Sport

Lotul Romaniei pentru Elveţia şi Austria

Ziarul de Vrancea
21 mai 2012 645 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat, ieri numele celor 23 de jucători convocaţi pentru turneul echipei naţionale a Romaniei din Elveţia şi Austria, programat în perioada 27 mai - 6 iunie. În afară de stranierii anunţat din timp (Lobonţ, Goian, Raţ, Torje, Florescu, Lazăr şi Daniel Niculae, au mai fost convocaţi Tătăruşanu, Chiricheş, Latovlevici, Bourceanu, Chipciu, Tănase (Steaua), Lung, Găman (Astra), Papp (Vaslui), Rapă (Oţelul), Pintilii, Maxim (Pandurii), Grigore (Rapid), Grozav (“U” Cluj), Alexe, M. Niculae (Dinamo). În cadrul turneului de pregătire, reprezentativa Romaniei va disputa două partide amicale, cu Elveţia, pe "Swissporarena" din Luzern, (30 mai, de ora 21.15) şi Austria, pe "Tivoli Stadion" din Innsbruck (5 iunie, de la ora 21.30).

S-a stins flacăra olimpică
Flacăra olimpică pentru JO de la Londra, care a început sambătă un periplu de 70 de zile în Regatul Unit şi în Irlanda, s-a stins pentru prima dată, ieri, accidental. Torţa era ataşată de scaunul cu rotile al sportivului paralimpic David Follett (badminton), cand s-a stins brusc, cu puţin înainte de ora 10.00, în regiunea Devon, din sud-vestul Angliei. "Flacăra s-a stins din cauza unui arzător defectuos. Nu este ceva neobişnuit ca flacăra să se stingă şi acest lucru se poate întampla din mai multe motive, de exemplu în condiţii de vant foarte puternic. Păstrăm flacăra-mamă în felinare pentru mineri special create, astfel că atunci cand torţa se stinge din diverse motive pe parcursul ştafetei o reaprindem de la sursă", a explicat o purtătoare de cuvant a Comitetului de Organizare a JO. O torţă de rezervă a fost adusă imediat de reprezentanţii JO-2012 care se aflau în spatele convoiului. Torţa a fost aprinsă de la unul din felinarele cu flacăra-mamă.

Mutu cerut de Genoa


Atacantul echipei AC Cesena, Adrian Mutu, se află în atenţia clubului Genoa, care l-ar putea transfera în această vară dacă se va despărţi de argentinianul Rodrigo Palacio, a anunţat, ieri “Il Secolo XXI”. Sursa citată notează că internaţionalul roman va pleca de la Cesena după un sezon dezamăgitor, în care echipa a retrogradat în Serie B, deşi mai are un an de contract. De asemenea, Il Secolo XIX mai scrie că Mutu, în varstă de 33 de ani, mai are oferte din Emiratele Arabe Unite, Qatar şi Brazilia.


Andone rămane la CFR


Tehnicianul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, duminică seară, la Sport.ro, la finalul festivităţii de decernare a trofeului Ligii I, că încă nu a semnat un nou contract cu gruparea clujeană, dar o va face săptămana viitoare. El a precizat că şi în viitor CFR Cluj trebuie să ajungă în frunte. "Important este cã există un grup bun, foarte bine organizat, cu un preşedinte şi un patron care ştiu ce vor de la fotbal", a menţionat tehnicianul. Componenţii echipei CFR Cluj au primit trofeul Ligii I din partea LPF şi inelele de campioni de la cotidianul ProSport, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc, duminică seară, la stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", la finalul ultimului meci al sezonului, cu Steaua, scor 1-1.


Wild card pentru constănţeni


Vicecampioana Romaniei la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, a primit, ieri, un wild-card din parte Confederaţiei Europene de Volei (CEV) pentru a putea participa în sezonul 2012-2013 al Ligii Campionilor. Este pentru prima oară cand Romania va fi reprezentată de două formaţii în grupele Ligii Campionilor, după ce campioana Remat Zalău era deja acceptată pe tabloul principal în urma caştigării campionatului. "Este într-adevăr o premieră şi este ca o recunoaştere a faptului că echipa noastră reprezintă o forţă în voleiul romanesc. Nu trebuie uitat că participăm an de an în cupele europene încă din 2005 şi cu rezultate meritorii”, a declarat directorul executiv Serhan Cadar.Constanţa va avea în premeiră trei formaţii în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2012-2013. HCM Constanţa va evolua în Liga Campionilor la handbal masculin, iar CVM Tomis Constanţa (masculin) şi CV 2004 Tomis Constanţa (feminin) în Liga Campionilor la volei.

