mondiale din 2010, a fost ales de un comitet tehnic format din 11 persoane, care a stabilit şi o echipă de 23 cei mai buni jucători ai turneului, între care figurează zece spanioli. Iniesta îi succede în palmares compatriotului său Xavi, laureat în 2008, cand tot Spania s-a impus. Cei zece jucători spanioli aleşi de comitetul tehnic pentru echipa ideală a Euro 2012, sunt: Iker Casillas, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Ramos, Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Sergio Busquets, Cesc Fabregas şi David Silva. Ceilalţi jucători selecţionaţi sunt: italienii Gianluigi Buffon, Daniele de Rossi Andrea Pirlo şi Mario Balotelli, , portughezii Pepe, Fabio Coentrão şi Cristiano Ronaldo, germanii Manuel Neuer, Philipp Lahm, Sami Khedira şi Mesüt Özil, englezul Steven Gerrard, precum şi suedezul Zlatan Ibrahimovic.
În privinţa titlului de golgeter al campionatului, forul european a efectuat o departajare, întrucat nu mai puţin de şase jucători au reuşit să înscrie trei golul. Alesul este Fernando Torres, care a reuşit o pasă decisivă pe langă cele trei goluri. Torres a marcat trei goluri (unul în finală), la fel ca alţi cinci jucători: Mario Gomez (Germania), Mario Balotelli (Italia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Alan Dzagoev (Rusia) şi Mario Mandzukic (Croaţia).  În aceeaşi situaţie ca Torres se află şi Mario Gomez (trei goluri şi un “assist”), însă spaniolul l-a devansat pe german, deoarece a beneficiat de mai puţin timp de joc (189 minute faţă de 280).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.