Sport

Mozaic sportiv: Melinda Geiger s-a întors la Baia Mare

Ziarul de Vrancea
1 iun 2012 880 vizualizări
Handbalista Melinda Geiger va evolua la HCM Baia Mare, sub formă de împrumut de la Oltchim Ramnicu Valcea, băimărenii anunţand vineri şi transferul Renatei Ghionea.

HCM Baia Mare şi-a prezentat vineri primele două achiziţii în vederea noului sezon. Renata Ghionea, soţia componentului naţionalei Valentin Ghionea, a semnat un contract valabil pe următorii doi ani, în timp ce Melinda Geiger a fost împrumutată de Oltchim pentru sezonul viitor. Revenirea lui Geiger la formaţia la care a debutat în Liga Naţională are loc la doar cateva săptămani de cand a caştigat titlul naţional în Germania, cu Thuringer HC, unde a evoluat tot sub formă de împrumut. Geiger a părăsit formaţia băimăreană în octombrie 2010, campioana Oltchim achitand suma de 50.000 de euro pentru transfer la acea vreme. Ea se află sub contract cu Oltchim pană în vara anului 2013


Bătaie cu strigături


Echipa naţională de fotbal feminin a Romaniei a fost învinsă, scor 5-0, de selecţionata similară a Germaniei, într-un meci contand pentru grupa a doua a preliminariilor Campionatului European, ediţia 2011/2013. în condiţiile în care caştigătoarele celor şapte grupe şi cea mai bună dintre echipele de pe locul II se vor califica direct la turneul final din Suedia, iar celelalte şase naţionale care vor încheia preliminariile pe poziţia secundă vor disputa trei "duble" de baraj, Germania s-a distanţat în fruntea clasamentului grupei, cu 22 puncte (8 jocuri), și nu mai poate pierde, în mod normal, locul I. Spania (locul 2, cu 16 puncte din 7 meciuri) este aproape sigură că va termina grupa pe această poziţie, locul 3 fiind ocupat de Romania, cu 12 puncte din 8 partide.

Meciuri amicale inter-ţări


Reprezentativele Franţei, Germaniei şi Greciei s-au impus în partidele de pregătire disputate, joi seară, înaintea turneului final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia, care se va desfăşura în perioada 8 iunie - 1 iulie. Franţa a învins Serbia, scor 2-0, prin golurile marcate de Ribéry ('10) şi Malouda ('15). Germania a trecut de Israel cu acelaşi scor, 2-0, reuşitele nemţilor fiind semnate de Gomez ('40) şi Schürrle (82). Papadopoulos a fost singurul marcator al meciului caştigat de Grecia, scor 1-0, în faţa Armeniei.
CR 7 la control
Cristiano Ronaldo şi alţi nouă coechipieri ai săi din naţionala Portugaliei au fost supuşi unui control antidoping inopinat al UEFA, ieri, la cantonamentul de la Obidos, a anunţat presa locală. Jucătorii au fost supuşi unor teste de sange şi urină. Acesta este al doilea test la care sunt supuşi jucătorii portughezi, după cel din urmă cu cateva zile efectuat de Autoritatea Antidoping din Portugalua, la solicitarea federaţiei portugheze (FPF). UEFA a efectutat mai multe controale inopinate la jucători de la echipele participante la Euro-2012 (8 iunie-1 iulie).


În vizită la Auschwitz


O delegaţie a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), din care au făcut parte şi mai mulţi jucători, a vizitat, ieri, fostul lagăr nazist Auschwitz, din Polonia. Delegaţia, din care au făcut parte şi selecţionerul Joachim Löw, managerul Oliver Bierhoff, căpitanul Philipp Lahm şi jucătorii de origine poloneză Miroslav Klose şi Lukas Podolski, a adus un omagiu victimelor Holocaustului, la o zi după victoria, cu scorul de 2-0, înregistrată într-un meci amical cu naţionala Israelului. "Tema Holocaustului şi a Auschwitz-ului ne-a preocupat şi am discutat cu jucătorii despre aceasta", spunea Oliver Pierhoff înainte de vizită. Alte două echipe, Anglia şi Italia, au anunţat că vor merge la Auschwitz cu ocazia Campionatului European din Polonia şi Ucraina.


Vacanţă nedorită


Căpitanul caştigătoarea Ligii Campionilor, Chelsea Londra, John Terry, a fost suspendat de UEFA pentru trei meciuri ca urmare a eliminării din manşa retur a semifinalelor celei mai importante competiţii intercluburi. UEFA a confirmat că Terry va rata finala Supercupei Europei cu Atletico Madrid, dar şi primul meci din sezonul viitor al grupelor Ligii Campionilor, ca urmare a eliminării din partida cu FC Barcelona, scor 2-2. Terry nu a evoluat în finala Ligii Campionilor cu Bayern München după eliminarea din partida cu FC Barcelona, iar forul european i-a mai dat încă două meciuri de suspendare pentru comportament violent, după ce l-a John Terry şi gruparea londoneză au trei zile la dispoziţie pentru a face apel.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.