Sport

Un fotbalist mafiot la Ploieşti?

Ziarul de Vrancea
12 mar 2012 591 vizualizări
în presa italiană au apărut informaţii că portarul Matteo Gritti, legitimat la Petrolul, este implicat în mafia pariurilor ilegale

Un fost coleg al actualului portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, a declarat pentru anchetatorii cazului privind meciurile trucate din Italia, că o întîlnire a sa cu goal-keeper-ul în vîrstă de 31 de ani s-ar afla la originea scandalului Calcioscommesse, informează presa italiană. "Cînd jucam pentru Albinoleffe am fost contactat de Matteo Gritti. Acesta a fost colegul meu la Albinoleffe. Ne-am întîlnit mai întîi la Iper în Seriate, iar atunci mi-a spus că exista un grup de persoane, străini, care avea o mare disponibilitate economică şi care dorea să investească pentru a cîştiga la pariuri pe site-uri din Asia, corupîndu-i pe jucători. Gritti mi-a explicat că banii urmau să le fie daţi jucătorilor înainte de meci", a afirmat fotbalistul Filippo Carobbio, referitor la întîlnirea care ar fi avut loc într-un centru comercial, la începutul anului 2008. Potrivit presei italiene, imediat după acea întîlnire nu s-a întîmplat nimic, însă ulterior Carobbio, component al echipei din Serie B Albinoleffe în perioada 2002-2009, i l-a prezentat pe Gritti unui alt jucător, Carlo Gervasoni (la Albinoleffe în intervalul 2007-2009), iar de acolo a pornit totul, formîndu-se "nucleul scandalului pariurilor". "După trei sau patru luni, la începutul sezonului 2008/2009, Gervasoni, care evident între timp ţinuse legătura cu Gritti, mi-a prezentat posibilitatea unei întruniri la Mendrisio. Erau prezenţi, în afară de mine şi de Gervasoni, Gritti şi alte 4-5 persoane", a menţionat Carobbio.
Matteo Gritti, care a fost achiziţionat de Petrolul Ploieşti în această iarnă de la AC Bellinzona, a jucat la Albinoleffe în perioada 2003-2004. El a mai evoluat, între altele, la formaţiile Atalanta (1999-2001), AC Lugano (2005-2006) Young Boys Berna (2006-2008) şi Chiasso (2007-2008, sub formă de împrumut).
Duminică, principalul suspect în scandalul meciurilor trucate din Italia, macedoneanul Hristiyan Ilievski, căutat de autorităţile italiene, a declarat, într-un interviu apărut în cotidianul La Repubblica, că înşişi fotbaliştii, între care şi fostul internaţional Giuseppe Signori, se ocupau cu aranjamentele. "Noi cumpăram informaţii şi pariam, atîta tot. Jucătorii mă sunau şi îmi spuneau: «20.000 pe rezultatul cutare», iar eu o făceam, aveam încredere", a spus Ilievski.
Scandalul a izbucnit la finalul sezonului trecut, după ce presa a dezvăluit o anchetă începută în noiembrie 2010 de Procuratura din Cremona privind existenţa unor meciuri aranjate. în total, 18 echipe şi 26 de persoane au fost urmărite în ancheta denumită "Calcioscommesse". La începutul lunii iunie 2011, fostul fotbalist Giuseppe Signori a fost arestat, alături de foşti jucători din Serie A, jucători în activitate din Serie B şi C, precum şi conducători de cluburi din divizii inferioare.

Răchită: “Dacă se confirmă, îl dau afară”

Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Valeriu Răchită, a declarat, ieri, pentru site-ul oficial al grupării prahovene, că îi va rezilia contractul portarului Matteo Gritti, în cazul în care acuzaţiile din presa internaţională sînt reale. "Am discutat cu Gritti în autocar, imediat după ce am aflat despre acest lucru, iar el mi-a spus că nu este implicat într-un astfel de scandal. Dacă justiţia va dovedi contrariul, atunci i se va desface angajamentul şi va pleca. În momentul în care i s-a făcut contractul cu FC Petrolul, Gritti a prezentat şi cazierul său, unul curat, iar după evoluţiile din meciurile disputate pînă acum nu se pune problema ca el să fie suspectat de ceva", a spus Răchită.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.