Sport

Gimnastele din Focşani au luat 18 medalii la naţionalele de la Buzău

Dan Chiriac
8 apr 2012 5206 vizualizări
Patru titluri naţionale, dar şi şase de argint şi opt de bronz este bilanţul final al delegaţiei de la CSSG Focşani u performanţele sînt peste cele obţinute anul trecut pe teren propriu

Gimnastica din Focşani îşi confirmă valoarea şi a obţinut 18 medalii la naţionalele pentru junioare care au avut loc la finalul săptămînii trecute la Buzău. Rezultatele sînt peste cele obţinute anul trecut, cînd gazda întrecerilor a fost chiar Focşaniul. Sportivele focşănene au avut o evoluţie excelentă şi au îmbogăţit palmaresul clubului cu multe medalii. Medaliile delegaţiei din Focşani au fost obţinute la toate nivelurile. Campioane naţionale au devenit Diana Damian, la junioare I, la sol, Adelina Ciubotaru la sărituri, şi Ana Puiu, care a devenit dublă campioană naţională la paralele şi sol, la junioare III. Echipa focşăneană a obţinut şase medalii de argint prin echipa de junioare 3, Aida Orheanu – la sol junioare II şi Georgiana Ciubotaru, care a urcat pe treapta a doua a podiumului la junioare I la individual, sărituri, sol şi paralele. Medaliile de bronz au fost obţinute de Elena Smadi, la sărituri, la junioare III, Georgiana Ciubotaru – junioare I- bîrnă, Teodora Saulea – junioare III – sărituri, Denisa Năstase – junioare I la sol şi paralele, Mădălina Racoş - junioare 3 – sol, Diana Damian – junioare III individual şi sol.  Colectivul tehnic a fost format din Nicoleta Răducan, Carmen Smeu, Dana Marinescu, Mariana Drăgan, Florin Roşioru, Cezar Stoica, Adriana Lescovar şi coregrafa Diana Liuşnea. «Este o performanţă foarte bună pentru clubul nostru. Sînt mai multe medalii decît anul trecut, lucru care nu poate decît să ne bucure. Totuşi au fost şi ratări şi cred că se putea şi mai bine. Dar nu trebuie să cerem mai mult decît dă Dumnezeu. Am avut şi ghinion că am picat în grupa întîi, acolo unde arbitrele sînt mai zgîrcite la note. Una peste alta, este foarte bine şi ne bucurăm pentru cele realizate la Buzău. Trebuie să le mulţumim fetelor, dar şi celor din staff-ul tehnic care au făcut posibilă o asemenea performanţă», ne-a spus profesoara Adriana Lescovar, directoarea clubului CSS Gimnastică Focşani. Performanţele gimnastelor focşănene sînt cu atît mai importante cu cît la finalul anului trecut, clubul a pierdut două dintre cele mai importante sportive, Andreea Rotaru şi Oana Spînu, iar Maria Răuţă a plecat la lotul naţional. Gimnastica din Focşani a arătat încă o dată că are resurse şi poate obţine performanţe deosebite în sportul care a adus Romaniei cele mai mari satisfacţii pe plan mondial. Rămîne de văzut cîte dintre medaliatele de la Buzău vor face pasul spre seniorat şi vor ajunge la lotul naţional. Focşaniul aşteaptă în continuare un nou nume mare care să-i urmeze cariera Ginei Gogean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.