Sport

Moratoriu pentru arbitrii romani

Ziarul de Vrancea
16 ian 2012 509 vizualizări
LPF a decis ca în primele cinci etape ale anului să nu fie aduşi arbitri din străinătate

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au decis, ieri, să le acorde credit arbitrilor romani în primele cinci etape din 2012 şi dacă aceştia nu vor comite greşeli grave la meciurile din Liga I, nu se va apela la arbitri străini. În schimb, dacă vor exista erori majore, Adunarea Generală a LPF va solicita CCA aducerea de arbitri străini. "Dacă în primele cinci etape din retur vor fi arbitraje bune nu se vor aduce străini, dar dacă zece meciuri vor fi stricate de arbitri atunci nu avem ce face şi vom înainta o hîrtie către Comitetul Federal prin care se vor aduce arbitri străini la cerere. Cine va cere arbitri străini îi va plăti. Presa va stabili cine a făcut praf meciurile. Noi nu dorim arbitri străini decît în cazul în care campionatul va fi făcut praf de arbitri noştri", a declarat Dragomir.
Totodată, AG a LPF propune FRF ca membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor şi observatorii să renunţe la funcţiile lor dacă au copii arbitri. "S-a mai pus problema ca LPF să facă un înscris ca niciun membru al CCA şi niciun observator să nu aibă copii arbitri de la gradele unu la trei. Aceştia nu trebuie să mai deţină nici o funcţie. În acest fel se va îmbunătăţi puţin arbitrajul romanesc care este într-un moment critic. Toate acest hotărîri s-au luat în unanimitate. Preşedintele FRF, cu mine şi o parte din cei care au fost în sală nu am făcut decît să mai dăm o şansă CCA, că poate e ceva care ne depăşeşte pe noi", a afirmat Dragomir.
De asemenea, Dragomir a anunţat că  că baremurile arbitrilor vor fi reduse la jumătate, aceştia urmînd să primească 2.500 de lei "în mînă" pentru fiecare meci. "Dacă arbitrajul o să se îmbunătăţească, eu o să propun şi o să mă zbat să readucem baremurile la nivelul precedent. Noi atît le oferim. Dacă ei vor, pot să protesteze. Au şi sindicat care oricum nu e legal, pentru că nu sînt salariaţi. Noi sîntem organizatorii acestei competiţii şi noi fixăm banii pe care îi dăm", a spus Dragomir, care a mai spus că CCA nu va mai primi suma de 84.000 de euro din drepturile de televizare, deoarece liga trece printr-o perioadă grea, iar prestaţiile arbitrilor au fost dezamăgitoare. În schimb, Dragomir a afirmat că baremurile obsevatorilor nu se vor modifica. "Baremurile la observatori nu s-au redus, le lăsăm deocamdată aşa, dar dacă vor fi tot nepotisme şi interese le vom reduce şi pe acestea la jumătate", a precizat preşedintele LPF.
În altă ordine de idei, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, şi finanţatorul grupării Universitatea Cluj, Florian Walter, au fost aleşi în Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal, Argăseală şi Walter îi vor înlocui pe preşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stan, şi pe preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea.



Boxerii, sub pulpana COSR


Federaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a anunţat Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) că pugiliştii romani vor putea participa la orice competiţie din calendarul forului doar dacă vor fi înscrişi de COSR, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. “ AIBA a trimis COSR precizări vizavi de sancţiunea dictată de Comisia de Disciplina a AIBA pe data de 5 ianuarie 2012, în urma căreia Federaţia Romană de Box (FRB) şi preşedintele FRB, Rudel Obreja au fost suspendaţi cîte trei luni din activitate. În această perioadă, boxerii noştri vor putea participa la orice competiţie din calendarul AIBA sau întrecere aprobată de AIBA doar daca vor fi înscrişi de COSR", se arată în comunicatul COSR. Federaţia Romană de Box şi preşedintele forului, Rudel Obreja, au fost suspendaţi de către Comisia de Disciplină a Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), cîte trei luni şi amendaţi cu cîte 3.000 de franci elveţieni pentru nerespectarea unor decizii anterioare ale comisiei.

