Sport

Lucian Pătraşcu a cîştigat Cupa de iarnă la şah

Dan Chiriac
14 feb 2012 1006 vizualizări
Competiţia a avut loc timp de două zile în două locaţii din Focşani u în ciuda vremii nefavorabile au participat şi şahişti din alte judeţe

Şahiştii vrînceni nu au ţinut cont de vremea de afară şi au participat la o nouă competiţie denumită „Cupa de iarnă”. În zilele de 11 şi 12 februarie 2012 la Sala Polivalentă şi Şcoala „Ion Basgan“ Focşani s-a desfăşurat competiţia de şah organizată pe trei turnee. Turneul A a fost rezervat celor mai buni opt şahişti prezenţi la competiţie, majoritatea consacraţi, seniori şi juniori legitimaţi: Cătălin–Lucian Pătraşcu, Elena–Adelaida Toma, Cosmin Vasiliu, Bianca–Gabriela Banciu, Aurelian Grigore, toţi cinci de la C.S.M. Focşani 2007, Marco Sava, de la C.S. Olimp Şah Focşani, Petru–Sorin Druică, de la C.S. Cimentul Bicaz, şi Alexandru–George Druică, de la C.S. Politehnica Iaşi. Pe primele trei locuri s-au clasat, fără surprize, în ordinea ratingului, Cătălin–Lucian Pătraşcu, Elena–Adelaida Toma şi Cosmin Vasiliu. S-a jucat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, şapte runde. Turneul B a reunit 17 şahişti din al doilea eşalon valoric, seniori şi juniori, majoritatea în curs de consacrare, dintre care şase de la C.S.M. Focşani 2007, şapte de la C.S. Olimp Şah Focşani, doi de la C.M.Ş. Speranţa Focşani şi 2 şahişti nelegitimaţi. La fete, pe primele locuri s-au clasat Andreea–Simona Toma, Teodora Avădani şi Graţiela–Ştefania Mengher. La băieţi, pe primele locuri s-au clasat Anton Soare, Teodoru Iliescu şi Aurelian–Gabriel Cristea. S-a jucat în sistem elveţian, şapte runde. Turneul C a fost destinat celor mai mici şahişti, aflaţi la început de carieră şahistă, majoritatea nelegitimaţi. Au participat 20 de şahişti. Primele trei locuri la fete au fost ocupate de Alexandra Banciu, Alexandra Ioniţă şi Mihaela Smada. La băieţi pe primele locuri s-au situat: Ştefan–Tudor Puşcaşu, Andrei Moraru şi Claudiu Pruteanu. S-a jucat în sistem elveţian, şapte runde. S-au mai remarcat Ionuţ–Bogdan Arbănaş, Dragoş Ion, Georgiana–Cristina Mărăscu, Daniel Toader, Radu Bujor, Andrei Postolache. „Este de remarcat, spre meritul lor, participarea, în ciuda vremii nefavorabile, din afara judeţului a şahiştilor Petru–Sorin Druică şi Alexandru–George Druică şi a şahiştilor din Păuneşti, Teodora Avădani şi Ştefan Măimăscu. De asemenea, este de remarcat participarea numeroasă a şahiştilor de la Şcoalile „Nicolae Iorga“ „Alexandru Vlahuţă“ şi „Ion Basgan“ Focşani”, a spus Anton Soare, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah. Următoarea competiţie, „Cupa mărţişorului“, se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 martie şi va fi omologată la Federaţia Română de Şah. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.