Sport

Italiencele şi spaniolii au făcut legea la Acapulco

Ziarul de Vrancea
4 mar 2012 674 vizualizări
Irina Begu s-a oprit în semifinalele turneului de tenis mexican cîştigat de Sara Errani

Federer, a cincea victorie în Dubai
*Irina Begu a trebuit să se mulţumească doar cu prezenţa în semifinalele turneului de 220 mii de dolari de la Acapulco, ea ratînd prezenţa în finală, după a cedat cu 2-6, 2-6, în faţa favoritei nr. 2, italianca Flavia Pennetta (29 WTA), după un meci mai disputat decît îl arată scorul. Totuşi, Irina (53 WTA) a prins 130 de puncte şi ar putea intra în Top 50. În cealaltă semifinală, s-au întîlnit favoritele nr. 1 şi 3, Roberta Vinci şi Sara Errani, ultima cîştigînd cu 6-4, 6-1. Şi ca surpriza să fie completă, Sara Errani a cîştigat şi finala, învingînd-o pe Flavia Pennetta cu 5-7, 7-6, 6-0. Irina Begu a fost învinsă şi în semifinalele de dublu, unde a făcut pereche cu jucătoarea franceză Alizé Cornet. Ele au fost victimele italiencelor Errani şi Vinci, mari favorite, care au cîştigat cu 6-4, 6-2 şi s-au impus cu 6-2, 6-1 şi în finala cu spaniolele Lourdes Dominguez şi Arantxa Parra. Astfel, Sara Errani repetă performanţa de acum şase ani a germanei Anna-Lena Grönefeld, învingătoare la simplu şi la dublu.
* Turneul ATP de la Acapulco a revenit pentru a treia oară lui David Ferrer, într-o finală spaniolă cu Fernando Verdasco, scor 6-1, 6-2. Este a treia victorie a lui Ferrer din acest an, după cele de la Auckland şi Buenos Aires. La dublu, o altă finală iberică: David Marrero / Fernando Verdasco – Marcell Granollers / Miguel Lopez 6-3, 6-4. Finala de dublu: Mahesh Bhupathi / Rohan Bopanna (India) – Mariusz Fysrtenberg / Marcin Matkowski (Polonia) 6-4, 3-6, 10-5.
* Cel mai important turneu ATP al săptămînii, Dubai (1,7 milioane de dolari) a fost cîştigat de Roger Federer, care a dispus în finală de scoţianul Andy Murray (cel care l-a scos din cursă pe primul jucător al lumii, sîrbul Novak Djokovic) cu scorul de 7-5, 6-4. Federer cîştigă pentru a cincea oară Open-ul din Emirate, ultima sa victorie datînd din 2007. El a acumulat al 72-lea titlu ATP din carieră.
* După ce a reuşit să o învingă, în semifinalele turneului de la Kuala Lumpur pe puternica jucătoare sîrbă Jelena Jankovic (scor, 6-7, 7-5, 7-6), croata Petra Martic a fost nevoită să abandoneze în finală, în faţa taiwanezei Su Wei Hsieh, la scorul de 6-2, 5-7, 1-4, din cauza unor crampe musculare.  Hsieh, numărul 123 în clasamentul WTA, a cîştigat primul titlu din carieră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.