Ales preşedinte, din închisoare


Preşedintele clubului Fenerbahçe, Aziz Yildîrîm, încarcerat de anul trecut pentru suspiciuni de meciuri trucate, a fost reales la conducerea grupării din Istanbul. "Mi-aş fi dorit foarte mult să ţin un discurs de mulţumire ca acum trei ani, uitandu-mă în ochii voştri. Deşi în acest moment nu pot face asta, cred din tot sufletul că vă voi putea mulţumi personal cat de curand pentru încrederea arătată", a afirmat Yildîrîm într-un mesaj postat pe site-ul oficial al clubului şi adresat membrilor Adunării Generale. Aziz Yildîrîm, care se află la conducerea grupării Fenerbahçe din 1998, consideră că este victima unei "maşinaţii" în special a guvernului islamist-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, ce vizează clubul şi pe el. Yildîrîm este judecat, din 14 februarie, alături de alte 92 de persoane într-un proces fără precedent în istoria fotbalului turc. Ancheta, lansată în primăvara anului 2011, are ca subiect suspiciuni de delapidare şi de trucare a unor meciuri din primul şi din al doilea eşalon, în sezonul 2010/2011. Acuzarea cere 147 de ani de închisoare pentru Aziz Yildîrîm, în varstă de 59 de ani.

Napoli a luat Cupa Italiei


Formaţia Napoli a caştigat Cupa Italiei pentru a patra oară în istorie, după ce s-a impus, duminică, pe stadionul Olimpic din Roma, în faţa campioanei Juventus Torino, scor 2-0, în ultimul meci al atacantului Alessandro Del Piero la torinezi. Napolitanii condusşi de antrenorul Walter Mazzari s-au impus prin golurile marcate de Edinson Cavani (’63 – penalty) şi Marek Hamsik (’83).  Această victorie califică Napoli direct în grupele Ligii Europa şi constrange Lazio Roma, care a terminat Serie A pe locul IV, o poziţie mai sus decat a napolitanii, să joace în turul preliminar al acestei competiţii.


Sărbătoare la Montpellier


Formaţia Montpellier a caştigat pentru prima oară campionatul Franţei, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Auxerre, în ultima etapă, într-un meci care a fost întrerupt din cauza obiectelor aruncate din tribune. Kapo a deschis scorul în min. 20, dar nigerianul John Utaka a marcat de două ori (’32, ’36).Montpellier a reuşit performanţa de a caştiga titlul deşi are doar al 13-lea buget din Ligue 1 (36 de milioane de euro), devansand în clasament echipa Paris Saint-Germain, care a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru aducerea de noi jucători, în acest sezon. Montpellier va evolua în sezonul următor în grupele Ligii Campionilor, fază în care va participa şi a doua clasată din Franţa, PSG. Echipa de pe locul trei, OSC Lille, va juca în play-off-ul LC. Olympique Lyon, care a terminat pe locul patru şi a caştigat Cupa Franţei, va participa în grupele Ligii Europa. În Liga Europa vor juca şi Girondins Bordeaux (locul 5, play-off) şi Olympique Marseille (caştigătoarea Cupei Ligii Franţei, turul trei preliminar). Au retrogradat în al doilea eşalon din Franţa Caen (locul 18), Dijon (19) şi Auxerre. Au promovat Bastia, Reims şi Troyes. Golgeterul campionatului Francez este Olivier Giroud (Montpellier), cu 21 de reuşite.

Mihajlovic preia naţionala Serbiei


Fostul internaţional iugoslav Sinisa Mihajlovic a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al reprezentativei Serbiei pentru doi ani, a anunţat Federaţia Sarbă de Fotbal (FSS).  Alegerea lui Mihajlovic, în varstă de 43 de ani, a fost confirmată în unanimitate de Comitetul Executiv al FSS. Sinisa Mihajlovic îi succede lui Vladimir Petrovic, care şi-a reziliat contractul după ce nu a reuşit calificarea la Euro 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.