Sport

Antrenorul bătăuş

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 420 vizualizări
Tehnicianul Fiorentinei, Delio Rossi, a sărit la propriu jucător, Adem Ljajic, în meciul cu Novara pentru că acesta i-a reproşat schimbarea sa


* t* Mutu a ratat un penalty pentru Cesena şi a fost schimbat la pauză * Milan s-a apropiat la un punct de Juventus
Mai multe lucruri interesante s-au produs în etapa a XXV-a a Seriei A, disputată în cursul săptămînii. Deşi nu era cel mai aşteptat meci al etapei, partida Fiorentina – Novara a ajuns în centrul atenţiei pentru un eveniment neobişnuit.: antrenorul gazdelor, Delio Rossi, a comis un gest neobişnuit chiar şi pentru campionatul nostru. În minutul 32 al meciului, Novara, deja retrogradată, scorul era de 0-2 pentru aceasta prin golurile marcate de Jeda (’14) şi Rigoni (’30). Atunci, Delio Rossi a hotărît să-l schimbe pe sîrbul Adem Ljajic cu Montolivo. Ajungînd pe banca de rezerve, Ljajic l-a aplaudat ironic pe antrenor, care l-a văzut şi s-a repezit la el furios. Delio Rossi şi-a pus mîinile pe faţa lui Ljajic şi a încercat să îl lovească. Rossi şi Ljajic au fost separaţi de cei prezenţi pe banca de rezerve. În urma acestui incident, preşedintele clubului toscan a hotărît să-l demită pe Rossi, unul dintre cei mai reputaţi antrenori din Serie A. Totodată, Fiorentina a iniţiat şi o procedură disciplinară împotriva lui Ljajic, scos din lot pînă la o hotărîre definitivă. A doua zi, s-a anunţat că noul antrenor al Fiorentinei este Vincenzo Guerini (58 de ani), care a antrenat 14 echipe, dar rar la nivel înalt. Ultimul său post a fost pînă în 2006, la Catanzaro (liga a treia). Totodată, judecătorul sportiv Gianpaolo Tosel a decis suspendarea lui Delio Rossi pentru trei luni. Revenind la meci, pînă la urmă, Fiorentina a reuşit să egaleze, înlocuitorul lui Ljajic, Montolivo, înscriind ambele goluri (’48, ’71 – primul din penalty). Deja retrogradată, Cesena a pierdut pe teren propriu partida cu Udinese. Scorul a fost de 1-0 pentru oaspeţi, prin golul marcat în min. 4 de Fabbrini. În minutul 21, Cesena a beneficiat de un penalty, ratat de Adrian Mutu, care a fost schimbat la pauză.
Însă, din punct de vedere sportiv, evenimentul etapei a fost creşterea dramatismului în lupta pentru titlu. Avînd trei puncte avans în faţa rivalei AC Milan, Juventus Torino s-a împiedicat pe teren propriu de modesta Lecce, următoarea candidată la retrogradare, după Cesena şi Novara. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, Bertolacci egalînd pentru Lecce în min. 85, după ce în startul partidei (‘8) Marchisio deschisese scorul. Cum Milan a învins, pe “San Siro”, cu 2-0 pe Atalanta (goluri marcate de Muntari şi Robinho, în minutele 9 şi 90^3), distanţa dintre cele două protagoniste s-a redus la un punct. Juventus este, însă avantajată de program, urmînd să întîlnească, în ultimele două etape, pe Cagliari (deplasare) şi Atalanta (acasă), în timp ce Milan  juca duminică, “il derby della Madonnina” cu rivala de moarte, Inter, înainte de a primi vizita retrogradatei Novara.
Celelalte rezultate ale etapei: Chievo – Roma 0-0; Napoli – Palermo 2-0; Catania – Bologna 0-1; Genoa – Cagliari 2-1; Lazio – Siena 1-1; Parma – Inter 3-1. Clasament: 1. Juventus – 78 p; 2. Milan – 77 p; 3. Napoli – 58 p; 4. Udinese – 58 p; 5. Lazio – 56 p; 6. Inter – 55 p; 7. Roma – 52 p; 8. Parma – 50 p... 14. Cagliari – 42 p; 15. Fiorentina – 42 p; 16. Palermo – 42 p; 17. Genoa – 39 p; 18. Lecce – 36 p; 17. Novara – 29 p; 18. Cesena – 22 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.