Sport

Ionuţ Gheorghe,aproape de Londra

Ziarul de Vrancea
18 apr 2012 888 vizualizări
Pugilistul roman Ionuţ Gheorghe s-a calificat în semifinalele turneului de calificare olimpică pentru zona europeană care se va disputa la Trabzon.

În sferturile categoriei 69 kg, Ionuţ Gheorghe l-a învins cu o decizie de 19-9 pe pugilistul albanez Astmer Bilali. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Londra, constănţeanul va trebui să cîştige şi semifinala cu irlandezul Adam Nolan, care a dispus (decizie, 17-13) de azerul Tamerlan Abdullaev. Un alt pugilist roman care a boxat ieri, în prima gală a sferturilor, supergreul Mihai Nistor, a fost învins (9-13) de francezul Tony Yoka şi a ratat calificarea olimpică. În gala disputată aseară, au evoluat alţi doi pugilişti romani: Ştefan Caşlarov (49 kg) cu irlandezul Patrick Barnes şi Răzvan Andreiana (56 kg) contra georgianului Merab Turkadze, ambele partide fiind decisive pentru calificarea la Jocurile Olimpice.


Tecău ba, Dăescu da!


Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numărul 7, a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Monte Carlo, dotat cu premii în valoare totală de 2.744.225 de euro. Tecău şi Lindstedt au fost învinşi, în turul doi, cu scorul de 5-7, 3-6, după o oră şi 29 de minute, de cuplul spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez. În challenger-ul de 30 mii de euro de la Roma, cuplul romanesc de Cupa Davis, Andrei Dăescu / Florin Mergea, s-a calificat în sferturile de finală, dispunînd de perechea Tomasz Bednarek/Olivier Charroin (Polonia/Franţa), cap de serie nr. 2, cu scorul de 6-4, 2-6, 10-7. Cei doi vor juca în semifinale cu perechea Martin Fischer/Dusan Lajovic (Austria/Serbia), care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-1, de cuplul spaniol Gerard Granollers /Guillermo Olaso.


Pistolarul Stăncioiu


Portarul echipei CFR Cluj Eduard Stăncioiu este cercetat penal pentru uz de armă fără drept, după ce, în duminica Paştelui, a tras mai multe focuri cu o armă de vînătoare, în curtea unui imobil din municipiul Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Purdea, a declarat, ieri, că poliţiştii clujeni au fost sesizaţi, duminică, la 112, că o persoană a tras mai multe focuri de armă în curtea unui imobil din Cluj.  " Eduard S. este cercetat penal pentru uz de armă fără drept, infracţiune pedepsită cu închisoarea între un an şi cinci ani", a declarat Purdea. Sursa citată a precizat că bărbatul are permis de port-armă.


Dorinel tace mîlc


Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va intra în "silenzio stampa" pînă la sfîrşitul acestui sezon, vrînd astfel să protesteze faţă de acuzele apărute în presă după meciul pierdut în faţa Stelei. "Este modul meu de a protesta faţă de tot ceea ce s-a scris. Sînt foarte dezamăgit de tot ceea s-a întîmplat după meciul cu Steaua, de tot ceeea ce s-a scris. Nu a fost absolut nimic necurat. Eu îi trag la răspundere pe jucători din punct de vedere al randamentului pe care l-au dat. Dacă cineva ştie de lucruri necurate, să-mi pună dovada pe masă şi poate acel jucător nu va mai juca fotbal niciodată, dar să se vorbească şi să scrie cu argumente, nu după ureche. Se aruncă foarte uşor cu noroi în jucători, în antrenori, şi toţi aceştia suferă", a spus Munteanu.


Emre are boală pe negri


Emre Belözoglu, mijlocaşul formaţiei Fenerbahçe, este acuzat de insulte rasiste la adresa ivorianului Didier Zokora (Trabzonspor), în timpul meciului din campionatul Turciei, el urmînd să fie suspendat, a anunţat presa sportivă turcă. Jucătorul echipei Ferenbahçe l-a numit pe Zokora "negru murdar", în timpul meciului de duminică. Marţi, Emre Belözoglu a organizat o conferinţă de presă alături de coechipierul său african Joseph Yobo şi a încercat să se justifice. Îîn toiul acţiunii spunem lucruri urîte. Am folosit o expresie stupidă. Aş dori să-mi cer scuze pentru acest lucru", a subliniat jucătorul. Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) s-a sesizat şi urmează să-l suspende pe jucătorul de 31 de ani cel puţin patru meciuri, conform publicaţiilor Milliyet şi Hürriyet. Nu este prima oară cînd Emre se află implicat într-un caz de insulte rasiste. Pe cînd evolua în Premier League la Newcastle, în 2007, el a insultat trei jucători de culoare de la Everton, în urma acestui caz el părăsind Anglia.


Havelange, din nou în stare critică


Starea de sănătate a fostului preşedinte FIFA João Havelange, în vîrstă de 95 de ani, s-a agravat din nou, a anunţat, ieri, spitalul Samaritano din Rio de Janeiro. "La nivel cardiac şi pulmonar, starea pacientului s-a agravat. Pentru moment,  Havelange are nevoie de medicamente pentru a controlarea presiunii arteriale şi îmbunătăţirea funcţionării inimii", a anunţat spitalul într-un comunicat. Săptămîna trecută, starea de sănătate a brazilianul s-a îmbunătăţit uşor, după o primă agravare.  João Havelange este spitalizat din 18 martie, el suferind o infecţie bacteriană (artrită septică) şi o infecţie a articulaţiei gleznei drepte. Havelange este fostul socru al lui Ricardo Teixeira, care a demisionat în martie din funcţia de preşedinte al Confederaţiei Braziliene de Fotbal în urma unor acuzaţii de corupţie.

Reading a promovat


Formaţia Reading şi-a asigurat promovarea în prima ligă engleză, după victoria din meciul de ieri, scor 1-0, cu Nottingham Forest. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Reading ocupă primul loc în "Championship", a doua ligă engleză, cu trei puncte avans faţă de Southampton şi opt faţă de West Ham, astfel că va încheia în primele două locuri. Reading a mai jucat în prima ligă engleză între 2006 şi 2008
Chinezii vegetarieni
Numeroşi sportivi chinezi urmează un regim fără carne, pentru a evita ingerarea de substanţe interzise de codul antidoping, într-o ţară în care scandalurile alimentare se multiplică, a anunţat, ieri, presa chineză. Cel puţin 196 de sportivi din cadrul federaţiei naţionale de sporturi acvatice, între care se află şi nataţia, au fost privaţi de carne timp de 40 de zile, a anunţat jurnalul Yangze Soir. Sportivii chinezi îşi iau necesarul de proteine consumînd peşte şi pudre proteice, precizează sursa citată.  Printre cazurile răsunătoare din China figurează cel al cărnii de porc cu clenbuterol, un anabolizant care reduce grăsimea şi creşte masa musculară, dar care este nociv pentru om şi ar putea duce la sancţionarea sportivilor în cadrul luptei antidoping.  Campioana olimpică la judo Tong Wen a fost suspendată în 2010 pentru doi ani pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu clenbuterol. Ea a fost apoi absolvită de TAS pentru un viciu de procedură.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.