Sport

Partide de pregătire “acoperite” de iarnă: amicalul de azi, anulat din cauza zăpezii de pe stadionul “Milcovul”

Dan Chiriac
31 ian 2012 980 vizualizări
Jucătorii de la futsal au fost la rîndul lor obligaţi să se pregătească singuri după ce adversarii de la United Galaţi au rămas înzăpeziţi

Iarna continuă să dea mari bătăi de cap sportivilor vrînceni, chiar dacă ninsoarea s-a oprit de aproape o săptămînă. În schimb, viscolul puternic şi stratul de zăpadă fac în continuare multe probleme în sudul Romaniei. Din acest motiv, multe dintre partidele de fotbal sau futsal ce erau programate în această perioadă au fost anulate. Luni seara, echipa de futsal trebuia să joace un amical cu United Galaţi. Vicecampioana Romaniei a plecat spre Focşani şi nimic nu anunţa problemele apărute la doar cîţiva kilometri de destinaţie. Gălăţenii au rămas blocaţi în două rînduri, la Dumbrăviţa şi Răstoaca din cauza unor Tir-uri care au părăsit partea carosabilă. În cele din urmă, gălăţenii au fost înştiinţaţi de către poliţiştii de la rutier că trebuie să facă cale întoarsă pentru a nu rămîne în cîmp. În aceste condiţii, echipa de futsal de la CSM Focşani s-a împărţit în două pentru un meci de pregătire în familie. Prima echipă, în verde, i-a avut pe teren pe titularii obişnuiţi, Curteanu, Săraru, Chivu şi Borş. De partea opusă, Ilaş, Alecsandrescu, Ungureanu sau Olăraşu au fost puşi să facă echipă cu mai mulţi copii, aflaţi în probe, Mocanu, Forcoş sau Lăţcan. Prima echipă s-a impus la pas, avînd de departe un lot mai bun. Antrenorul focşănenilor, Petrache Gurguiatu, a fost acuzat de cei învinşi că nu a făcut corect echipele, acestea nefiind echilibrate. La final, toţi şi-au dat mîna şi au convenit că a fost un antrenament foarte util, care a compensat în mare măsură lipsa gălăţenilor.


Zăpadă de 25 de centimetri, amical anulat


Partida de verificare dintre CSM Focşani şi CSM Rîmnicu Sărat, programată pentru astăzi, a fost în cele din urmă anulată. Cele două s-au întîlnit şi în urmă cu zece zile, cînd CSM s-a impus cu 2-0. Iniţial s-a stabilit ca meciul de azi să aibă loc la Rîmnicu Sărat, dar terenul de acolo este un adevărat patinoar. Meciul a fost mutat la Focşani, dar pînă la urmă a fost anulat definitiv. “Zăpada pe terenul Milcovul este de 25-30 de centimetri. Am făcut marţi un antrenament, dar nu se poate juca fotbal. Zăpada este pînă la genunchi. I-am anunţat şi pe cei de la Rîmnicu Sărat. Căutăm acum soluţii pentru a face terenul practicabil pînă vineri, la amicalul cu Dinamo 2. Este foarte important pentru noi să jucăm acest joc, pentru că meciurile de pregătire sînt foarte utile în această perioadă. Încercăm să găsim un utilaj mai mic să luăm zăpada de pe teren”, ne-a precizat Adrian Toma, antrenorul de la CSM Focşani. Vineri, CSM Focşani ar putea juca pe teren propriu, cu Dinamo 2 Bucureşti. Meciul va avea loc cu începere de la orele 12.00. Bucureştenii se întorc din cantonamentul efectuat la Tg. Ocna şi au preferat să dispute un amical pe “Milcovul”. Pe 11 februarie, CSM Focşani va juca acasă cu Avîntul Jariştea, iar pe 18 februarie cu Oţelul 2 Galaţi. Programul ar putea fi dat însă peste cap de condiţiile meteo. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.