Sport

Mozaic sportiv: Studente de argint

Ziarul de Vrancea
1 iul 2012 536 vizualizări
Naţionala universitară de handbal feminin a Romaniei s-a calificat vineri noaptea în finala CMU, după ce a învins reprezentativa ţării gazdă, Brazilia, scor 28-27

Tricolorele antrenate de Ioan Băban au încheiat grupa de calificare cu patru victorii şi o înfrangere, după cum urmează: 36-15 (21-6) cu Chile, 24-18 (12-9) cu Polonia, 34-21 (19-10) cu Uruguay, 28-27 cu Brazilia, respectiv 24-30 (10-19) cu Cehia. În finala de la Blumenau, tricolorele nu au reuşit să-şi ia revanşa în faţa Cehiei, singura echipă care a învins Romania şi în grupă, cedand cu 18-32 (9-17). Echipa antrenată de Ioan Băban a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de argint, una preţioasă însă, avand în vedere că Romania a fost cotată cu şansa a treia sau chiar a patra la aurul mondial universitar.


Mutu, dorit de Sion


Atacantul echipei Cesena, Adrian Mutu, este dorit de clubul elveţian FC Sion, dar el ar prefera să rămană în Italia. "După ratarea plecării la Genoa, conform ultimelor voci de pe piaţa transferurilor Adrian Mutu ar fi un obiectiv al FC Sion. Ambiţiosul club elveţian, după ce a dat o lovitură cu Gattuso, ar încerca să îl aducă pe fotbalistul roman. Mutu, care are contract cu bianconeri pană la jumătatea anului 2013, ar prefera însă să rămană în Italia. De aceea contactele dintre Genoa şi Cesena s-ar putea relua curand", notează site-ul italian. Tuttocesena.it, citand Corriere Romagna, notează însă că Mutu se gandeşte să se retragă şi să locuiască în Romagna, el intenţionand să cumpere o casă în Cesena şi alegand acest oraş pentru a coordona aici o parte a afacerilor sale, în afara fotbalului.

Stoian, definitiv la Roma


Mijlocaşul echipei AS Bari, Adrian Stoian, a fost transferat definitiv la formaţia AS Roma în schimbul a aproximativ 1.200.000 de euro, a declarat, sambătă, directorul sportiv al grupării din Serie B, Guido Angelozzi. "Stoian a fost prioritatea noastră în campania de transferuri. Ne vom întalni cu oficialii Romei la începutul săptămanii viitoare pentru a semna actele", a spus Angelozzi. Conform sursei citate, Roma ar putea să-l împrumute din nou pe Stoian la Bari. De asemenea, şi două cluburi din Serie A, Chievo Verona şi Cagliari, sunt interesate de aducerea sub formă de împrumut a internaţionalului roman de tineret. Adrian Stoian, în varstă de 21 de ani, a jucat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Bari de la AS Roma. El a evoluat în 29 de meciuri şi a înscris cinci goluri.


Romani în Liga Campionilor la volei


Echipele romane de volei şi-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor, la tragerea la sorţi ce a avut loc la Viena. La feminin, campioana CV 2004 Tomis Constanţa va evolua în grupa E, cu formaţiile Dinamo Kazan (Rusia), Volley Urbino (Italia) şi Schwerimer SC (Germania), iar vicecampioana Dinamo Bucureşti va juca în grupa C, cu Galatasaray Istanbul (Turcia), Busto Arsizio (Italia) şi ASPTT Mulhouse (Franţa). Echipele masculine romaneşti vor întalni următoarele adversare: campioana Remat Zalău, în grupa G, cu Cuneo (Italia), Asseco Resovia Rzeszow (Polonia) şi Arago de Sete (Franţa), iar vicecampioana CVM Tomis Constanţa, în grupa E, cu Fenerbahçe Istanbul (Turcia), PGE Skra Belchatow (Polonia) şi Dinamo Moscova (Rusia). Meciurile din faza grupelor se vor disputa în intervalul 22 octombrie-13 decembr


