Sport

Căutînd medalii la Bosfor

Ziarul de Vrancea
7 mar 2012 658 vizualizări
Atleţii romani participă, la sfîrşitul săptămînii, la Campionatele Mondiale indoor Începînd de mîine şi pînă duminică, la Istanbul se va disputa, la Istanbul, Campionatele Mondiale de atletism indor cu participarea a peste 1000 de sportivi din 172 de ţări, ceea ce înseamnă un record absolut

Apropierea Jocurilor Olimpice, dar şi premiile substanţiale puse la bătaie de organizatori, 2,31 milioane de dolari (medaliile fiind răsplătite în ordine cu 40, 20, respectiv 10 mii de dolari), explică în mare parte interesul sportivilor pentru această competiţie. Romania a trimis la porţile Bosforului 13 sportivi (11 femei şi doi bărbaţi), obiectivul declarat fiind obţinerea unei medalii şi mai multe calificări în finale. Atleţii romani au plecat încă de ieri dimineaţă spre Istanbul, pentru că în chiar prima zi de concurs o parte din ei va intra în focurile competiţiei. Botezul focului va fi făcută de săritoarea în înălţime Esthera Petre, în calificări, în reuniunea de dimineaţă participînd şi săritoarele de triplusalt Adelina Gavrilă şi Cristina Bujin, în proba a cărei finală va avea loc în după amiaza aceleiaşi zile. Ieşeanca Angela Moroşanu, cea mai experimentată atletă a lotului, va lua startul într-o probă inedită pentru ea, 60 metri garduri, deoarece distanţa ei favorită, 400 m garduri, nu există în programul competiţiilor de sală. Totodată, Angela va alega şi în ştafeta de 4X400 m, colegele ei urmînd a fi alese dintre Mirela Lavric, Alina Panaine, Mihaela Nunu şi Adelina Pastor. Din lotul feminin mai fac parte Ioana Doagă (1500 m), Cornelia Deiac şi Viorica Ţigău (lungime). La băieţi, a fost trimis cel mai reprezentativ atlet roman din ultimii ani, Marian Oprea, în ciuda faptului că nu a îndeplinit standardul B de participare, fiind însă foarte aproape de această cerinţă  la Campionatele Naţionale. Cel de-al doilea atlet roman trimis în Turcia este Mihai Donisan, care a realizat în acest an un promiţător salt în înălţime de 2,28 metri. Întrecerile vor cuprinde cîte două reuniuni în zilele de vineri şi sîmbătă (orele 9:30 şi 17:00), duminică fiind programate 11 finale, de la ora 14:00. Întrecerile de la Istanbul vor putea fi urmărite pe Eurosport.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.