Sport

Puricele şi elefantul

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 553 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, la Gdansk, Germania - Grecia, în direct pe TVR 1 şi Dolce Sport

Germania n-a pierdut pană acum vreun meci în sferturile de finală ale Campionatului European. Germania a reuşit, pentru prima dată în istoria participării la Euro, să caştige o grupă cu punctaj maxim. Sub mandatul lui Joachim Löw, Germania şi-a stabilit un nou record, 14 meciuri oficiale fără înfrangere. În fine, în disputele cu adversarii ei de astăzi, “Mannschaft” a obţinut cinci victorii şi trei remize din opt meciuri disputate, fără a fi niciodată învinsă de eleni. Dar singurul lor joc într-un turneu final, s-a încheiat 0-0, la ediţia 1980 a Campionatului European. A fost, însă un meci fără miză, între o echipă deja calificată în finală şi o alta eliminată. Mai tremurătoare au fost cele două remize din preliminariile Euro 1976, 2-2 şi 1-1, dar a trecut ceva timp de atunci... Mai departe.
Germania are întreg lotul valid, în timp ce Grecia este văduvită de play-maker-ul Iorgos Karagounis (“îngălbenit” aiurea în partida cu Rusia) şi de fundaşul José Chalebas, suspendat şi el pentru cumul. Toate aceste considerente (mai sunt şi altele), fac din sfertul de la Gdansk solistul campionatului.
Şi atunci, nici o şansă pentru Grecia? Ba da, şansa Greciei 2004 în faţa Portugaliei, Franţei, Cehiei şi din nou a Portugaliei, în ediţia în care elenii lui Otto cel Mare (Rehhagel) a înregistrat cea mai mare surpriză din istoria competiţiei fotbalistice continentale. Şansa reprezentanţilor unei naţiuni dornice să dea lovitura de graţie mult-detestatei (pentru ei) Germaniei, chiar sub nasul cancelarului Angela Merkel, care va fi fluierată copios nu de către cei care suportă din plin criza economică elenă, ci de aceia care au avut resurse pentru un sejur piperat de trei săptămani în Polonia şi Ucraina.
Dar, oricat ar dori amatorii de senzaţional, Germania – Grecia nu este o confruntare politică, ci un simplu meci de fotbal, cu o mare, mare favorită.
Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstuber, 16. Lahm – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 13. Müller, 8. Özil, 10. Podolski – 23. Gomez. Antrenor: Joachim Löw.
Grecia: 13. Sifakis – 15. Torosidis, 5. K. Papadopoulos, 19. Papastathopoulos, 3. Tzavelas – 21. Katsouranis, 2. Maniatis – 14. Salpingidis, 6. Makos, 7. Samaras – 17. Gekas. Antrenor: Fernando Santos.
Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).



CAS
Îşi amană nunta
Mijlocaşul Giannis Maniatis îşi va amana căsătoria dacă echipa naţională a Greciei va ajunge în finala Campionatului European din Ucraina şi Polonia, a declarat, miercuri, coechipierul acestuia Dimitris Salpingidis. "Dacă vom juca finala, Maniatis nu se va mai căsători. El şi-a stabilit data nunţii cu un an şi jumătate înainte. Nu ştia că va fi convocat pentru Euro-2012", a spus Salpingidis. Giannis Maniatis are programată nunta la 1 iulie, ziua în care la Kiev se va disputa finala Campionatului European.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.