Armstrong, acuzat oficial


Septuplul caştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong, a fost acuzat oficial de dopaj de Agenţia Americană Antidoping şi va fi audiat, a anunţat USADA.  Un comitet independent de experţi a recomandat, în unaniminate, continuarea procedurii deschisă de USADA, care îl acuză pe rutierul american că s-a dopat din 1996 pană în 2011.  Dosarul Armstrong, care vizează şi alţi cinci colaboratori ai acestuia, intră acum în procedura de "judecare". USADA va permite acuzaţilor să-şi exercite dreptul la apărare în cursul unei audieri în faţa unei comisii independente, care va da un verdict ce poate fi contestat la TAS.


Blanc renunţă la naţională


Tehnicianul Laurent Blanc nu ar mai vrea să fie selecţionerul Franţei, echipă eliminată în sferturile de finală de la Euro-2012, a anunţat, sambătă, cotidianul sportiv L'Equipe. Potrivit unor surse citate de Agenţia France Presse, o ultimă discuţie telefonică între preşedintele federaţiei franceze (FFF), Noël Le Graèt, şi Laurent Blanc este programată sambătă seară. FFF anunţase, joi, că Le Graët şi Laurent Blanc au "convenit să îşi dea o perioadă suplimentară de reflecţie" în privinţa eventualei prelungiri a contractului selecţionerului. Laurent Blanc a fost numit selecţioner al Franţei la 2 iulie 2010, iar contractul său expiră astăzi. Presa franceză a scris anterior că Blanc spera ca înţelegerea să îi fie prelungită înainte de Campionatul European, însă preşedintele FFF a condiţionat continuarea contractului acestuia de o calificare în sferturile de finală ale Euro-2012. Obiectivul a fost atins de Franţa, dar circumstanţele sportive (două înfrangeri în ultimele sale meciuri de la Euro) şi extrasportive (insultele lui Samir Nasri la adresa jurnaliştilor, altercaţii între jucători la vestiare şi pe teren) au afectat bilanţul tehnicianului.

Campionat European dispersat


Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, sambătă, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa. "Voi face un anunţ care va surprinde. Am ideea de a vedea un Campionat European în 2020 în toată Europa. Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista întalniri cu federaţiile şi deciziile vor fi luate în decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv consideră că este o idee foarte frmuoasă", a spus Platini. Comitetul Executiv al UEFA ar putea lua o decizie în legătură cu această variantă în decembrie 2012 sau în ianuarie 2013. Pană în prezent, şi-au anunţat candidatura pentru organizarea Euro-2020 Azerbaidjan cu Georgia şi Irlanda cu Scoţia şi cu Ţara Galilor


Premiu pentru suporterii irlandezi

UEFA a decis să ofere un premiu special fanilor irlandezi care au fost "fantastici" la Euro-2012, a anunţat sambătă secretarul general al forului, Gianni Infantino. "Vom înmana un premiu special fanilor irlandezi. Echipa lor, Irlanda, a avut rezultatele pe care le ştim, dar suporterii au fost fantastici, iar preşedintele Platini va merge în Irlanda pentru a le da acest premiu", a spus Infantino. Naţionala Irlandei s-a clasat pe ultimul lor în grupa C de la Campionatul European, înregistrand trei înfrangeri, scor 1-3 cu Croaţia, 0-4 cu Spania şi 0-2 cu Italia.


Pogrebniak merge în Anglia


Internaţionalul rus Pavel Pogrebniak, aflat la final de contract cu Stuttgart, se va alătura echipei Reading, a anunţat, sambătă, clubul promovat în prima ligă engleză. Pentru ca un contract să fie oficializat, fotbalistul în varstă de 28 de ani va trebui să primească un permis de muncă din partea autorităţilor britanice. Potrivit presei engleze, Pogrebniak ar urma să semneze un contract pe patru ani. Pavel Pogrebniak, care a făcut parte din lotul Rusiei la Euro-2012, era legitimat la VfB Stuttgart din 2009, dar în a doua parte a sezonului 2011/2012 a fost împrumutat la Fulham.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.