Sport

Niculae a scăpat cu o etapă

Ziarul de Vrancea
23 mar 2012 887 vizualizări
Atacantul dinamovist Marius Niculae a fost suspendat o etapă de către Comisia de Disciplină a LPF pentru eliminarea din meciul cu Oţelul Galaţi, scor 1-1, în etapa a XXII-a a Ligii I, a anunţat, ieri, directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Dănilescu.

"Comisia a descis suspendarea lui Marius Niculae cu o etapă, aşadar tot ce am întreprins noi s-a luat în considerare. O etapă era maximum ce se putea obţine pentru că ăsta este regulamentul. Jucătorul nu a fost vinovat, dar dacă primeşti roşu, cel puţin o etapă trebuie să stai. Am adus la Comisie înregistrările fazei respective şi opiniile care au apărut în presă. în decizia Comisiei a contat foarte mult şi fair-play-ul de care dă dovadă Niculae în teren, ţinînd cont că el, în cele 180 şi ceva de meciuri jucate în Liga I, nu a primit niciodată roşu direct. Marius avea trei cartonaşe înaintea acestei partide şi orice fault ar fi făcut se impunea suspendarea lui, de aceea el a fost prevăzător", a declarat Dănilescu. Dănilescu şi Marius Niculae au fost prezenţi, ieri dimineaţă, la sediul LPF, cei doi stînd circa 45 de minute la Comisia de Discplină.


Chivu amînă discuţiile cu PSG


Fundaşul Cristian Chivu, care îşi va încheia în această vară contractul cu Inter Milano, este în atenţia conducerii clubului Paris Saint-Germain, unde este dorit de antrenorul Carlo Ancelotti, "un mare admirator al romanului", după cum scrie Le Parisien. Potrivit publicaţiei franceze, directorul general clubului PSG, brazilianul Leonardo, a luat deja legătura cu Chivu, dar jucătorul a amînat demararea negocierilor pentru cîteva săptămîni, aşteptînd încă o ofertă de prelungire a contractului cu Internazionale Milano. Cristian Chivu, 32 de ani, reprezintă o atracţie pe piaţa transferurilor, pentru faptul că el poate fi achiziţionat gratis la vară, dacă nu îşi prelungeşte actuala înţelegere, dar şi pentru că poate evolua atît fundaş central cît şi fundaş stînga. Napoli, Juventus, Manchester City sînt cîteva dintre grupările care îl "curtează" pe jucătorul roman


Porumboiu şi Paszkany, amendaţi


Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, şi patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, au fost sancţionaţi, ieri, de Comisia de Disciplină a LPF, cu cîte 10.000 de lei penalitate financiară pentru injuriile pe care şi le-au adresat reciproc în mass-media. Conflictul dintre cei doi finanţatori a început în toamna anului trecut cînd Adrian Porumboiu a afirmat că partida Oţelul Galaţi - CFR Cluj (scor 0-4), disputată la 9 septembrie, în cadrul etapei a VI-a a Ligii I, a fost blat. De atunci, Porumboiu şi Paszkany şi-au adresat reciproc în mai multe rînduri injurii în cadrul unor emisiuni televizate.


Del Nero, în locul lui Teixeira


Marco Polo del Nero, şeful federaţiei din São Paulo, va ocupa locul lăsat vacant de un alt brazilian, Ricardo Teixeira, în cadrul Comitetului Executiv al FIFA, a anunţat, joi, Confederaţia sud-americană.  Teixeira, vizat de acuzaţii de corupţie, a demisionat săptămîna trecută de la conducerea Confederaţiei braziliene (CBF) şi de la cea a Comitetului Local de Organizare (COL) pentru Cupa Mondială din 2014, iar luni a renunţat la postul de membru al Comitetului Executiv al FIFA, pe care îl ocupa din 1994. Del Nero, avocat în vîrstă de 71 de ani, se alătură altor doi sud-amerciani în cadrul acestui comitet: paraguayanul Nicolas Leoz, preşedintele Confedderaţiei, şi Julio Grondona, preşedintele federaţiei argentiniene din 1979.


Sancţiuni drastice pentru Panathinaikos


Comisia de Disciplină a ligii de fotbal din Grecia a decis să retragă cinci puncte grupării Panathinaikos Atena, care va juca şi patru meciuri cu porţile închise, ca urmare a incidentelor de la partida cu Olympiakos Pireu, suspendat din cauza violenţelor. De asemenea, Panathinaikos a pierdut la masa verde meciul cu Olympiakos, scor 0-3, şi a primit şi o amendă de 252.500 de euro. Trei puncte au fost retrase în acest sezon, iar celelalte două în campionatul viitor. Derbiul etapei a XXV-a a campionatului Greciei, Panathinaikos Atena - Olympiakos Pireu, de duminică, a fost suspendat de două ori, duminică seară, din cauza unor incidente grave în tribune, în urma cărora au fost arestate 57 de persoane. La pauză scorul era 0-0, iar poliţia a fost nevoită să intervină timp de o oră pentru a-i dispersa pe suporteri, în confruntări fiind răniţi grav doi reprezentanţi ai forţelor de ordine. 57 de persoane au fost arestate, iar apoi s-a reluat jocul. Abdoun a deschis scorul pentru Olympiakos, în minutul 51. Derbiul a fost suspendat din nou, în minutul 82, de această dată definitiv, deoarece suporterii aruncau cu diverse obiecte pe teren.


Filiera africană


Atacantul Mahambe Tamboura (Mali), în vîrstă de 21 de ani, a semnat, ieri, un contract valabil pentru trei sezoane cu gruparea Pandurii Tîrgu Jiu, informează site-ul oficial al clubului gorjean. Tamboura s-a aflat în probe în cantonamentul din Turcia al grupării gorjene, iar în cursul zilei de joi s-a prezentat la prima şedinţă de pregătire alături de noii săi coechipieri. Tamboura se pregăteşte alături de jucătorii care nu au fost convocaţi pentru meciul cu CS Mioveni, iar de luni va intra în programul de pregătire al primei echipe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.