Sport

Mozaic sportiv: Înapoi la treabă

Ziarul de Vrancea
5 iun 2012 630 vizualizări
Portarul Paula Ungureanu a semnat un nou conctract cu campioana Oltchim Ramnicu Valcea, la revenirea din concediul de maternitate. În 15 ianuarie 2012, Paula aducea pe lume un băieţel, Paul Ioan, astfel că a fost nevoită să stea departe de terenul de handbal.

Handbalista revine în poarta Oltchimului, cu un nou contract, semnat ieri şi anunţat oficial, valabil un sezon şi posibilitea de prelungire pe încă unul.  "Mi-a lipsit perioada competiţională în această pauză, pur şi simplu mi-a fost dor de handbal, de aceea abia aştept să revin pe teren. Ambiţia cu care voi reveni va demonstra că nu mi-au fost afectate absolut deloc condiţia fizică şi tactica de apărare. Cred că prin revenire voi aduce un plus echipei în dorinţa aceasta şi a clubului, de a rejuca finala Ligii Campionilor şi de ce nu?, de a o şi caştiga", a declarat Paula Ungureanu ieri, imediat după semnarea contractului.


Tincu a pus ghetele în cui


Liderul naţionalei de rugby, Marius Tincu (34 ani), a anunţat că a decis să să pună capăt carierei de jucător la echipa naţională, din cauza unor probleme la genunchi, dar că rămane alături de "stejari" în calitate de antrenor secund al reprezentativei. "E prima oară cand nu-mi mai pun cramponele şi nu mai particip la tot ce e antrenament direct ca jucător. Aş dori din tot sufletul ca jucătorii care mă înlocuiesc nu să fie ca mine, dar să înţeleagă ceea ce am făcut eu şi să încerce să fie mai buni ca mine", a spus Marius Tincu pentru Dolce Sport. Selecţionerul Harry Dumitraş a comentat decizia lui Tincu, jucător încă legitimat în Franţa, la Perpignan: "Se simte deja lipsa lui Marius Tincu. În primul rand, avem o şansă extraordinară că face parte din staff. Din păcate, el nu mai poate fi pe teren, dar avand experienţa care ştie s-o transmită colegilor săi. Cred că este un caştig în stafful echipei Romaniei".


Petricevic antrenează la Sibiu


Bosniacul Dragan Petricevic este noul antrenor al formaţiei masculine CSU Atlassib Sibiu, cu care a semnat ieri un contract valabil pe următoarele trei sezoane.  Petricevic a mai precizat că reunirea echipei este programată pentru începutul lunii august.  Tehnicianul bosniac a antrenat sezonul trecut Etoile du Sahel (Tunisia), cu care a cucerit titlul naţional, Cupa, dar şi campionatul Africii la nivelul echipelor de club. Înaintea plecării în Tunisia a pregătit timp de cinci sezoane formaţia BC Timişoara, cu care a caştigat Cupa Romaniei în 2010. Acum un deceniu şi ceva, Dragan Petricevic a antrenat echipa ieşeană de baschet masculin, pe care a dus-o pe locul III în Divizia A.


Baschetbalistele au suferit două înfrangeri


Naţionala de baschet feminin a Romaniei a înregistrat două înfrangeri la turneul amical din Serbia, care s-a încheiat ieri. În primul meci al tricolorelor antrenate de Dan Fleşeriu, naţionala ţării gazdă, Serbia, s-a impus cu 82-63, iar luni seara, Romania a reuşit un meci mai bun, dar a cedat şi în faţa Italiei, cu 64-59. După încheierea turneului din Serbia, naţionala Romaniei, care se pregăteşte pentru meciurile din preliminariile CE din 2013, va continua pregătirea la Targovişte. Primul meci din grupa D a preliminariilor CE din 2013 va avea loc la Targovişte, în 13 iunie, cu Suedia.  Turneul final al CE din 2013 va avea loc în Franţa, între 15-20 iunie


Ronaldinho schimbă tricoul


Ronaldinho a semnar, luni, cu echipa braziliană Atletico Mineiro, după ce şi-a reziliat contractul cu Flamengo, grupare cu care se afla în litigiu de ordin financiar. Potrivit site-ului Lancenet, Ronaldinho ar urma să primească un salariu de 300.000 de reali pe an (116.000 euro), adică de patru ori mai puţin ca la Flamengo. Avocatul lui Ronaldinho a anunţat, joi, că fotbalistul poate părăsi echipa Flamengo, ca urmare a unei decizii a justiţiei, în condiţiile în care clubul din Rio de Janeiro îi datorează jucătorului 40 de milioane de reali (16 milioane de euro). Relaţia dintre Ronaldinho şi Flamengo, începută în ianuarie 2011, s-a degradat atat de mult încat brazilianul nu a mai răspuns convocării clubului pentru un meci amical disputat joi, la Teresina.


Huntelaar este dezamăgit


Atacantul olandez Klaas-Jan Huntelaar a aflat că nu va fi titular în primul meci de la Euro-2012, cu Danemarca, şi a afirmat că este "supărat şi dezamăgit", marţi, după antrenamentul de la Cracovia. Selecţionerul Bert van Marwijk a discutat, vineri, cu atacantul de la Schalke 04, în ultima zi a stagiului de la Hoenderlo, transmiţandu-i că Robin van Persie va fi preferat în atac la 9 iunie. "Sunt dezamăgit şi supărat. Acum prefer să tac şi să continui să mă antrenez. Nu mai are sens să vorbesc", a declarat Huntelaar, conform agenţiei olandeze ANP, după primul antrenament de marţi de la Cracovia. Golgeterul din Bundesliga este şi cel mai bun marcator din preliminarii, cu 12 goluri în zece meciuri şi spera să fie titular la Euro. Van Marwijk, care foloseşte un sistem cu un singur varf, a fost preferat lui Robin van Persie, cel mai bun marcator din campionatul Angliei în acest sezon cu Arsenal, dar care nu a strălucit cu Olanda la Cupa Mondială din 2010.


Fotbalistul politician


Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, le recomandă conducătorilor fotbalului din ţara vecină să reducă numărul echipelor din prima ligă de la 16 la 10, pentru a creşte valoarea acestui campionat, informează novinite.com. Borisov, o persoană pasionată de sport, de fotbal în special, fiind jucător în liga de amatori, a declarat postului TV7 că reducerea numărului de echipe ar asigura o ligă mai puternică şi mai multe meciuri interesante. El a precizat că vorbeşte în calitate de suporter şi de jucător activ în acelaşi timp. Premierul a declarat că are încredere în noul selecţioner Liuboslav Penev, pe care îl consideră "mult mai bun decat Matthäus şi toţi ceilalţi,. Borisov şi echipa sa, Vitoşa Bistriţa, au caştigat de curand Cupa Ligii de amatori a Bulgariei. Politicianul a dat pasa de gol la reuşita din minutul 67, cea care a asigurat victoria celor de la Vitoşa, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Dve Mogili. La finalul lunii mai, Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU) anunţase că prevede reducerea de la 16 la 12 a numărului de echipe din campionat în următorii trei ani. Potrivit preşedintelui Borislav Mihailov, BFU intenţionează să reducă progresiv numărul la 14 în sezonul 2013/2014 şi la 12 în 2014/2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.