Sport

Toreadorii de la McLaren

Ziarul de Vrancea
18 mar 2012 593 vizualizări
Piloţii de la McLaren-Mercedes, Jenson Button şi Lewis Hamilton, au dominat cursa de la Melbourne

Pilotul britanic Jenson Button (McLaren-Mercedes) a obţinut, ieri, o victorie clară în prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Australiei, demonstrînd că inginerii de la McLaren-Mercedes au găsit soluţiile tehnice potrivite pentru a crea un monopost care să pună capăt supremaţiei Red Bull arătate anul trecut. Jenson Button şi coechipierul său Lewis Hamilton dispun acum de pachetul optim pentru a se lupta de la egal la egal cu Sebastian Vettel şi cu echipa Red Bull, campioni mondiali la piloţi, respectiv la constructori în ultimii doi ani. Sîmbătă, Hamilton şi Button au dominat şedinţa de calificări şi au ocupat în această ordine primele două locuri ale grilei de start. Concurenţa de la Red Bull a părut într-o pierdere importantă de viteză, după ce Vettel a fost al şaselea cel mai rapid pilot, iar Mark Webber al cincilea. Între cele două echipe s-au interpus surpinzătorul Romain Grosjean de la Lotus-Rénault şi Michael Schumacher, al cărui Mercedes arată bine în acest sezon, însă nu dă dovadă de fiabilitate.


Startul cursei a produs rocada la vîrf, cu Button luîndu-i faţa colegului său.

Schumacher a trecut şi el de Grosjean şi s-a alăturat "duetului" britanic şi la orizont se întrezărea primul podium pentru pilotul german de la revenirea sa în F1, în 2010. Dar visul lui Schumacher a fost curmat brusc, în turul 11, de o problemă la cutia de viteze a monopostului său.  La rîndul său, Vettel a plecat bine în cursă, s-a postat în spatele germanului şi, după abandonul acestuia, a urcat pe locul trei. în partea superioară a plutonului, prima jumătate a cursei nu a adus modificări, Button aflîndu-se permanent la conducere, urmat de Hamilton şi de Vettel. Însă intrarea safety-car-ului pe pistă în turul 37, în urma abandonului rusului Vitali Petrov (Caterham), i-a oferit lui Vettel şansa de a mai urca o poziţie. Campionul en titre nu apucase să efecteze al doilea schimb de pneuri în momentul producerii incidentului, spre deosebire de Button şi Hamilton. Vettel a intrat imediat la boxe şi a ieşit de la standuri în faţa lui Hamilton. Apoi cei trei au rulat în această ordine pînă la final. Mark Webber (Red Bull) s-a apropiat ameninţător de Hamilton, însă nu a avut resursele necesare depăşirii rivalului său şi a trebuit să se mulţumească doar cu locul patru. Astfel, Button reuşete a 13-a victorie din carieră şi a treia la Melbourne, Vettel obţine cu noroc locul secund şi păstrează team-ul său în plasa McLaren, iar Hamilton trebuie să fi fost cel mai dezamăgit după ce a terminat doar al treilea, în condiţiile în care a fost în pole-position.  Marele Premiu al Australiei a avut un final demn de un film thriller. în ultimul tur, Pastor Maldonado, aflat pe locul 6, a pierdut controlul monopostului Williams şi s-a izbit violent de marginea pistei, în momentul în care încerca să-l întreacă pe Alonso. în spatele celor doi, Nico Rosberg (Mercedes GP) l-a depăşit pe Sergio Perez (Sauber) într-o luptă pentru locul 7, dar maşina germanului a cedat în scurt timp din motive mecanice. Ceea ce părea un debut de sezon fericit pentru Mercedes s-a terminat fără puncte în clasamente.
A doua etapă a CM de Formula 1 va avea loc la sfîrşitul săptămînii viitoare, în Malaysia, pe circuitul de la Sepang. (MEDIAFAX)
Clasamentul piloţilor: 1. Jenson Button – 25 p; 2. Sebastian Vettel – 18 p; 3. Lewis Hamilton – 15 p; 4. Mark Webber -12 p; 5. Fernando Alonso (Ferrari) – 10 p; 6. Kamui Kobayashi (Sauber) – 8 p; 7. Kimi Räikkönen (Lotus-Rénault) – 6 p; 8. Sergio Perez (Sauber) – 4 p; 9. Daniel Ricciardo (Toro Rosso) – 2 p; 10. Paul di Resta (Force India) – 1 p. La constructori, McLaren a înregistrat 20 de puncte, urmată de Red Bull (30) şi Sauber – 10 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.