Sport

Coloana de stiri sportive: A decedat Smolarek

Ziarul de Vrancea
7 mar 2012 868 vizualizări
Fostul atacant internaţional polonez Wlodzimierz Smolarek a murit la vîrsta de 54 de ani, a anunţat, ieri, Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN).

  "Am pierdut unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului polonez", a declarat preşedintele federaţiei, Grzegorz Lato, coechipier cu Smolarek la echipa naţională. Smolarek, 60 de selecţii în perioada 1980-1990, a cîştigat cu echipa Poloniei medalia de bronz la Cupa Mondială din 1982, din Spania. El a marcat 13 goluri pentru echipa naţională. Fost atacant la Widzew Lodz, alături de care a cîştigat de două ori campionatul Poloniei, şi la Legia Varşovia, el a jucat 199 de meciuri în prima ligă poloneză şi a marcat 65 de goluri.  În 1986, el a plecat din Polonia la Eintracht Frankfurt, apoi la Feyenoord Rotterdam şi FC Utrecht. După cariera de jucător, el a antrenat juniorii de la Feyenoord, fiind apoi angajat al federaţiei poloneze.Fiul său Euzebiusz (Ebi) Smolarek este de asemenea internaţional polonez.

 

Naţionala pică un loc


Echipa naţională a Romaniei a coborît un loc şi se află pe poziţia 53, cu 573 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna martie, dat publicităţii, miercuri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 2 (1.379 de puncte), Turcia - locul 32 (747 de puncte), Ungaria - locul 37 (658 de puncte), Estonia - locul 47 (585 de puncte), Andorra - locul 205 (fără nici un punct). În clasament, continuă să conducă Spania, cu 1561 puncte, urmată de Olanda, cu 1379 p şi Germania cu 1332 p. Urmează, în ordine, Uruguay, Brazilia, Anglia, Portugalia, Argentina, Italia şi Croaţia.


Antrenor schimbat de tăticu’


Directorul tehnic al echipei de baschet masculin CSU Atlassib Sibiu, Mircea Vulc a declarat, ieri, că din sezonul viitor va fi adus un nou antrenor, cel actual, Cătălin Vulc, care este fiul său, urmînd să fie schimbat.  "Anul viitor se va schimba şi regulamentul, nu va mai fi obligatoriu un jucător roman pe teren, vom încerca să aducem jucători buni şi un antrenor foarte bun, pentru că e greu să facă faţă Cătălin, nu doar pentru că e la început, ci şi pentru că era singur. Atunci vom vedea ce jucători ne mai trebuie, avem şase străini şi ce mai putem aduce", a declarat directorul tehnic Mircea Vulc, citat de presa sibiană.  Mircea Vulc, care a condus echipa ardeleană spre performanţele de la mijlocul anilor 1990, s-a declarat nemulţumit de prestaţia băncii tehnice, pe care stă chiar fiul său. “Sigur că am de reproşat băncii, că nu i-a putut aduna pe jucători. Problemele subiective au fost mai mari decît cele tactice. Dacă ar fi fost de vină doar banca tehnică n-am fi jucat nici în tur bine. Doar ceva subiectiv a putut strica echipa”.  CSU Atlassib Sibiu se află pe locul 8, după 22 de meciuri, ultima poziţie de intrare în play-off, cu un bilanţ de 12 victorii şi 10 înfrîngeri.

 
Supermaratonistul roman


Maratonistul Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor, performanţa sa de a alerga "7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente", fiind omologată marţi de World Records Academy. În ultimii doi ani, Andrei Roşu a reuşit o performanţă de excepţie, alergînd la Polul Nord, la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar şi în curse din Noua Zeelandă şi Brazilia. În ultima cursă, cea din Brazilia, Andrei Roşu a încheiat în 5 ore şi 22 de minute. "Îmi place să am visuri mari şi să le planific în detaliu. Visez să urc pe Everest şi să parcurg Africa pe bicicletă. şi să navighez în jurul lumii. şi să survolez Asia într-un balon. şi multe alte aventuri...", a spus Andrei, declaraţia sa fiind citată de site-ul World Records Academy. Braşoveanul Andrei Roşu a mai apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730 (doi ani), cît punea condiţie Cartea Recordurilor.

 
“Kaiserslautern de rahat”


Atacantul egiptean al formaţiei FSV Mainz, Mohamed Zidan, a fost amendat cu 6.000 de euro de către Federaţua Germană de Fotbal (DFB), pentru că i-a insultat pe suporterii echipei adverse la un meci din Bundesliga. DFB a apreciat că jucătorul este vinovat de comportament antisportiv pentru că a proferat insulta "Kaiserslautern de rahat !" la adresa suporterilor echipei vizitatoare, după ce a înscris pentru FSV Mainz la meciul din 25 februarie.  Zidan a anunţat că nu va face apel la această decizie a Comisiei de Disciplină a DFB şi şi-a cerut scuze pentru insultele adresate antrenorului echipei Kaiserslautern, Stefan Kuntz, şi suporterilor, imediat după incident.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.