Sport

Gimnastele au reînviat!

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 1184 vizualizări
La Campionatele Europene de senioare, Romania a cucerit titlul pe echipe, plus alte trei medalii de aur şi două de argint* campioanele pe aparate sunt Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache *o singură finală a scăpat gimnastelor romane *şase medalii au cucerit fetele noastre şi în întrecerile junioarelor

După caţiva ani de relativă secetă, gimnastica romanească a strălucit din nou la nivel european, lucru cu atat mai îmbucurător cu cat succesul se înregistrează în apropierea Jocurilor Olimpice de la Londra. În cadrul Campionatelor Europene de la Bruxelles, echipa de senioare a Romaniei a cucerit titlul pe echipe, după o dispută aprigă cu echipa Rusiei, iar în finalele pe aparate de ieri a obţinut alte trei medalii de aur, fiecare cu altă gimnastă: Sandra Izbaşa la sărituri, Cătălina Ponor la barnă şi Larisa Iordache la sol, bilanţul fiind asortat cu două medalii de argint, prin Larisa Iordache (barnă) şi Cătălina Ponor. Cele trei gimnaste menţionate mai sus au pornit excelent concursul pe echipe la sărituri (15,033 – Ponor; 15.200, Izbaşa; 15,058 – Iordache), asigurandu-şi un avans consistent, menţinut şi după a doua rotaţie, în care romancele au evoluat la paralele (punctul nevralgic de foarte mulţi ani) şi rusoaicele la sol (aparat unde se obţin de obicei note mari). Lucrurile s-au mai complicat la barnă, dar ratarea Larisei Iordache, a fost compensată de o evoluţie excelentă a Cătălinei Ponor (15,433 – cea mai mare notă din concurs). În ultima rotaţie, Romania a evoluat la sol şi Rusia la paralele, unde gimnastele ei şi-au arătat clasa. Cea care a asigurat aurul echipei tricolore a fost Larisa, execuţia sa, notată cu 15,033, fiind suficient de bună pentru a se dovedi decisivă. Cu un total de 176.288 puncte, Romania a cucerit aurul european, prmul după patru ani şi al şaselea din istorie, Rusia acumuland doar 175, 536 puncte. Alături de Cătălina, Sandra şi Larisa, din echipa campioană au mai făcut parte Diana Bulimar şi Raluca Haidu.  Apoi, la barnă, Larisa Iordache a condus pană aproape de finalul concursului (15,133), fiind depăşită doar de Cătălina Ponor (15,200). Larisa s-a “răzbunat” la sol (15,233), suflandu-i aurul Cătălinei (14,663), singura finală de senioare care nu a revenit Romaniei fiind cea de la paralele, caştigată de rusoaica Viktoria Komova.
Să remarcăm că, în competiţia junioarelor, disputată concomitent, echipa Romaniei a caştigat şase medalii. După bronzurile pe echipe şi individual compus (Andrea Munteanu), romancele au mai luat trei medalii de argint (Alina Stănilă la sărituri, Andreea Munteanu, barnă şi Silvia Zarzu la sol) şi una de bronz (Andreea Munteanu, sol).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.