Sport

Au început cu argintul

Ziarul de Vrancea
11 apr 2012 491 vizualizări
Florin Croitoru a s-a clasat pe locul II, la stilul smuls, categoria 62 kilograme, la Campionatul European de haltere din Turcia.

La doar 18 ani, Florin Croitoru a debutat excelent în concurs la stilul smuls, intrînd în concurs cu 128 de kilograme, performanţă îmbunătăţită în a doua încercare, la 131 kilograme, cu care a cucerit medalia de argint a probei. Ultima sa încercare, la 135 kilograme, a fost ratată.  Marius Gîscan a ridicat 115 kilograme din prima încercare, reuşind 120 de kilograme, după încă două, obţinînd locul IX.  Medalia de aur la stilul smuls a revenit turcului Bunyamin Sezer, cu 142 kilograme, iar cea de bronz cipriotului Dimitris Minasidis. La aruncat, Florin Croitoru a început cu 150 de kilograme, a ratat apoi la 155, mărind miza la 156 de kilograme, pe care le-a ridicat cu ceva emoţii, dar încercarea nu a fost validată, astfel că a încheiat pe locul 7.  Marius Gîscan a ratat primele două încercări la 156 de kilograme, dar şi pe cea de-a treia, la 157 kilograme, în condiţiile în care în 2011 cucerea medalia de aur la stilul aruncat. Proba a fost cîştigată de bulgarul Stoian Enev (160 kilograme). La total, Florin Croitoru a ocupat locul IV (281 kilograme), medalia de aur revenind tot turcului Bunyamin Sezer, cu 301 kilograme.
În concursul feminin la categoria 53 de kilograme, Dana Berchi s-a clasat pe locul X, cu 170 de kilograme la total (75 la smuls şi 95 la aruncat).  În prima zi a CE din Antalya, Elena Andrieş s-a clasat pe locul patru (cat. 48 kg), la ambele stiluri şi total. Andrieş a ridicat 78 kilograme la smuls şi 95 la aruncat, totalizînd 173 kilograme.  La CE din Turcia, Romania este reprezentată de zece sportivi, cinci băieţi şi cinci fete, obiectivul fiind cucerirea a două medalii.  La CE din Antalya participă 110 sportive şi 165 sportivi, din 36 de ţări.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.