Sport

Mozaic sportiv: Moţi, la campioana Bulgariei

Ziarul de Vrancea
27 iun 2012 609 vizualizări
Fundaşul Cosmin Moţi urmează să semneze un contract pe trei ani cu clubul bulgar Ludogoreţ Razgrad, după ce a declarat în mai multe randuri că nu intenţionează să-şi prelungească înţelegerea cu Dinamo, care expira anul viitor, a declarat pentru MEDIAFAX impresarul jucătorului, Victor Becali

"Moţi va ajunge la o înţelegere cu Ludogoreţ Razgrad. El urmează să plece astăzi din Bucureşti să semneze contractul pe trei ani cu echipa campioană a Bulgariei", a declarat Becali. Fundaşul Cosmin Moţi declarase, la mijlocul lunii iunie, cand a efectuat vizita medicală, că mai are un an de contract cu Dinamo, dar nu vede de ce şi l-ar prelungi, jucătorul referindu-se la faptul că numele său a figurat pe o listă publicată în presă cu fotbalişti care ar urma să fie daţi afară de echipa "alb-roşie" de antrenorul Dario Bonetti.  Ludogoreţ Razgrad a devenit campioana Bulgariei la primul sezon în elita fotbalului din ţara de la sud de Dunăre. Ludogoreţ a caştigat şi Cupa Bulgariei, în urma victoriei obţinute în finala de la Burgas, scor 2-1, cu Lokomotiv Plovdiv. Clubul Ludogoreţ Razgrad, care a fost cumpărat în 2010 de omul de afaceri Kiril Domusciev, evolua în Liga a III-a în urmă cu trei sezoane.

Fundaş macedonean la Steaua


Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a anunţat miercuri că gruparea "roş-albastră" l-a achiziţionat pe fundaşul macedonean Daniel Georgievski: "Am mai luat un fundaş dreapta, mi se pare că a şi semnat. Un macedonean, e aroman, eu vorbesc limba mea cu el. MM Stoica l-a adus. Avem un contract pe doi ani. Dacă pană în iarnă joacă 10 meciuri din 20 se prelungeşte contractul, dacă nu, la revedere", a spus Becali.  Daniel Georgievski, în varstă de 24 de ani, a jucat ultima oară la formaţia croată Sibenik.  Gigi Becali a mai spus că va mai achiziţiona un coordonator de joc doar în cazul în care Tiberiu Bălan sau Raul Rusescu nu dau randament.

Două victorii şi un eşec


Echipa naţională universitară de handbal feminin a Romaniei a înregistrat două victorii şi o înfrangere în primele partide disputate la Campionatul Mondial din Brazilia. Naţionala antrenată de tehnicianul de la Dunărea Brăila, Ioan Băban, a debutat cu două victorii, 36-15 (21-6) cu Chile, respectiv 24-18 (12-9) cu Polonia. Marţi noaptea, tricolorele au înregistrat primul eşec, în faţa Cehiei, scor 24-30 (10-19). În celelalte partide din primele două zile s-au înregistrat rezultatele: Uruguay - Cehia 11-52 (6-19), Brazilia - Polonia 26-31 (14-13), Cehia - Chile 49-14 şi Brazilia - Uruguay 42-14. Competiţia de handbal feminin se dispută cu doar şase echipe, într-o singură grupă, în care fiecare va juca cu fiecare, după care primele două clasate vor juca finala mare, următoarele două, finala mică, iar formaţiile de pe ultimele două locuri, meciul pentru clasarea pe poziţiile 5-6. Ieri a fost zi de pauză, după care Romania mai are programate partidele cu Uruguay (astăzi, ora 22.30) şi cu Brazilia (maine, ora 02.30). Sambătă vor avea loc meciurile de clasament final, începand cu ora 22.00.


Turcii, indezirabili în Germania


Federaţia Germană de Fotbal a interzis, disputarea meciurile amicale ale echipelor de club din Turcia pe teritoriul Germaniei din motive de securitate, a anunţat secretarul general al DFB, Helmut Sandrock. "Decizia vine după ce în trecut au existat probleme. Vrem să excludem orice potenţiale ameninţări", a spus Sandrock pentru publicaţia Express. DFB a refuzat autorizarea a trei meciuri ale echipei Fenerbahçe Istanbul pe teritoriul german. Vicecampioana Turciei urma să întalnească formaţia Real Mallorca la 21 iulie (la Krefeld) şi 23 iulie (la St. Pauli), precum şi echipa Getafe la 25 iulie (la Köln). De asemenea, Federaţia Germană a interzis şi un meci al campioanei Turciei, Galatasaray Istanbul, care ar fi trebui să aibă loc la Rosenheim.


Cosmi a preluat Siena


Tehnicianul Serse Cosmi este noul antrenor al echipei AC Siena, el semnand, marţi seară, un contract pe două sezoane cu gruparea din Serie A, informează Corriere della Sera. Prezentarea oficială va avea loc săptămana viitoare, atunci cand Cosmi va reveni din vacanţă.  Serse Cosmi, în varstă de 54 de ani, a pregătit în sezonul trecut formaţia US Lecce, care a retrogradat în Serie B. în cariera sa, Serse Cosmi a mai antrenat echipele Pontevecchio, Arezzo, Perugia, Genoa, Udinese, Brescia, Livorno şi US Palermo. Cosmi îl va înlocui la Siena pe Giuseppe Sannino, care a semnat un contract pe două sezoane cu gruparea US Palermo.


Doborat de leucemie


Fostul fotbalist al naţionalei Moldovei şi al echipei Zimbru Chişinău, Iurie Miterev (37 ani), a murit, miercuri seară, la Institutul Oncologic din Chişinău, din cauza leucemiei. Potrivit medicilor, boala a progresat în ultimele şase luni. în decembrie 2011, starea lui Iurie Miterev s-a agravat brusc, familia făcand un apel pentru donare de sange. Boala i-a fost descoperită acum doi ani. Iurie Miterev s-a retras din fotbal în 2007 şi s-a stabilit la Odesa. El are doua fiice, în varstă de 15 şi respectiv 12 ani. Miterev a jucat pentru Zimbru Chişinău, Cernomoreţ Odesa, Zorea Lugansk şi Dacia Chişinău. El este cel mai bun marcator din istoria clubului Zimbru, pentru care a înscris 129 de goluri. Miterev a jucat 39 de meciuri şi a înscris opt goluri în tricoul selecţionatei Republicii Moldova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.