Sport

Mozaic sportiv: Trabzon –zero calificaţi

Ziarul de Vrancea
20 apr 2012 495 vizualizări
Pugilistul Ionuţ Gheorghe a fost învins, ieri, de irlandezul Adam Patrick Nolan, în semifinalele categoriei 69 de kilograme, din cadrul turneului de calificare la Jocurile Olimpice, care se desfăşoară la Trabzon, astfel că boxerul roman nu va participa la JO. Gheorghe a fost învins la puncte, decizie 10-19

Pentru obţinerea calificării, Ionuţ Gheorghe ar fi trebuit să acceadă în finala turneului de la Trabzon. Şi ceilalţi cinci boxeri romani participanţi la competiţia preolimpică, Mihai Nistor (categoria ^91 de kilograme), Cezar Juratoni (91 de kilograme), Alexandru Cuciureanu (60 de kilograme), Răzvan Andreiana (56 de kilograme) şi Ştefan Caşlarov (49 de kilograme), au ratat calificarea la JO.  Romania va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Londra de un singur pugilist, Bogdan Juratoni, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Baku din 2011, la categoria 75 de kilograme.


Tyson mizează pe Froch


Legendarul pugilist american Mike Tyson a declarat, pentru metro.co.uk, că îl admiră pe britanicul Carl Froch şi că acesta nu este cel mai abil boxer, dar îl va învinge pe Lucian Bute în meciul din 26 mai. "Îl admir pe Carl Froch, este un luptător. Nu este cel mai abil, dar va fi nevoie de un tip foarte talentat ca să îl învingă. Îl va bate pe Bute", a spus Tyson. Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute se va disputa în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham. în meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.


Amenzi pentru birjari


Comisia de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins, ieri, apelul împotriva deciziei din 23 martie a Comisiei de Disciplină, în cazul injuriilor adresate reciproc în mass-media de patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, şi finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu.  Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, şi patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină a LPF, în data de 23 martie, cu cîte 10.000 de lei penalitate financiară. Conflictul dintre cei doi finanţatori a început în toamna anului trecut cînd Adrian Porumboiu a afirmat că partida Oţelul Galaţi - CFR Cluj (scor 0-4), disputată la 9 septembrie, în cadrul etapei a VI-a a Ligii I, a fost blat. De atunci, Porumboiu şi Paszkany şi-au adresat reciproc în mai multe rînduri injurii în cadrul unor emisiuni televizate.


Force India a lipsit de la antrenamente


Echipa Force India nu a participat, ieri, la a doua şedinţă de antrenamente din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrainului, pentru a se asigura că personalul echipei va ajunge la hotel înainte de căderea întunericului, informează BBC. Conducătorii team-ului au luat această decizie după ce un cocteil Molotov a explodat, miercuri, în apropierea unei maşini închiriate de Force India, cu care patru mecanici se întorceau la hotel de la circuit, ceea ce a creat o stare de nelinişte în rîndul membrilor echipei. Un membru al team-ului neimplicat în incident a cerut şi primit permisiunea conducerii Force India să se întoarcă în Marea Britanie (sediul echipei este la Silverstone). în cursul zilei de joi, unul dintre mecanicii aflaţi în maşina atacată a cerut şi el voie să părăsească Bahrainul. Vineri, Force India a explicat oficial neparticparea la a doua şedinţă de antrenamente prin "raţiuni logistice".


Gazon sintetic pe San Siro


AC Milan şi Internazionale Milano, cele două echipe care folosesc arena San Siro, au ajuns la un acord pentru instalarea unui mixt de gazon sintetic şi natural pe stadionul care poartă acum numele lui Giuseppe Meazza. Lucrările vor începe la mijlocul lunii iunie, după ce arena va găzdui două concerte importante, cel al lui Bruce Springsteen, din 7 iunie, şi cel al cîntăreţei Madonna, în 14 iunie, şi vor trebui finalizate pînă la Trofeul Berlusconi, din luna august. AC Milan a fost gruparea care a dorit schimbarea gazonului, după ce FC Barcelona a depus o plîngere la UEFA prinvind starea deplorabilă a peluzei de pe stadion. Catalanii au sesizat forul european în urma manşei tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, desfăşurată la 28 martie, cu AC Milan şi încheiată la egalitate, scor 0-0.


A decedat un mare hocheist


Fostul hocheist rus Valeri Vasiliev, campion olimpic în 1972 şi 1976 cu naţionala URSS, a decedat la vîrsta de 62 de ani în urma unei lungi maladii, a anunţat clubul Dinamo Moscova.  Vasiliev a jucat 285 de meciuri pentru naţionala URSS între 1970 şi 1982 şi a cîştigat, pe lîngă cele două titluri olimpice, opt medalii de aur la Campionatul Mondial. El a jucat în cea mai mare parte a carierei la Dinamo Moscova, după care a mai trecut prin Ungaria şi Germania, iar în 1991 s-a retras din activitate. Valeri Vasiliev a fost admis în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe gheaţă în 1998.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.