Sport

Elveţia – Romania 0-1 (0-0), meci amical de fotbal jucat la Lucerna

Ziarul de Vrancea
31 mai 2012 1493 vizualizări
Pe drumul cel bun

Elveţia: Sommer – Lichsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler (’85 – Morganella)  – Inler,  G. Xhaka (’76 – Wiss), Stocker (’63 – Winter)  – Barnetta - Derdyiok, Mehmedi (’63 – Emeghara).  Selecţioner: Ottmar Hitzfeld.
Romania: Lobonţ – Papp, Chiricheş, Găman (’85 – Goian), Raţ – Bourceanu (’55 – Grigore) – Torje (’82 – Maxim), Florescu (’55 – Lazăr), Grozav (’65 – Chipciu), Tănase – D. Niculae (’51 – Alexe). Selecţioner: Victor Piţurcă.
Arbitru: Svein Ødvar Moen (Norvegia).
0-1, min. 57: Grozav, cu capul de la 10 metri, dintr-o centrare a lui Torje.
Echipa Romaniei a început extrem de promiţător meciul de la Lucerna cu două ocazii mari în primele trei minute. Mai întai debutantul Grozav a tras peste poartă din poziţie bună, iar apoi la o fază de toată frumuseţea creată de Tănase, acelaşi Grozav i-a lăsat mingea lui Bourceanu, care a şutat moale, fără probleme pentru Sommer. Elveţienii s-au arătat încă sub impresia victoriei asupra Germaniei minus Bayern şi combinaţiile lor eşuau din faşă datorită presingului tricolorilor la mijloc şi a siguranţei apărării. Încet-încet, ciracii lui Hitzfeld şi-au dat seama că nu cade bine o surpriză cu Romania după 5-3 cu Germania şi au pus stăpanire pe joc. După ce Barnetta a încercat primul poarta lui Lobonţ, tricolorii au mai trecut odată pe langă gol, Grozav nereuşind să împingă mingea în poartă din apropiere deşi centrarea lui Torje l-a depăşit pe Senderos. În finalul primei părţi, cornerele s-au succedat la poarta lui Lobonţ, iar Barnetta şi Derdiyok au fost aproape de deschiderea scorului. Începutul reprizei secunde a marcat o mare ocazie a lui Daniel Niculae care a căzut în momentul şutului, fiind, de altfel, înlocuit la puţin timp. Helveţii au reînceput asaltul, dar cel care a marcat a fost Grozav, la o fază lucrată de Alexe, continuată cu centrarea lui Torje. Şi cam asta a fost totul, chiar dacă fazele fixe din final (două lovituri libere şi un corner) ne-au dat cateva emoţii. O victorie frumoasă asupra Elveţiei, care arată că selecţionerul Victor Piţurcă merge pe un drum bun. Următorul meci al tricolorilor, marţi seara, de la ora 21:30, cu Austria la Innsbruck.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.