Sport

Miracol de 45 de minute

Ziarul de Vrancea
7 mar 2012 570 vizualizări
în optimile de finală ale Ligii Campionilor, Arsenal a recuperat trei sferturi din handicapul care îl avea faţă de AC Milan, dar scorul a rămas 3-0 şi italienii merg mai departe, alături de Benfica Lisabona

Arsenal Londra – AC Milan 3-0 (3-0) -în tur, 0-4. Koscielny (‘7), Rosicky (’26), van Persie (’42 – penalty). Un meci care părea lipsit de miză, datorită scorului din tur, dar care era aşteptat ca un spectacol, ţinînd cont de forma deosebită pe care o manifestă cele două echipe în campionatele domestice. Iată că, la pauză, “tunarii” recuperaseră deja trei din cele patru goluri din tur şi asta nu în urma unei dominări sufocante, ci a formei precare a apărării milaneze. Fundaşul Koscielny a deschis scorul, cu capul, la o fază în care nu l-a marcat nimeni, o degajare greşită a lui Thiago Silva i-a permis lui Rosicky să majoreze scorul, iar în finalul reprizei, Oxlade-Chamberlain a fost făcut sandviş în careu de Mesbah şi Nocerino, iar Robin van Persie a transformat lovitura de osîndă. Repriza s-a încheiat cu o imensă ocazie penru rosso-neri, care puteau închide jocul: El-Shaarawy a pătruns pe partea dreaptă, dar şutul său, a trecut pe lîngă poartă. În partea a doua, Arsenal a mizat în continuare pe cartea contraatacului şi în min. 59, portarul Abbiati şi-a salvat echipa succesiv, la şutul lui Gervinho şi la reluarea din 2 metri a lui van Persie. Dar spre final, Arsenal a terminat benzina, iar Nocerino a ratat golul calificării pentru Milan, trăgînd în portarul Szczesny de la 3 metri. Milan a cîştigat finalul, reuşind să ţină mingea în terenul gazdelor.
* Benfica Lisabona - Zenit Sankt Petersburg 2-0 (1-0) - în tur, 2-3. Maxi Perreira (‘45^1), Oliveira (‘90^4). Echipa rusă, pregătită de Luciano Spalletti, a ales abordarea defensivă a jocului, deşi avantajul din tur părea extrem de fragil. Benfica a dominat întreaga primă parte, la capătul căreia, ruşii puteau deschide scorul împotriva cursului jocului. La o fază încîlcită, pornită de la o greşeală a portarului Artur, acesta a revenit şi a respins din piciorul lui Kerjakov (’42). În timpul adiţional al primei reprize, Maxi Pereira a înscris dintr-o pasă a lui Witsel. Cu 0-1 la pauză, ruşii erau condamnaţi să iasă din cutie, dar centrările înalte ale lui Zîrianov erau recuperate uşor de înalţii stoperi portughezi. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost ratată de Benfica, atunci cînd Cardozo, lansat în adîncime, a trimis mingea în bara laterală. Ruşii s-au stins în final, deşi pentru calificare le trebuia doar un singur gol. Mai mult, pe o contră, Oliveira a lămurit definitiv lucrurile.
Meciurile de astăzi în Liga Campionilor (ora 21:45): Apoel Nikosia – Olympique Lyon (în tur, 0-1); FC Barcelona – Bayer Leverkusen (3-1, în direct pe TVR 1).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.