Sport

Victorie cu mari emoţii

Ziarul de Vrancea
1 feb 2012 717 vizualizări
Romania a învins Croaţia în Fed Cup la tenis feminin

Echipa de Fed Cup a Romaniei a cîştigat, ieri, la Eilat (Israel), cu scorul de 2-1, întîlnirea cu reprezentativa Croaţiei, contînd pentru Grupa I a zonei Euro-Africane. În primul meci, Simona Halep (60 WTA) a învins-o clar pe Ania Mijacika (203 WTA), scor 6-2, 6-2. Mai greu a fost pentru Irina Begu (45 WTA), care a fost învinsă de cea mai bine cotată jucătoare croată, Petra Martic (66 WTA). După ce a pierdut cu 4-6 primul set şi l-a cîştigat pe cel de-al doilea cu 6-1, Irina a condus cu 3-1 în setul decisiv, dar nu a mai cîştigat nici un game pînă la final. Soarta partidei s-a decis la dublu, cîştigat de Irina şi Simona, după două seturi la tie-break, adjudecate cu 7-2 şi 8-6. În setul al doilea, Begu şi Halep au avut 5-4 şi 40-0 pe propriul serviciu, însă croatele au revenit şi au preluat conducerea cu 6-5, game în care au avut două mingi de break şi de set. De asemena, în tie-break Martic şi Mijacika au servit pentru set la scorul de 6-5, însă Halep şi Begu au revenit şi s-au impus cu 8-6. În celălalt meci al grupei, Polonia, cu vedeta Agnieszka Radwanska în frunte, a învins clar echipa Luxemburg, scor 3-0, după următoarele partide: Urszula Radwanska (6 WTA) – Claudine Schaul 6-2, 6-1; Agnieszka Radwanska – Anne Kremer 6-1, 6-1; Magda Linette / Alicja Rosolska – Tiffany Cornelius / Laura Correia 6-1, 6-1.
Romania va întîlni astăzi Luxemburg şi mîine Polonia, cîştigătoarea grupei urmînd a juca un baraj cu echipa care se va impune în grupa B (Suedia, Grecia, Ungaria, Bosnia) pentru accederea în grupa a II-a Mondială. În grupa A: Bulgaria – Estonia 3-0.


Ungur pierde pe ambele fronturi


Tenismanul Adrian Ungur, locul 107 ATP, a ratat calificarea în turul doi al turneului de la Viña del Mar (Chile), dotat cu premii în valoare totală de 398.250 de dolari. Ungur a fost învins, în primul tur, cu scorul de 0-6, 5-7, după o oră şi 18 minute, de argentinianul Horacio Zeballos (113 ATP). Adrian Ungur a fost eliminat şi la dublu, unde face pereche cu francezul Eric Prodon. Cuplul romano-francez a fost învins cu 2-6, 6-3, 7-10 de favoriţii nr. 4, Pablo Andujar/Carlos Berlocq (Spania/Argentina)


Greu cu italienii


Campioana Romaniei la volei masculin, Remat Zalău a fost învinsă, la Baia Mare, de echipa italiană Acqua Paradiso Monza, scor 1-3 (-24, 21, -18, -23), în manşa tur din Challenge Round-ul Cupei CEV. Partida retur va avea loc 9 februarie, în deplasare, cîştigătoarea urmînd a se califica în semifinalele Cupei CEV. Remat Zalău a început sezonul în Liga Campionilor, dar a ratat calificarea mai departe din faza grupelor, în timp ce echipa italiană a evoluat în Cupa CEV, fiind neînvinsă în meciurile disputate.


Învinşi de gazde


Echipa naţională de futsal al Romaniei a fost învinsă, marţi, la Split, cu scorul de 1-2 (0-0), de reprezentativa ţării gazdă, Croaţia, în primul meci din grupa A de la Campionatul European. Golurile croaţilor au fost marcate de Dario Marinovic (’23) şi Jakov Grcic (’35), tricolorii egalînd în min. 30 prin Alpar Csoma. Astăzi, Romania întîlneşte, tot la Split, formaţia Cehiei, partida Cehia – Croaţia fiind programată pe 4 februarie.  Cele patru grupe de la turneul final sînt compuse din trei formaţii, iar primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Spania a învins Slovenia cu 4-2, în grupa B, din mai face parte Ucraina. Celelalte grupe sînt formate din Italia, Turcia, Rusia (C), respectiv, Portugalia, Azerbaidjan, Serbia (D).


Caroline şi-a schimbat antrenorul


Fostul număr 1 mondial în tenis, daneza Caroline Wozniacki, a renunţat la serviciile antrenorului spaniol Ricardo Sanchez, după doar două luni de cooperare, a anunţat, ieri, cotidianul Ekstra Bladet. Această decizie, anunţată de tatăl jucătoarei şi confirmată de antrenor, intervine după eliminarea în sferturile de finală la Australian Open şi căderea pe locul IV în clasamentul WTA. La 2 decembrie, Ricardo Sanchez, care o antrena pe Jelena Jankovic, l-a înlocuit pe Piotr Wozniacki, tatăl jucătoarei daneze, pe care îl concediase în august. Sanchez a explicat că această decizie este urmare a divergenţelor cu Piotr Wozniacki. "Am mare respect pentru Piotr şi pentru munca lui, dar eu am metodele mele şi el pe ale lui. Caroline era dezorientată cu doi antrenori care voiau lucruri diferite", a declarat Sanchez.

Hleb părăseşte Barça


Mijlocaşul Alexander Hleb (Belarus) şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu gruparea FC Barcelona, care se încheia finalul actualului sezon, a anunţat clubul spaniol. Hleb, în vîrstă de 30 de ani, se află în negocieri cu formaţia elenă Olympiakos Pireu. Internaţionalul din Belarus a fost achiziţionat de FC Barcelona în 2008, iar în perioada 2009-2011 a fost împrumutat la formaţiile VfB Stuttgart, Birmingham City şi VfL Wolfsburg.

Tomic sfidează Poliţia


Tînărul tenisman australian Bernard Tomic, care nu a oprit la un control rutier al poliţiei în timp ce se afla la volanul unei maşini sport, iar apoi s-a închis în casă, va fi audiat de un tribunal la 14 februarie. La 26 ianuarie, Tomic, în vîrstă de 19 ani, proprietarul unui automobil BMW M3 portocaliu în valoare de aproximativ 100.000 de euro, a refuzat să oprească la un control rutier şi a fost urmărit de agenţii de poliţie pînă la casa sa din Gold Coast.El s-a închis în casă, iar apoi a acuzat poliţia de hărţuire.  "Vorbim de un tînăr acuzat de infracţiuni rutiere simple. Nici un semn de conducere periculoasă sau alte delicte", a declarat avocatul lui Tomic, Chris Nyst.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.