Sport

UEFA nu-şi schimbă regulile

Ziarul de Vrancea
2 mai 2012 497 vizualizări
* forul european a respins cererea FIF Pro de a fi iertaţi jucătorii suspendaţi pentru finala Ligii Campionilor

Sindicatul internaţional al fotbaliştilor FIFPro a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că UEFA nu i-a acceptat apelul la clemenţă privind cei şase jucători ai echipelor Chelsea Londra şi Bayern München, suspendaţi pentru finala Ligii Campionilor. "UEFA a precizat că nu va răspunde apelului la clemenţă pentru cei şase jucători, care vor trebui să rateze finala Ligii Campionilor pentru că au primit un cartonaş galben în returul semifinalelor. De fapt, UEFA susţine că această regulă va fi valabilă şi pentru următorii trei ani. FIFPro a pledat pentru clemenţă pentru jucătorii suspendaţi. Sindicatul mondial consideră că pedeapsa de a rata «meciul vieţii tale» este nepotrivită pentru primirea celui de-al treilea cartonaş galben în al 12-lea meci al sezonului de Liga Campionilor", se arată într-un comunicat al sindicatului. 
FIFPro menţionează că la Campionatul European din acest an toate cartonaşele galbene primite de jucători înainte de sferturile de finale vor fi considerate nule la trecerea în această fază, la fel cum s-a întîmplat şi la Cupa Mondială din 2010. "Totuşi, în Liga Campionilor regulile sunt diferite. Jucătorii care primesc al treilea cartonaş galben după startul fazei grupelor, în septembrie, sunt suspendaţi automat pentru un meci. Acest lucru se aplică şi în cazul în care jucătorii primesc al cincilea, al şaptelea şi al nouălea cartonaş galben. Al patrulea, al şaselea sau al optulea cartonaş galben nu au consecinţe", adaugă sursa citată.
Michael van Praag, preşedintele grupului de lucru UEFA pentru regulile Ligii Campionilor, a declarat că forul nu a primit nic io solicitare privind cartonaşele galbene.  La 26 aprilie, FIFPro a cerut ca şase jucători ai echipelor Chelsea şi Bayern, suspendaţi pentru finala Ligii Campionilor din cauza unor cartonaşe galbene primite în semifinalele competiţiei, să fie iertaţi, pentru a nu rata "meciul vieţii lor".  Fotbaliştii în cauză sînt Branislav Ivanovic, Ramires, Raul Meireles (toţi Chelsea), Luiz Gustavo, David Alaba şi Holger Badstüber (toţi Bayern). Finala Bayern – Chelsea se va disputa pe 19 mai, la München.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.