Sport

Oltchim întîlneşte o superechipă

Ziarul de Vrancea
5 mar 2012 676 vizualizări
Campioana Romaniei a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, dar se va confrunta cu o formaţie multinaţională, care a făcut ravagii în cealaltă grupă principală, Györi ETO Audi

După desfăşurarea penultimei runde din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, tabloul semifinalelor este cunoscut în proporţie de 75 %. Victoria vîlcencelor de la Oltchim cu 30-26 în faţa formaţiei Krim Ljubljana a asigurat calificarea echipei în penultima fază, însă rezultatul de egalitate din runda trecută cu Metz le-au privat de şansa (măcar teoretică) de a mai visa la primul loc în grupă. Oltchim rămîne pe locul II şi va întîlni, în semifinale pe cîştigătoarea primei grupe Györi ETO Audi, o echipă care a defilat pînă acum în competiţie. Buducnost Podgorica a cîştigat grupa A, dar nu îşi cunoaşte adversara, aceasta pentru că lupta pentru locul II a fost bulversată de rezultatul dintre cele două echipe nordice, Larvik (Norvegia, deţinătoarea trofeului) şi Midtjylland (Danemarca), cîştigat de oaspete cu 27-20. Mai mult, remizînd la Györ, imprevizibila formaţie spaniolă Itxako de Navarra păstrează şi ea şanse de calificare. Iată situaţia din cele două grupe înaintea rundei finale:
Grupa I: 1. Györ – 9 p; 2. Midtjylland – 4 p; 3. Larvik – 4 p; 4. Itxako – 3 p. Ultima etapă (10 martie): Larvik – Györ, Itxako – Midtjylland.
Grupa a II-a: 1. Buducnost – 10 p; 2. Oltchim – 7 p; 3. Krim – 2 p; 4. Metz – 1 p. Ultima etapă: Krim – Metz (10 martie), Buducnost – Oltchim (11 martie).
Aşadar, volens-nolens, Oltchim joacă în semifinale cu Györ şi inevitabilul loc II în grupă le aduce romancelor încă un dezavantaj: vor juca primul meci pe teren propriu pe 31 martie sau 1 aprilie, returul decisiv avînd loc, o săptămînă mai tîrziu în Ungaria. Dar....
Cine este Györ?
O formaţie arhicunoscută handbalistelor vîlcene şi, nu cu mulţi ani în urmă echipa la care, în decursul vremii au jucat patru romance (Eszter Matefi, Simona Spiridon, Simona Gogîrlă, Aurelia Brădeanu) nu era o nucă tare pentru Oltchim. De altfel, acum doi ani, cînd campioana Romaniei a jucat finala Ligii cu Viborg, a trecut ultimul hop taman de formaţia maghiară. Numai că, de atunci şi pînă acum s-au schimbat multe la echipa avidă de trofee (n-a cîştigat nici o Cupă Europeană în istorie, ajungînd în finala Ligii în 2009!). A venit antrenorul norvegian Karl-Erik Bøhn, plus alte două jucătoare din fiorduri care ne dau fiori: Katrine Lunde-Haraldsen (cel mai bun portar din lume, ca şi cum excelenta Katalin Palinger n-ar fi de-ajuns) şi pivotul Heide Løkke. Plus cele mai bune jucătoare maghiare, interul Anita Görbicz şi extrema Orsolya Verten, plus sîrboaica Andrea Lekic, sau muntenegreana Jovanka Radicevic. În prima fază a grupelor, echipa maghiară a cîştigat grupa C, dar a şi suferit două înfrîngeri, 23-29 la Randers (Danemarca) şi 27-29 la Hypo Viena. Însă în grupa principală echipa din Györ s-a revărsat, umilind Nordul: 35-27 şi 29-24 cu Midtjylland, 31-22 cu Larvik, remiza cu Itxako fiind singurul meci necîştigat. Practic, nu este nici o ruşine să spunem că Oltchim va întîlni, în semifinale, o superechipă şi are şansa a doua chiar dacă joacă mult mai bine decît a făcut-o în catastrofa cu Podgorica. Singura rază de speranţă este ca Valentina Ardean, Yeliz Özel, Marija Jovanovic, Oana Manea şi celelalte să-şi joace meciurile carierei la începutul lui aprilie. Fiindcă timpul este prea scurt pentru a beneficia şi de Cristina Neagu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.