Sport

Coloana de stiri sportive: Hănescu a cîştigat la Barletta

Ziarul de Vrancea
3 apr 2012 452 vizualizări
Tenismanul Victor Hănescu, cap de serie numărul 6 şi locul 93 ATP, s-a calificat,ieri, în turul doi al turneului challenger de la Barletta (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro

Hănescu l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 7-6, după o oră şi 51 de minute, pe italianul Simone Vagnozzi, poziţia 179 în ierarhia mondială. În turul doi, Victor Hănescu îl va întîlni pe olandezul Jesse Huta Galung, locul 224 ATP, care a trecut, cu scorul de 7-5, 7-5, de cehul Dusan Lojda, poziţia 205 în clasamentul mondial.

Performanţă în fotbalul feminin

Echipa naţională de fotbal junioare Under 19 a Romaniei, antrenată de Mirel Albon şi Maria Delicoiu, a obţinut, în Olanda, calificarea la turneul final al Campionatului European, devenind prima reprezentativă romană feminină ce realizează o astfel de performanţă. Romania s-a calificat după mini-turneul contînd pentru grupa a treia a celui de-al doilea tur preliminar (ultimul) al CE de junioare Under 19, ediţia 2011-2012. După 1-0 în prima etapă, contra Franţei (cîştigătoarea trofeului în 2010), romancele s-au impus, luni, şi în al doilea joc, scor 2-0 cu Islanda. Tot luni, Franţa a învins Olanda cu scorul de 1-0. Romania conduce în clasamentul grupei, cu şase puncte, urmată de Franţa - 3 puncte, Olanda - un punct şi Islanda - un punct . Indiferent de rezultatele ce vor fi înregistrate în ultima rundă (5 aprilie, Islanda - Franţa, Olanda - Romania), naţionala Romaniei s-a calificat la turneul final din Turcia (2-14 iulie) din postura de cîştigătoare a grupei.


Bănel poate rata sezonul


Mijlocaşul formaţiei Saint-Etienne Bănel Nicoliţă a suferit o leziune a muşchilor ischio-jambieri în timpul meciului cu Nice, scor 2-3, desfăşurat sîmbătă, în etapa a XXX-a a Ligue I, şi ar putea fi indisponibil pînă la finalul sezonului, informează presa franceză. Nicoliţă are nevoie de cel puţin o lună de repaos. În meciul desfăşurat în faţa propriilor suporteri, mijlocaşul roman a fost titular şi a jucat pînă în minutul 63, cînd a fost înlocuit de Bakary Sako.


Supervizori străini în play-off, la baschet


Federaţia Romană de Baschet a decis ca în urma contestaţiilor şi reclamaţiilor privind arbitrajul autohton să ceară ajutorul FIBA Europe cu privire la supervizarea prestaţiilor cavalerilor fluierului din ţară. Astfel, la meciurile nominalizate ca importante de play-off de către FR Baschet, va fi delegat un comisar internaţional. De asemenea, forul de specialitate a precizat că toate costurile cu privire la transport, cazare, masă şi barem (300 euro) sînt suportate de către echipa gazdă.


Meci în sprijinul lui Ştilian


Suporterii echipei Aston Villa au solicitat conducerii clubului să perfecteze un meci amical în compania formaţiei scoţiene Celtic Glasgow, în cadrul căreia să-şi arate suportul pentru fotbalistul bulgar Ştilian Petrov, care a fost diagnosticat cu leucemie. Petrov a evoluat pentru Celtic Glasgow în perioada 1999-2006, el jucînd în peste 225 de meciuri pentru gruparea scoţiană. La Aston Villa, Petrov evoluează din 2006. Ştilian Petrov a asistat, sîmbătă, la partida Aston Villa - Chelsea, scor 2-4, la doar 24 de ore după ce a confirmat că suferă de leucemie.Căpitan al echipei Aston Villa, Ştilian Petrov, diagnosticat cu leucemie acută, a declarat pentru presa bulgară că acesta este finalul pentru el în ceea ce priveşte fotbalul şi că acum începe lupta pentru viaţa sa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.