Sport

Arma CR 7 pe uliţa cehă

Ziarul de Vrancea
20 iun 2012 546 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, la Varşovia, Cehia – Portugalia, primul meci din cadrul sferturilor de finală ale Euro 2012, în direct pe TVR 1 şi DolceSport

Cehia şi Portugalia deschid cvartetul sferturilor de finală ale turneului din Polonia şi Ucraina, într-un meci care se anunţă interesant, între o echipă disciplinată şi organizată şi una explozivă, cu celebrul CR7 (Cristiano Ronaldo) ca armă letală. Deşi a început greoi competiţia, evoluţia sa în meciul cu Danemarca fiind taxată chiar penibilă, Ronaldo şi-a scos parleala în partida cea mai importantă pentru echipa sa, cea cu Olanda, înscriind ambele goluri ale victoriei lusitanilor cu 2-1. În acelaşi timp, Cehia este o autentică specialistă a turneelor europene unde a ajuns pentru a cincea oară consecutiv, între 1996 şi 2012 şi nu este lipsită de şanse. Selecţionerul Michal Bilek (prezent ca jucător la Cupa Mondială din 1990) a avut tactul şi ambiţia de a reuşi remontarea echipei după înfrangerea la scor din meciul cu Rusia şi acum, iată Cehia în sferturi, din postura de caştigătoare de grupă, în timp ce ruşii s-au întors cu capul plecat la Moscova, unde i-au aşteptat fani manioşi şi politruci gălăgioşi.
Aşa cum deja obişnuirăm, niţică istorie: Istorie destul de recentă, din moment ce cele două echipe s-au întalnit de două ori în turnee finale europene, în 1996 şi 2008. Acum 12 ani, pe “Villa Park” din Birmingham, meciul  Cehia – Portugalia s-a jucat în aceeaşi fază ca şi acum, cu diferenţa că meciul acela a fost ultimul sfert, nu primul ca cel de astăzi. Portugalia era şi atunci mare favorită, dar de caştigat a făcut-o Cehia, printr-un şut de la mare distanţă trimis de Karel Poborsky, care l-a lăsat mască pe portarul Vitor Baia. În sistemul defensiv al antrenorului Dusan Uhrin senior, evolua Miroslav Kadlec, tatăl lui Michal, fundaşul de astăzi
În ediţia austro-helvetă, Portugalia s-a revanşat în grupa A, scor 3-1, după un meci remarcabil în care au ieşit la rampă Deco (autorul primului gol, în min. 8) şi Cristiano Ronaldo (care a înscris pentru 2-1 în min. 63, după ce Libor Sionko egalase în minutul 17). Ricardo Quaresma a stabilit scorul final în min. 90^1. Portugalia a avansat în sferturi, unde s-a oprit în faţa Germaniei, iar cehii au plecat acasă după un meci de infarct cu Turcia. Palmaresul întalnirilor directe este echilibrat, cate patru victorii de fiecare şi trei remize. Şi o amintire mai îndepărtată: o victorie pe terenul fostei Cehoslovacii în 1965 (pe vremea cand aceasta era vicecampioană mondială en-titre), a fost rampa de lansare a celei mai prestigioase naţionale lusitane din istorie, cea a generaţiei lui Eusebio, Torres şi Coluna.
De la echipa cehă va lipsi, aproape sigur, căpitanul Tomas Rosicky, încă nerefăcut, iar alţi cinci jucători se află sub ghilotina suspendării. Situaţie aproape similară şi la echipa lui Paulo Bento, care are cinci jucători care vor avea probleme dacă primesc vreo “atenţie” galbenă.
Cehia: 1. Cech – 2. Gebre Selassie, 6. Sivok, 3. Kadlec, 20. Limbersky – 17. Hübschmann, 13. Plasil – 19. Jiracek, 18. Kolar, 14. Pilar – 15. Baros. Antrenor: Howard Webb.
Portugalia: 12. Rui Patricio – 21. Pereira, 3. Pepe, 2. Br. Alves, 5. Coentrão – 4. Veloso – 16. Meireles, 8. Moutinho – 17. Nani, 23. Postiga, 7. Cr. Ronaldo. Antrenor: Paulo Bento.
Arbitru: Howard Webb (Anglia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.