Sport

Fără ajutor de la autorităţile locale, CSM Focşani a găsit înţelegere în judeţ-Cuplaj fotbalistic pe terenul din Panciu

Dan Chiriac
17 feb 2012 1039 vizualizări
u FC Panciu - Politehnica Galaţi şi Oţelul 2 Galaţi - CSM Focşani, azi, de la orele 11.00 şi 13.00 pe stadionul din Panciu

Cele două echipe vrîncene care activează în Liga a treia vor disputa azi partide amicale. Noutatea o reprezintă faptul că ambele vor juca pe stadionul din Panciu, deszăpezit în ultimele zile. Programarea celor două partide în cuplaj arată că cele două echipe vrîncene au uitat de conflictele mai vechi şi au ajuns la un acord, lucru care nu poate fi decît îmbucurător pentru mica lume a fotbalului din judeţul nostru. Totodată, programarea meciului de azi la Panciu ar trebui să fie o mare bilă neagră pentru autorităţile locale din Focşani, care nu au reuşit să facă nimic, în ultimii ani pentru echipa de fotbal. Dacă la Panciu, primăria s-a implicat pentru ca formaţia să aibă unde să se antreneze şi să desfăşoare partide de pregătire, la Focşani nici un reprezentant al autorităţilor locale, cu excepţia consilierului Gabriel Pădineanu, un apropiat al fenomenului fotbalistic, nu a trecut măcar pe la stadion în ultima săptămînă. Chiar dacă reprezentanţii echipei CSM au încercat să deszăpezească terenul, cantitatea de zăpadă a fost mult prea mare pentru resursele de care dispun. Primăria din Focşani nu a pus la dispoziţie nici un utilaj, aşa cum s-a întîmplat la Panciu, unde azi există un teren care poate programa două partide de verificare. Şi atunci vine şi răspunsul de ce FC Panciu se află în luptă pentru promovare, în timp ce CSM Focşani se zbate să nu retrogradeze. Primăria Focşani s-a limitat în ultimii ani să aloce salarii de „criză” de 600-800 de lei unor jucători tineri, fără a se implica deloc în „viaţa” echipei. Jucătorii au nevoie pentru a face performanţă de teren de antrenament, bază de recuperare, prime de joc, condiţii optime de pregătire sau susţinătoare de efort. Din păcate toate acestea au lipsit în ultimii ani la Focşani, dar au apărut la Panciu. Nu întîmplător, jucătorii de la Focşani au plecat la formaţia din Panciu, unde condiţiile oferite sînt mult mai bune. De multe ori, Comitetul Director a cerut rezultate pentru echipa de fotbal, dar oficialii cred că este absolut imposibil ca acestea să vină în condiţiile în care nu se asigură nici măcar un teren de pregătire şi este nevoie de înţelegerea altor autorităţi din judeţ. Meciurile de azi vor fi un prilej de revedere pentru cele două formaţii vrîncene cu fostul lor antrenor Damian Băncilă. Interesant este faptul că tehnicianul, în prezent la Oţelul 2 Galaţi, a pregătit în turul campionatului pe Politehnica Galaţi. Adică, acesta a trecut în patru ani pe la toate cele patru echipe care vor juca în cuplajul de azi. Primul meci va fi condus la centru de Alin Samoilă, în timp ce al doilea joc va fi arbitrat de Mihai Gică. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.