Sport

Minunea din tranşee

Ziarul de Vrancea
25 apr 2012 474 vizualizări
Chelsea a eliminat Barcelona din Liga Campionilor, deşi a jucat în zece din minutul 36 * la 2-1, Messi a executat un penalty în bara transversală

Barcelona – Chelsea 2-2 (2-1, în tur, 0-1). Busquets (’35), Iniesta (’43) / Ramires (’45), Torres (‘90^1). Cum poţi surprinde o echipă ca Barcelona? Crudul antrenor Roberto di Matteo a reuşit parţial în meciul tur, cîştigat cu 1-0 de Chelsea, printr-o apărare densă la centrul terenului. Pe “Nou Camp”, italianul şi-a mutat sîrmele ghimpate  în preajma şi în interiorul careului, deşi se ştie că nici măcar în “Cizmă” nu se mai folosesc “autobazele. În nici un caz în faţa Barcelonei. Dar minunea s-a produs şi în condiţiile în care Chelsea a jucat cu un om în minus timp de aproape 60de minute. La început, o dominare lungă a Barcelonei, care s-a jucat cu ocaziile timp de 30 de minute. Messi a scăpat singur cu portarul Cech şi a tras în el, deşi se cam ştie că Leo nu poate marca decît goluri geniale. Chelsea? Parafrazînd o vorbă a lui Chivu, “spatele în poartă şi mingea la Drogba”, tactică din care n-a ieşit decît un şut în plasa laterală a ivorianului. Echipa lui Drogba a fost groggy în cîteva minute. Întîi, a picat golul de la cine se aştepta mai puţin: la un corner, apărătorii londonezi au respins aiurea, Dani Alves l-a pus în funcţiune pe Cuenca, acesta a centrat pe jos şi Busquets a împins balonul în plasă! În minutul următor, Chelsea a rămas fără căpitan: Terry a fost eliminat, după ce l-a lovit cu genunchiul în spate pe Alexis. O fază verticală, pe traseul Sanchez – Messi, l-a pus în poziţie de gol pe Iniesta şi totul părea sfîrşit. Însă în ultimul minut înainte de pauză, soarta s-a întors spre Londra, prin cel mai frumos gol al partidei, înscris pe contraatac de Ramires, cu o scăriţă de efect peste portarul Valdes.
Rănită de moarte, Barcelona s-a năpustit după pauză peste baricadele adverse, iar în min. 49, Drogba l-a faultat în careu pe Fabregas, dar a fost iertat de al doilea “galben”. Şi Messi a tras de la 11 metri exact în transversală. În min. 54, Drogba a încercat să tranşeze calificarea printr-un un lob de la 50 metri, peste Valdes, care nu s-a lăsat păcălit. Totul s-a rezumat în final la o luptă surdă a Barcelonei de a străbate ghimpii din careul oaspeţilor. Sanchez a înscris din ofsaid, Messi a nimerit şi bara laterală dintr-un şut de la distanţă. Şi cum se întîmplă deseori, în primul minut suplimentar, cu toată Barça pe lîngă careul advers, Fernando Torres scapă singur spre poartă şi îl învinge pe Valdes!
Barcelona: Valdes – Puyol, Piqué (’26 – Alves), Mascherano – Fabregas (’74 – Keita), Busquets, Xavi, Iniesta – Cuenca (’67 – Tello), Messi, Sanchez.
Chelsea: Cech – Ivanovic, Cahill (’12 – Bosingwa), Terry, Cole – Mikel, Meireles, Mata (’58 – Kalou), Lampard, Ramirez – Drogba (’79 – Torres).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.