Sport

Academica Focşani a pierdut o şansă, dar mai speră:“Am păţit ce au păţit turcii la Rovine!”

Dan Chiriac
21 mar 2012 569 vizualizări
CSS Constanţa - LPS Academica Focşani 27-23(12-10) într-o partidă restanţă uazi, focşănencele pot obţine calificarea dacă vor cîştiga la Brăila

Echipa de handbal fete de la LPS Academica Focşani a ratat prima şansă de a ajunge la turneul semifinal. Ieri, focşănencele au pierdut la mare luptă partida disputată la Cosntanţa în faţa echipei locale. În ciuda înfrîngerii, elevele profesoarei Doina Ene mai au o şanşă să ajungă la turneul semifinal. Să bată azi la Brăila, pe terenul liderului, o formaţie care nu se va putea baza pe trei jucătoare plecate la lotul naţional. Meciul de ieri de la Constanţa a fost pierdut în condiţiile în care gazdele au apelat la tot felul de tertipluri. “Am păţit ce au păţit turcii la Rovine! În prima repriză gazdele au marcat de trei ori din semicerc, dar golurile s-au pus. În loc să conducem noi la un gol, am avut de reucperat două goluri. Cînd ne-am apropiat la un singur gol, 20-19, brusc, tabela de marcaj s-a stricat. Nu ştiam cît mai este scorul, cînd mai este de jucat. Cînd s-au distanţat din nou la 3-4 goluri, tabela şi-a revenit din senin. Nu am ce să le reproşez fetelor. S-au luptat, s-au bătut pentru fiecare minge, dar nu s-a putut mai mult. Am şi ratat prea mult”, ne-a spus Doina Ene, antrenoarea echipei focşănene. Pentru a-şi asigura prezenţa între cele mai bune echipe din ţară, Academica are nevoie de două puncte în partida de azi cu LPS Brăila. Întîlnirea se va disputa cu începere de la orele 14.00. “Avem şansa noastră la Brăila şi trebuie să ne o jucăm. Atîta timp cît mai există şanse trebuie să ne luptăm. Sînt avanatajate de faptul că trei jucătoare de la Brăila sînt plecate cu lotul de cadete în Ungaria”, ne-a mai precizat Doina Ene, antrenoarea focşănencelor. În acest moment, LPS Focşani are şapte puncte, cu unul mai puţin decît Ploieştiul şi două decît Giurgiu. Focşănencele nu pot depăşi Giurgiu în clasament, în condiţiile în care echipa de pe malul Dunării are avantajul întîlnirilor directe. Singura şansă a celor de la Academica este să cîştige azi la Brăila, iar Grupul Şcolar 1 Mai Ploieşti să piardă jocul din ultima etapă de la Ploieşti. Dacă prahovencele nu pot emite pretenţii la Brăila, singurul obstacol în tentativa de a se califica la turneul semifinal rămîne întîlnirea de azi. (Dan CHIRIAC)

Clasament

1. LPS Brăila     8     8     0     0     227 – 164     16 p
2. CSS Constanţa     9     3     2     3     236 – 237     10p
3. N Force Giurgiu8     4     1     3     210 – 208     9p
4. Gr. 1 Mai Ploieşti     9     4     0     5     209 – 203     8p
5. LPS Focşani     8     3     1    54     208 – 230    7p
6. CSS Bacău     9     0     2     7     188 – 236     2p




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.