Sport

Romanii au dispărut de la simplu

Ziarul de Vrancea
26 apr 2012 434 vizualizări
După înfrîngerea lui Marius Copil, am rămas cu Horia Tecău la dublu în turneul de tenis de la Bucureşti

Tenismanul  Marius Copil, locul 258 ATP, a fost învins, ieri, cu scorul de 3-6, 3-6, de către  al şaptelea favorit, polonezul Lukasz Kubot (51 ATP), în turul doi al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, astfel că pe tabloul principal al competiţiei de simplu nu mai este prezent nici un roman. În primul set, Copil, prezent pe tabloul principal graţie unui wild card, şi Kubot au mers cap la cap pînă la scorul de 3-3, apoi polonezul a reuşit să cîştige pe serviciul romanului şi ulterior să-şi adjudece setul, cu scorul de 6-3, după circa 35 de minute de joc. în setul al doilea, Kubot a obţinut un break la scorul de 3-2 în favoarea sa şi a cîştigat tot cu 6-3. Partida a durat 75 de minute.   Surpriza zilei a fost eliminarea capului de serie numărul 5, cipriotul Markos Baghdatis, după două ore de joc, de italianul Fabio Fognini (57 ATP). Fognini va întîlni, în sferturi, un compatriot, Andreas Seppi (46), după ce acesta a trecut de germanul Cedric Stebe (94).
Dacă romanii au încheiat socotelile la simplu, Horia Tecău s-a calificat în semifinale la dublu, împreună cu partenerul său suedez, Robert Lindstedt. Cei doi au dispus cu 6-3, 6-2, cuplul Michal Mertinak / André Sa (Slovacia / Brazilia). În semifinale, Horia şi Robert vor întîlni perechea Paul Hanley / Jordan Ker (Australia), care a trecut cu 7-6, 4-6, 10-6, de perechea Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia).
* Irina Begu (56 WTA)  a fost eliminată în sferturile turneului de la Fès (Maroc). După ce scăpat prin abandonul Svetlanei Kuzneţova, Irina a pierdut cu 4-6, 1-6 în faţa unei jucătoare mai slab cotate, spaniola Laura Pous (110). Ea s-a calificat în sferturi la dublu, alături de Alexandra Cadanţu. Cuplul romanesc a trecut în primul tur, cu 6-0, 1-6, 10-5 de perechea Timea Bacsinszky/Alberta Brianti (Elveţia/Italia). În sferturi, romancele vor juca în compania cupului Nina Bratcikova / Darija Jurak (Rusia / Croaţia, nr. 3).
* Perechea Monica Niculescu/Nuria Llagostera  (Romania/Spania) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, trecînd de  de cuplul ChangHao Chan / Rika Fujiwara (Taiwan/Japonia), scor 6-2, 6-3. În sferturi, ele vor întîlni cuplul ceh Iveta Benesova/Barbora Strycova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.