Debut cu înfrîngere la polo


Naţionala de polo a Romaniei a fost învinsă, luni, de campioana europeană en-titre Croaţia, scor 7-10 (1-2, 2-3, 1-2, 3-3), în meciul de debut din grupa B a Campionatului European din Olanda. Golurile tricolorilor au fost marcate de Georgescu (2), Radu, Iosep, Buşilă, Ghiban şi Kadar.  În meciul de debut al CE, în grupa A, Macedonia a învins Turcia, scor 16-4. Din grupa B mai fac parte Serbia şi Spania. Astăzi, tricolorii susţin al doilea meci, împotriva Spaniei.Obiectivul tricolorilor este clasarea în primele nouă locuri, care le-ar permite calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton, din luna aprilie, de la care primele patru clasate vor obţine “biletele” pentru JO de la Londra.  La ultima ediţie a CE, cîştigată de Croaţia, echipa Romaniei s-a clasat pe locul VII.

All Star Game la Timişoara


Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că ediţia din 2012 a All Star Game masculin va avea loc la Timişoara, în 20 martie. Carmen Tocală a mai precizat că, tot ieri, s-a decis şi gazda Turneului Final Four al Cupei Romaniei: "Clubul CSM Bucureşti a cîştigat dreptul de organizare, cu suma de 10.000 de euro. A mai candidat BCM U Piteşti, celelalte două echipe, BC Timişoara şi CSM Oradea, retrăgîndu-se". În semifinalele de pe 17 februarie sînt programate meciurile BC Timişoara - CSM Oradea şi  BCM U Piteşti-CSM Bucureşti, finalele pentru medalii urmînd a se juca o zi mai tîrziu.
Deţinătoarea trofeului este Gaz Metan Mediaş, echipă ce a fost eliminată în sferturi, de CSM Bucureşti.


Şi la fair-play stăm la coadă


Romania ocupă locul 46, cu 7.622 de puncte, în clasamentul provizoriu fair-play din perioada 1 mai - 31 decembrie 2011, dat publicităţii, ieri, de site-ul oficial al UEFA. În această ierarhie conduce Norvegia, cu 8.367 de puncte, fiind urmată de Finlanda, cu 8.282 de puncte, şi Olanda, cu 8.173 de puncte. Acest clasament este făcut în baza tuturor partidelor jucate în competiţiile europene la nivel de club şi de naţională şi va deveni final la data de 30 aprilie. Ocupantele primelor trei locuri în această ierarhie vor putea să înscrie cîte o echipă în primul tur preliminar al Ligii Europa, sezonul 2012-2013.
Didi a semnat cu Oţelul
Atacantul brazilian Cleidimar Magalhaes Silva “Didi”, aflat în ultimele şase luni de contract cu FCM Tîrgu Mureş, a semnat, ieri, un contract pe doi ani cu Oţelul Galaţi, înţelegerea urmînd să intre în vigoare la finalul actualului sezon. "Mă bucur că am reuşit să obţinem semnătura lui Didi, acum încercăm să-l aducem la Oţelul încă din această iarnă. Urmează să negociem cu FCM Tîrgu Mureş", a declarat Marius Stan, directorul general al gălăţenilor. Didi, în vîrstă de 29 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile Juventude, Santa Cruz, Marco, Pacos Ferreira, CFR Cluj, Leixoes şi FCM Tîrgu Mureş.Cehia, prima surpriză
Naţionala de handbal masculin a Cehiei a produs prima surpriză chiar în meciul  de debut al Campionatului European din Serbia, învingînd reprezentantiva Germaniei, scor 27-24 (14-9).  Filip Jicha a marcat 7 goluri pentru Cehia, fiind de neoprit, în timp ce Germania l-a avut în prim-plan pe Haas, cu 4. În aceeaşi grupă B, Suedia şi FRI Macedonia au încheiat la egalitate, scor 26-26. Tot duminică au avut loc primele două partide din grupa A, încheiate cu următoarele rezultate: Serbia – Polonia 22-18 şi Danemarca Slovacia 30-25.


Jadson se întoarce în Brazilia


Mijlocaşul brazilian Jadson a fost cedat, ieri, de echipa Şahtar Doneţk, pregătită de Mircea Lucescu, la formaţia São Paulo, după şapte ani petrecuţi la gruparea ucraineană. Jadson, în vîrstă de 28 de ani, a venit la Şahtar de la Paranaense în 2005 şi a cîştigat cinci titluri de campion, două Cupe ale Ucrainei şi a înscris golul decisiv prin care gruparea din Doneţk a învins în prelungiri pe Werder Bremen în finala Cupei UEFA din 2009. Brazilianul a înscris 41 de goluri în 172 de meciuri jucate pentru Şahtar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.