Sport

Ce mai derby!

Ziarul de Vrancea
1 mai 2012 553 vizualizări
Manchester City a învins cu 1-0 pe Manchester United, după un meci nespectaculos şi a trecut în fruntea clasamentului Premier League * City depinde doar de ea pentru a cîştiga titlul, dar United are program mai uşor în ultimele două etape

Derbiul campionatului englez s-a disputat luni seară între cele două formaţii din Manchester, City şi United. După ce a avut un avans considerabil în clasament în faţa rivalei sale, formaţia lui sir Alex Ferguson a ajuns înaintea acestui meci la numai trei puncte în faţa echipei pregătite de Roberto Mancini. Meciul s-a încheiat cu victoria la limită a “cetăţenilor” printr-un gol marcat în primul minut adiţional al reprizei I de belgianul Vincent Kompany, cu capul, la un corner executat de Silva. Aşteptat cu nerăbdare de iubitorii fotbalului britanic, acest meci a fost o dezamăgire. S-a jucat mult pe mijlocul terenului, cu dueluri aspre pentru minge şi vinovată pentru această stare de fapt este United. Echipa de pe Old Trafford avea nevoie, practic, de o remiză pentru a se apropia de titlu şi sir Alex Ferguson a acţionat în consecinţă, lăsîndu-le pe gazde să “cînte”. City a avut cîteva bune ocazii pînă la gol. Aspectul jocului nu s-a schimbat nici în partea secundă, cînd – cel puţin în teorie – United trebuia să atace. Însă schimbarea coreeanului Park n-a dinamizat jocul pe benzi, Giggs a părut obosit, iar Rooney, de pe altă planetă. Astfel că tot City s-a aflat la cîrma jocului. De punctat, însă, s-a punctat vîrtos doar la capitolul “gioale”.
Cu două etape înainte de final, City şi United sînt la egalitate de puncte (83) cu avantaj de şapte reuşite la golaveraj pentru echipa lui Mancini. Ceea ce înseamnă că, dacă City îşi cîştigă ultimele două meciuri, cu Newcastle (locul V) în deplasare şi cu Queen’s Park Rangers (XVII) acasă, îşi poate asigura titlul. ManUnited joacă acasă cu Swansea City (XII) şi afară cu Sunderland (XI).
Antrenorul echipei învingătoare, Roberto Mancini, nu este de acord cu statutul de favorită pentru City în lupta pentru titlu:  "Campionatul nu s-a terminat. Dacă ne gîndim că titlul este decis, ar fi o mare greşeală. United este favorită. Noi vom vom avea două partide mult mai dificile decît ei. Una dintre adversare joacă pentru Liga Campionilor, iar cealaltă la retrogradare. Este important că sîntem acum în fruntea clasamentului, dar e mai important să fim acolo după 13 mai", a spus Mancini.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.