Sport

Neşu stă în picioare

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 667 vizualizări
Fotbalistul Mihai Neşu, imobilizat într-un scaun cu rotile după accidentul suferit în mai 2011, urmează un program de recuperare în SUA şi în cadrul acestuia efectuează exerciţii la un aparat de fitness care îl ajută să stea din nou în picioare şi să îşi mişte corpul.

"Stau în picioare din nou şi îmi mişc un pic corpul după un an, graţie unui extraordinar aparat", a postat Neşu pe contul său de Twitter. Neşu s-a accidentat, în data de 10 mai 2011, la coloană în urma unei ciocniri cu coechipierul său Alje Schut, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i s-a descoperit o vertebră cervicală fracturată. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută vertebra fracturată din zona cervicală, însă o parte a corpului său a rămas paralizată.


Trei pentru o Olimpiadă


Oraşele Tokyo, Madrid şi Istanbul au fost alese, la Quebec, de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) să continue cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, în timp ce Baku şi Doha au fost eliminate. Pentru această primă etapă de selecţie, CIO s-a bazat pe dosarul de candidatură şi pe raportul experţilor comitetului. Dar nu în totalitate. Dacă raportul grupului de lucru 2020, care a servit ca bază de decizie a Comietului Executiv al CIO, a recomandat eliminarea oraşului Baku, a acordat în schimb excelente referinţe tehnice dosarului oraşului Doha, căruia i s-a permis să organizeze Jocurile în afara perioadei estivale. Tokyo şi Madrid au candidat şi pentru organziarea JO-2016, care a fost obţinută de Rio de Janeiro, în timp ce Istanbulul a candidat de patru ori consecutiv între 2000 şi 2012. Oraşele Doha şi Baku au fost eliminate şi din cursa pentru JO-2016. Dintre cele trei candidaturi reţinute, Madridul a obţinut cele mai multe aprecieri, urmat de Tokyo şi de Istanbul.  Desemnarea oraşului gazdă va avea loc în septembrie 2013, la Buenos Aires.


Luce îl vrea pe Lavezzi


Antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, ieri, la un post de radio, că ar accepta să-l cedeze pe mijlocaşul brazilian Douglas Costa la formaţia SSC Napoli, la schimb cu argentinianul Ezequiel Lavezzi. "Douglas Costa are o clauză egală cu a lui Lavezzi, deoarece este un mare talent. Vreau să ştiu unde pleacă Lavezzi, deoarece Şahtar este interesată de el şi putem face un schimb.. Douglas Costa va pleca de la noi doar în schimbul unui jucător de mare calitate, aşa cum este Lavezzi", a spus Lucescu. Tehnicianul roman a vorbit şi despre interesul clubului Napoli pentru fundaşul Dmitri Cigrînski: "Suntem dispuşi să discutăm. Cigrinski este un jucător foarte bun. După accidentare nu a mai revenit la forma iniţială, dar pentru şahtior este un jucător fundamental. Napoli este un oraş mare, cu un public extraordinar şi oricine şi-a dori să joace acolo. Banii nu contează". Presa italiană a scris în ultima perioadă că gruparea SSC Napoli este interesată de achiziţionarea jucătorilor Douglas Costa şi Dmitri Cigrînski.


Gimnaştii juniori au dezamăgit


Gimnaştii juniori romani s-au clasat miercuri pe locul al 16-lea în concursul pe echipe, la Campionatul European de la Montpellier.  Echipa masculină de juniori a Romaniei, în componenţa Daniel Rădeanu, Liviu Necşa, Adrian Popa, Emanuel Bădilă, Andrei Savu, a obţinut un punctaj total de 230.345 puncte. Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Marea Britanie (253.681 puncte), Rusia (251.044 puncte) şi Elveţia (249.686). în pofida unui rezultat mai slab ca echipă, Romania va avea un gimnast în trei finale, Daniel Rădean, care va evolua la individual compus, sol şi sărituri. Ieri, au intrat  în competiţie şi seniorii, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Vlad Cotună, Cristian Băţagă, în calificările pentru finala pe echipe şi pe aparate. Asăzi este programată finala la individual-compus juniori, sambătă finala pe echipe la seniori, iar duminică, în ultima zi de competiţie a CE din Franţa, finalele pe aparate, la juniori şi seniori.


Bătăuşul Barton stă 12 etape


Mijlocaşul echipei Queens Park Rangers, Joey Barton, a fost suspendat 12 etape de Federaţia Engleză (FA), care l-a găsit vinovat pentru două acte de violenţă la ultimul meci de campionat, cu Manchester City. Barton, eliminat la acel meci, l-a lovit cu cotul pe Carlos Tevez, apoi cu genunchiul pe Sergio Agüero, încheind cu o "lovitură de cap" dată căpitanului Vincent Kompany.   Pentru ultimele două agresiuni, căpitanul QPR a primit opt meciuri de suspendare, care s-au adăugat celor patru primite automat după eliminare.  În prezenţa avocatului său, Barton, care a pledat nevinovat la agresiunea contra lui Kompany, a fos amendat şi cu 75.000 de lire sterline (circa 92.800 euro). Jucătorul de 29 de ani face şi obiectul unei anchete interne a QPR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.