Sport

Cursă ciclistă Focşani - Braşov, “dar nu pentru cei care merg cu BMW-ul şi asculă manele”

Dan Chiriac
6 mar 2012 9835 vizualizări
Asociaţia cicloturistică Unirea Focşani organizează un maraton de peste 200 de kilometri pentru iubitorii sportului cu pedale în această primăvară u cursa va demara în ziua de Florii, pe 7 aprilie

Fundaţia cicloturistică Unirea Focşani va organiza şi în acest an un maraton pe două roţi între Focşani şi Braşov. Organizatorul, Sorin Mihăiţă, un student focşănean de 21 de ani, mare amator de cicloturism, a încercat să păstreze tradiţia de anul trecut cînd caravana ciclistă a ajuns doar pînă în munţii Vrancei. Pentru acest an s-a decis să se prelungească traseul pînă la Braşov, peste munţi. Sorin Mihăiţă a făcut prima cursă cu bicicleta la 15 ani, iar pasiunea sa se va concretiza într-un club specializat de cicloturism. „Pasiunea mea pentru bicicletă a început în urmă cu vreo şase ani. Apoi m-am inspirat de la nişte tineri din Cluj care au făcut o cursă de cicloturism, timp de trei săptămîni, în Islanda. Ideea unei astfel de curse şi la noi a fost pusă în practică prima dată anul trecut. Am avut opt participanţi, dar anul ăsta sperăm la mult mai mult. Dacă vor fi 30 va fi foarte bine. Din Focşani nu cred că vor fi mai mult de doi-trei-patru, cunoscuţi de ai mei. Restul vin de la Bucureşti. M-aş bucura dacă s-ar alătura şi alţi focşăneni la ideea mea. Va fi o plimbare în care nu va exista cîştigător. Va fi o distracţie pentru cei care iubesc sportul şi bicicleta. Este o cursă care se adresează oamenilor culţi şi în nici într-un caz celor care merg cu BMW-ul şi ascultă manele”, ne-a spus Sorin Mihăiţă. Acesta a precizat că totul reprezintă o invitaţie la mişcare, pentru iubitorii sportului pe două roţi.


Plecarea se face în Ziua de Florii


Plecarea în cursă se va face în ziua de Florii, pe 7 aprilie, din Piaţa Gării din municipiul Focşani. Au fost alese două variante de traseu, decizia finală urmînd a fi luată la plecare în funcţie de condiţiile meteo. Astfel, cicliştii vor merge pe traseul Focşani-Odobeşti-Panciu-Soveja-Lepşa-Tg. Secuiesc-Braşov dacă nu plouă sau pe varianta Focşani-Odobeşti-Tulnici-Lepşa-Tg. Secuiesc-Braşov daca plouă. Cicliştii sînt în dubii pentru că în cazul unui timp nefavorabil nu pot trece Muntele Coaşa, dintre Soveja şi Lepşa. Traseul va fi parcurs în două zile, urmînd ca în prima seară caravana să rămînă la vila Monte Carlo din satul Lepşa. Tariful este de 60 lei camera dublă. Organizatorii oferă pentru cei care vin din Bucureşti şi trei variante de tren. Astfel cei interesaţi pot veni la Focşani cu R 5009 (regio) 5:10-09:42, IR 382 (inter regio) 6:50-09:58 şi IC 551 (inter city) 6:00-08:59. „Toate variantele de mai sus sînt acceptate cu menţiunea că cei care vor ajunge la 08:59 vor avea posibilitatea de a face o tură prin oraşul Focşani. A doua zi vom pleca din Lepşa spre Braşov la ora 08:00 pentru ca pînă la orele16:40 să prindem un rapid spre Bucureşti.  Cei care nu vor să meargă spre Braşov se pot întoarce spre Focşani pe una dintre cele 2 variante enunţate mai sus. Mai multe informaţii puteţi obţine organizatorul la numărul de telefon 0732.402.070”, ne-a spus Sorin Mihăiţă. Acesta a astabilit cîteva reguli care trebuie respectate de toţi participanţii:
1.    Nu se trece pe roşu sau galben
2.    Se merge în şir "indian", ori maxim 2 biciclişti în paralel acolo unde strada este foarte lată şi permite acest lucru.
3.    Se respectă trecerea de pietoni.
4.    Se merge pe prima bandă a străzii
5.    Nu depăşi pe partea dreaptă, şi anunţă-te cînd o faci pe stînga..
6.    În formaţiunea de grup, cei din fruntea plutonului trebuie să se asigure mereu că nu merg prea repede ori cănu au lăsat oameni la semafor.
7.    Să nu facem glume cu semafoarele ori să ne îndemnăm la vitejii care încalcă regulile de mai sus
8.    Să evităm conflictele de orice fel cu RATB-işti, taximetrişti şi diverşi pietoni înguşti la minte.
9.    Pe traseu, nu facem popasuri de socializare
10.    Nu facem sărituri
11.    Să  ajungem la timp la punctul de întîlnire, nu este frumos să ne lăsăm aşteptaţi.
12.    Să ieţim la plimbare, nu la război.

(Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
sorin, acum 4455 zile, 13 ore, 27 minute, 32 secunde
Aceasta tura se va organiza luna de luna incepand cu aprilie si pana toamna tarziu daca ne va permite vremea (urmatoarea luna, adica mai vom merge pana la soveja, iunie----sf.ana, iulie----siriu, citeste integral
Claudiu Moga, acum 4455 zile, 13 ore, 35 minute, 13 secunde
Felicitari Sorine! Laudabila initiativa ta! Regret ca nu pot si eu participa deoarece voi fi intr-o tura prin Balcani dar sper sa ne intalnim si sa ne cunoastem pe viitor. Mult succes si bafta! cu citeste integral
Nicolae, acum 4455 zile, 13 ore, 36 minute, 22 secunde
Remarcabil ! As veni si eu dar e fix de ziua sotiei mele si nu cred ca vrea sa lipsesc de acasa si sa pedalez pe coclauri ! Regret enorm dar sper sa mai avem ocazia de a pedala impreuna !
sorin, acum 4455 zile, 14 ore, 15 minute, 48 secunde
Te asteptam cu mare placere, detalii gasesti pa facebook sau la nr de telefon de mai sus
crintea valerica, acum 4455 zile, 17 ore, 21 minute, 3 secunde
Sper sa pot să mă alătur şi eu macar pe zona Vrancea ! Felicitari pentru initiativa !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.