Sport

Finala din sferturi

Ziarul de Vrancea
16 mar 2012 727 vizualizări
* în faza următoare a Ligii Campionilor este programat un meci de zile mari: AC Milan - FC Barcelona * Real şi Barça se pot întîlni doar în finală


Ieri, s-au desfăşurat la sediul UEFA din Nyon tragerile la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinalele Ligii Campionilor şi Ligii Europa la fotbal. În Liga Campionilor, sorţii au decis un derby de mare atracţie, AC Milan – FC Barcelona.
Tehnicianul echipei AC Milan, Massimiliano Allegri, a recunoscut că, la ora actuală, Barcelona este cea mai bună formaţie din lume, dar vede şi partea plină a paharului: "Mai devreme sau mai tîrziu ştiam că vom întîlni Bayern München, Barça sau Real. Trebuie să jucăm două meciuri perfecte pentru a trece de FC Barcelona. Ştim că este cea mai bună echipă din lume, dar credem în noi. Dacă îi batem, ajungem în finală", a spus Allegri. Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, nu se sperie de echipele mari: "AC Milan este una din cele mai mari echipe din Europa. Are multe trofee, jucători de nivel înalt şi mare experienţă. Va fi o dublă manşă extrem de grea şi avem nevoie de ajutorul fanilor pentru a elimina AC Milan, dar pentru a fi campion trebuie să-i învingi pe cei mai buni, aşa cum am făcut şi în sezoanele trecute", a spus Guardiola. Numai că pînă la finala visată,  Milan sau Barcelona va trebui să mai treacă un hop, urmînd a întîlni, în semifinale învingătoarea din dubla Benfica Lisabona sau Chelsea, primul meci urmînd a se disputa în deplasare.
Pe partea cealaltă de tablou, o confruntare David vs. Goliath. Real Madrid, a doua favorită a competiţiei va juca în sferturi contra revelaţiei de pînă acum, Apoel Nikosia, primul meci în capitala Ciprului. Dacă va trece de imprevizibila echipă cipriotă, Real va evolua (cu primul meci în deplasare) cu învingătoarea unui alt meci de zile mari, Olympique Marseille – Bayern München.
În Liga Europa, tragerea la sorţi a dat următoarele meciuri din sferturile care se vor disputa pe 29 martie şi 5 aprilie: AZ Alkmaar – CF Valencia (1), Schalke 04 – Athletic Bilbao (2), Sporting Lisabona – Metalist Harkov (3) şi Atletico Madrid – Hannover 94 (4). Semifinalele, programate pe 19 şi 26 aprilie, se vor disputa după următoarea schemă de cuplare: 4-1 şi 3-2. Finala se va disputa pe 9 mai, la Bucureşti. Cea mai mare surpriză a optimilor a fost eliminarea echipelor din Manchester, United şi City, de către Athletic Bilbao, respectiv, Sporting Lisabona. De asemenea, merită remarcată comportarea echipei ucrainene Metalist Harkov, care a eliminat, în deplasare, formaţia Olympiakos Pireu, după ce a pierdut pe teren propriu cu 0-1. La Atena, “metaliştii” au fost conduşi pînă în min. 80 cu 0-1, după care au înscris cele două goluri ale calificării!

Programul Ligii Campionilor
Ziua    Faza    Meci
27 martie    sfert 1    Apoel – Real
27 martie    sfert 3    Benfica – Chelsea
28 martie    sfert 2    Marseille – Bayern
28 martie    sfert 4    Milan – Barcelona
3 aprilie    sfert 2    Bayern – Marseille
3 aprilie    sfert 4    Barcelona - Milan
4 aprilie    sfert 1    Real – Apoel
4 aprilie    sfert 3    Chelsea – Benfica   
17 aprilie    semi 1    sfert 2 – sfert 1
18 aprilie    semi 2    sfert 3-sfert 4
24 aprilie    semi 2    sfert 4-sfert 3
25 aprilie    semi 1    sfert 1-sfert 2
19 mai    finala    la München





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.