Sport

Leac pentru Azarenka

Ziarul de Vrancea
29 mar 2012 671 vizualizări
Cea mai tare jucătoare a sezonului a fost învinsă, în sferturi, la Miami de către franţuzoaica Marion Bartoli Jucătoarea Marion Bartoli, locul 7 WTA, a provocat, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-3, prima înfrîngere din acest an a Viktoriei Azarenka, locul 1 WTA, franţuzoaica punînd astfel capăt unei serii de 26 de victorii consecutive reuşite de sportiva din Belarus

Meciul a durat o oră şi 37 de minute, iar la finalul său prima jucătoare din Topul WTA a recunoscut, meritul victoriei franţuzoaicei: “Marion a meritat victoria, a fost ziua ei cea mare, eu n-am văzut-o jucînd aşa de bine. A fost peste tot, a returnat cu şi mai mare forţă mingile mele şi, în plus, a găsit perfect liniile”, a spus Azarenka. “A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Cred că încrederea permanentă în capacităţile proprii a fost cheia succesului”, a spus Marion. O altă explicaţie a surprizei este aceea că Bartoli a găsit leac pentru serviciile puternice ale Viktoriei, dar tot atît de adevărat este că jucătoarea din Belarus este într-o vizibilă scădere de formă. În turul anterior, Azarenka a smuls victoria jucătoarei din Slovacia, Dominika Cibulkova, după ce a fost condusă cu 1-6, 1-5!  Bartoli s-a impus în sferturile de finală ale turneului Premier de la Miami, după ce pierduse opt din precedentele zece meciuri cu Azarenka.Victoria Azarenka, deţinătoarea titlului la Miami, cîştigase patru turnee în acest an, Sydney, Australian Open, Doha şi Indian Welles. Ea a înregistrat cel mai bun debut de sezon al unei jucătoare din 1997, cînd elveţianca Martina Hingis reuşea 37 de victorii consecutive. În semifinale, Bartoli o va întîlni pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA, jucătoare în plină ascensiune. Radwanska s-a calificat după ce a învins-o pe Venus Williams cu 6-4, 6-1. În cealaltă semifinală, fostul lider mondial, Caroline Wozniacki (Danemarca), învingătoare cu 6-4, 6-4 în faţa Serenei Williams, va da piept cu Maria Şarapova (2 WTA), 6-4, 7-6 cu Li Na (China).
În sferturile turneului masculin, Rafael Nadal a dispus cu 6-2, 5-7, 6-4 de francezul Jo Wilfried Tsonga, iar britanicul Andy Murray a doborît rezistenţa sîrbului Janko Tipsarevic, scor 4-6, 6-3, 6-4. Celelalte partide sînt Juan Monco (Argentina) – Mardy Fish (SUA) şi Novak Djokovic (Serbia) – David Ferrer (Spania). Astăzi, în semifinalele probei de dublu feminin, perechea Monica Niculescu / Vania King (Romania / SUA) se confruntă cu cuplul rus Maria Kirilenko / Nadia Petrova. Cealaltă semifinală se dispută între perechile Sara Errani / Roberta Vinci (Italia) şi Gisela Dulko / Paola Suarez (Argentina / Spania).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.