Sport

Vor arbitri străini

Ziarul de Vrancea
11 ian 2012 857 vizualizări
Adunarea Generală extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) se va întruni, luni, de la ora 12.00, iar unul dintre punctele ce vor figura pe ordinea de zi se referă la aprobarea delegării arbitrilor străini la unele meciuri din Liga I.

Adunarea Generală extraordinară a fost convocată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Tot în cadrul acesteia, vor fi aleşi cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal. În acest moment, preşedintele FC Oţelul, Marius Stan, şi preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, sînt reprezentanţii grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF. Nemulţumiţi de arbitrajele din turul campionatului, mai mulţi conducători de cluburi şi-au exprimat dorinţa ca unele partide din ultima parte a Ligii I să fie conduse de arbitri străini. Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, nu este de acord cu această soluţie.


Bune şi rele din volei


Campioana Romaniei, CS Volei2004 Tomis Constanţa, a pierdut, scor 0-3 (-18, -19, -23) partida disputată pe teren propriu cu deţinătoarea trofeului, Vakifbank Telekom Istanbul, în etapa a cincea a Ligii Campionilor la volei feminin. În Cupa Challenge (manşa tur, 16-imi), CSU Medicina Tîrgu Mureş a cîştigat, în deplasare, cu 3-1 (15, -22, 16, 20) meciul cu Radnicki Belgrad, iaer Dinamo Bucureşti a cedat în Rusia cu 0-3 (-23, -24,-14) echipei Omicika Omsk. Manşa retur va avea loc pe 18 ianuarie.

Gyenes, cam tot pe acolo


Pilotul roman Emanuel Gyenes (KTM) a ocupat locul 26 în etapa a noua la categoria moto din cadrul Dakar 2012, disputată, marţi, între localităţile chiliene Antofagasta şi Iquique, pe distanţa de 556 de kilometri. Gyenes a sosit cu o întîrziere de 49 de minute şi şapte secunde faţă de cîştigătorul etapei, francezul Cyril Despres. Cel de-al doilea roman prezent la Dakar 2012, Marcel Butuza, s-a clasat pe locul 52 în etapa a noua, avînd o întîrziere de o oră, 47 de minute şi cinci secunde. În clasamentul general, Emanuel Gyenes ocupă poziţia 20, cu o întîrziere de patru ore, şase minute şi 11 secunde faţă de liderul Cyril Desprès, în timp ce Butuza se află pe locul 48, la nouă ore, 24 de minute şi 51 de secunde.


Ultimele calificate la gimnastică masculină


Echipele masculine de gimnastică ale Marii Britanii, Franţei, Spaniei şi Italiei sînt ultimele patru calificate la JO din 2012, ca urmare a rezultatelor obţinute la turneul preolimpic de la Londra. În urma concursului care a debutat marţi, echipa masculină a Marii Britanii a ocupat locul I, cu un total de 358.227 puncte, urmată de Franţa (350.659), Spania (347.292) şi Italia (346.334). Toate cele opt echipe participante s-au clasat pe locurile 9-16, la CM din 2011, competiţie la care echipa Romaniei a ocupat locul 7, obţinînd calificarea directă la JO de la Londra. În urma turneului preolimpic, cele 12 echipe masculine calificate la Olimpiadă sînt China, Japonia, SUA, Rusia, Ucraina, Germania, Coreea de Sud, Romania, Marea Britanie, Franţa, Spania şi Italia.  Turneul preolimpic de la Londra va continua cu calificările similare feminine, dar şi cu competiţiile de gimnastică ritmică şi trampolină.


Forfait la Australian Open


Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic, locul 10 în clasamentul WTA, a anunţat, miercuri, că nu va juca la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care va începe luni, la Melbourne, din cauza unei accidentări la spate. "De trei, patru luni am probleme la spate. în ultimele două săptămîni, în Australia, problemele s-au agravat şi nu am putut juca decît 30-45 de minute fără să am dureri", a declarat Petkovic. Andrea Petkovic, în vîrstă de 24 de ani, este a doua jucătoare de top care a anunţat că nu va participa la Australian Open, după americanca Venus Williams.

   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
zexe, acum 4496 zile, 5 ore, 54 minute, 10 secunde
Poza lui "Mitica de la liga" este cea mai reprezentativa.Uitati-va la el.Mamaaaaaa,ce figura de nebun caruia ii ies ochii din cap.Astuia ii trebuie camasa de forta.Cu dementul asta-n frunte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.