Sport

Confirmarea Moroşanu şi surpriza Zaizan

Ziarul de Vrancea
27 iun 2012 2078 vizualizări
Din 13 atleţi romani prezenţi în prima reuniune a Europenelor de la Helsinki, doar doi au trecut de prima fază

Campionatele Europene de atletism au început ieri la Helsinki cu 13 atleţi romani la start în prima reuniune de ieri dimineaţă, dar cei mai mulţi au ratat calificarea. Dacă de la Cătălin Campeanu (10,65 s pe 100 metri, în seria condusă de marele favorit, francezul Christophe Lemaître), Andreea Ogrăzeanu (11,55 s, la 100 metri), Attila Nagy (52,04 s pe 400 m garduri), Sorin Vătămanu (47,50 s pe 400 m) sau Maria Negoiţă (51,96 m la suliţă) nu se aşteptau minuni, marile decepţii au fost produse de săritoarele de lungime şi triplusalt. Deşi au impresionat în concursurile interne din ultima vreme, ele au realizat rezultate foarte slabe, chiar lamentabile, în calificări: Viorica Ţigău – 6,29 m, Cristina Sandu – 6,22 m şi Alina Rotaru – 6,19 m la lungime; Adelina Gavrilă - 13,61 m, Cristina Bujin – 13,34 metri la triplusalt. Şi cand îţi aminteşte că la precedenta ediţie europeană (2008), Adelina s-a clasat a patra, iar Cristina Bujin a fost pe un onorant şapte la Mondialele din 2009, nu ştii ce să mai crezi despre pregătirea acestei competiţii!
Şi totuşi, în atmosfera decepţionantă indusă de atletismul romanesc la Helsinki, au fost şi două excepţii. Prima, o confirmare, Angela Moroşanu. Atleta ieşeană a avut înaintea startului al patrulea rezultat european la 400 m garduri, în urma liderului mondial, Olga Davîdova (Rusia) şi a sportivelor din Cehia, Zuzana Hejnova şi Denisa Rosolova. Angela a concurat în prima serie, considerată uşoară şi a caştigat-o fără a forţa, cu timpul de 55,37 s, deşi a doua clasată, belgianca Elodie Ouedraoogo, a sosit la două sutimi. Hejnova a fost singura atletă care a alergat mai repede decat Angela, dar în semifinalele de astăzi se va alerga altfel. Oricum, estimăm că, pentru a accede la medalii, Angela trebuie să alerge în finală sub 55 de secunde, ceea ce a şi reuşit în acest an.
A doua excepţie a fost o surpriză: Ionuţ Zaizan a obţinut calificarea directă în semifinalele probei de 800 m, clasandu-se pe locul IV în seria I, cu un “season best” de 1:47,31. Interesant este faptul că seria lui Ionuţ a fost cea mai rapidă, mai iute decat cea caştigată de celebrul Iuri Borzakovski. Caştigătorul seriei, englezul David Warburton, a realizat cel mai bun timp per total, iar Zaizan are al şaselea rezultat al seriilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.