Sport

Mozaic sportiv: Revanşă împotriva polonezilor

Ziarul de Vrancea
18 mai 2012 496 vizualizări
Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt a reuşit vineri să învingă cuplul Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski, cu scorul de 6-2, 1-6, 12-10, în sferturile de finală ale turneului de la Roma, după ce săptămana trecută romanul şi suedezul pierduseră finala de la Madrid disputată cu jucătorii polonezi, scor 3-6, 4-6. La Roma, în semifinale,

Tecău şi Lindstedt, favoriţii numărul 4, vor evolua împotriva cuplului Lukasz Kubot/Janko Tipsarevic (Polonia/Serbia), care a produs surpriza turneului eliminandu-i în sferturile de finală pe fraţii Bob şi Mike Bryan, cap de serie numărul 2, scor 6-4, 6-4.
Încă o amendă pentru Rapid
Comisia de Disciplină a LPF a decis, ieri, ca gruparea Rapid să fie penalizată cu 10.000 de lei, pentru comportamentul spectatorilor la meciul din deplasare cu Sportul Studenţesc, caştigat cu scorul de 2-0, în etapa a XXXIII-a a Ligii I. De asemenea, tehnicianul Sportului, Daniel Isăilă, trimis în tribună pentru proteste a fost suspendat un joc şi penalizat cu 320 de lei, iar finanţatorul gazdelor, Vasile Şiman, a primit un avertisment. La partida de miercuri, galeria Rapidului a scandat în mai multe randuri injurii la adresa lui Dumitru Dragomir şi a Ligii Profesioniste de Fotbal. Tot ieri, Comisia de Disciplină a mai hotărat ca Steaua să primească un avertisment pentru "incidente spectatori" la derbiul cu Dinamo, scor 3-2.
Prinţesa Anne a primit flacăra
Flacăra olimpică a fost înmanată, ieri, la Atena, prinţesei Anne, componentă a comitetului britanic de organizare a JO, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe o vreme ploioasă, în prezenţa fotbalistului David Beckham. Îmbrăcată cu un costum alb, prinţesa, fiica reginei Elizabeth a II-a, a primit flacăra din partea preşedintelui Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos, pe stadionul ce a găzduit primele Jocuri moderne, în 1896. Flacăra olimpică va părăsi Atena, cu avionul, urmand să ajungă la baza militară Culdrose, din Cornwall. Începand de sambătă, 8.000 de alergători, majoritatea cu varste mai mici de 25 de ani, vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit, periplul urmand să dureze 70 de zile. Parcursul se va încheia pe stadionul olimpic din Londra, la 27 iulie, cand va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Scandal în baschetul elen
Primul meci din play-off-ul campionatului de baschet al Greciei, care ar fi trebuit să se dispute joi seară, a fost amanat după ce autocarul echipei Panathinaikos a fost atacat cu pietre de suporterii formaţiei Olympiakos Pireu, fiind răniţi doi jucători, informează presa internaţională. Incidentul a avut loc în apropiere de arena pe care urma să se dispute meciul. În momentul în care autocarul s-a apropiat, fanii echipei rivale au aruncat cu pietre şi au spart un geam. Internaţionalul grec Stratos Perperoglou şi americanul Steve Smith au fost transportaţi la spital, ambii plangandu-se de dureri la ochi, însă după scurt timp au fost lăsaţi să plece acasă. Play-off-ul campionatului Greciei, în urma căruia se va desemna campioana, se va disputa în sistemul "cel mai bun din cinci meciuri".
Ronaldinho, beat la antrenament
Globoesporte.com a notat, vineri, că fotbalistul echipei Flamengo, Ronaldinho, s-a prezentat la antrenamentul de miercuri dimineaţă al echipei sale "aparent sub influenţa alcoolului" şi a cerut să fie scutit, acuzand dureri musculare. Potrivit sursei citate, vedeta braziliană s-a prezentat la ora programată pentru începerea antrenamentului, 09.30, însă era "departe de starea ideală pentru a se pregăti", staful tehnic constatand că jucătorul era "aparent sub influenţa alcoolului". Ronaldinho a spus că are dureri musculare şi a cerut să nu se antreneze. Directorul Zinho i-a cerut însă jucătorului să intre pe teren şi să se pregătească, astfel că Ronaldinho a alergat cateva minute, în ploaie, separat de restul echipei.
Copy-paste
Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Marca, ieri, că multe naţionale au încercat să copieze stilul echipei sale, campioana europeană şi mondială en titre. "Cu toată modestia, cred că multe echipe au încercat să ne copieze stilul. De exemplu Germania s-a apropiat mult de stilul nostru, şi pentru că are jucători foarte mari", a spus Del Bosque. Înainte de Campionatul European din 2012, la care Spania are şansa de a deveni prima echipă caştigătoare a trei trofee majore consecutiv, Del Bosque a precizat că se simte "realist". "Nici nu am optimismul exagerat al celor care gandesc că au caştigat deja, dar nici pesimismul celor care cred că nu se poate face nimic", a explicat el.
Milla, demis din funcţie onorifică
Legendarul fotbalist camerunez Roger Milla nu mai este, preşedintele de onoare al federaţiei din Camerun el fiind revocat pentru afirmaţii injurioase la adresa forului şi a oficialilor acestuia. "Domnul Albert Roger Miller este revocat din calitatea de preşedinte de onoare al FECAFOOT  pentru afirmaţiile sale injurioase la adresa forului, a preşedintelui său şi a oficialilor, precum şi pentru că a apelat public la manifestaţii populare şi la revolte împotriva federaţiei", se arată într-un comunicat al forului. Milla şi alte personalităţi ale fotbalului local sunt la originea unui grup numit Comitetul cetăţenesc pentru redresarea fotbalului camerunez. în data de 17 aprilie, acest comitet a cerut public plecarea imediată a conducerii  federale, precizand că aceasta este incompetentă. În 2011, Roger Milla a ameninţat că va organiza un marş pentru a cere demisia conducerii forului, în special a preşedintelui Iya Mohammed, contestat din ce în ce mai mult în Camerun.

Reja nu mai rezistă la Lazio
Antrenorul Edoardo Reja a declarat, ieri, că va pleca de la echipa Lazio Roma, explicand că nu mai poate suporta atmosfera negativă cauzată de rivalitatea cu cealaltă formaţie din "Cetatea Eternă", AS Roma. "Părăsesc Lazio, da, confirm acest lucru. Aventura mea se încheie aici. Preşedintele Claudio Lotito m-a sprijinit şi mi-a cerut să răman. După ce l-am refuzat, mi-a cerut să răman, dar am luat decizia şi nu sunt genul care se răzgandeşte", a declarat Reja.   Reja i-a mai prezentat demisia de trei ori în ultimii doi ani şi jumătate de cand antrenează Lazio, dar în cele din urmă a rămas.  "Această atmosferă cu Roma a fost extrem de negativă, de ambele părţi", a explicat el, referindu-se la rivalitatea cu AS Roma.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.