Sport

Caroline calcă în străchini

Ziarul de Vrancea
11 ian 2012 758 vizualizări
Prima jucătoare de tenis a lumii, Wozniacki, a fost eliminată de poloneza Agnieszka Radwanska în turneul de la Sydney * la Hobart, Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în semifinalele de dublu

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu, cap de serie numărul 4, s-a calificat, ieri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Hobart (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Cele două romance au învins cu 6-3, 7-5 cuplul Sorana Cîrstea/Darija Jurak (Romania/Croaţia). În semifinale, cuplul roman va întîlni învingătoarele partidei dintre perechile Ksenia Pervak / Sloane Stephens (Kazahstan/SUA) şi Jarmila Gajdosova /Bethanie Sands (Australia/SUA), cap de serie numărul 2. În schimb, Simona Halep şi slovaca Janette Husarova au ratat prezenţa în semifinale, fiind învinse cu 3-6, 4-6 de perechea Chuang Chia Jung/ Marina Erakovic (Taivan / Noua Zeelandă).
* Prima semifinalistă a turneului de 637 mii de dolari de la Sydney este chinezoaica Li Na (favorita nr. 4). În sferturile de finală, ea a învins-o cu 6-2, 7-6 pe Lucie Safarova (Cehia) şi va juca împotriva Petrei Kvitova (Cehia) care a dispus cu 6-0, 6-4 de Daniela Hantuchova (Slovacia). A doua calificată a fost jucătoarea din Belarus, Viktoria Azarenka, învingătoare cu 7-5, 6-4 în faţa lui Marion Bartoli (Franţa), care are şanse sporite de a prinde finala, întrucît lidera mondială, Caroline Wozniacki (Danemarca) a fost învinsă cu 3-6, 7-5, 6-2 de poloneza Agnieszka Radwanska.
* Turneul masculin de la Sydney se află în faza optimilor şi s-au realizat deja două surprize: Alex Bogomolov jr. (Rusia) a trecut cu 7-6, 6-4 de sîrbul Viktor Troicki, iar Julien Benneteau (Franţa) l-a învins cu 6-3, 6-4 pe favoritul nr. 4, spaniolul Feliciano Lopez. Primul favorit este Juan Martin del Potro, argentinianul trecînd în optimi cu 6-4, 6-2 de polonezul Lukasz Kubot.
* Ieri, la Melbourne au început întrecerile tradiţionalului turneu demonstrativ de tenis Kooyong Classic, criteriu de pregătire în vederea Australian Open, primul turneu de Grand Slam din acest an, ce va debuta luni. Recentul cîştigător de la Brisbane, francezul Jo-Wilfried Tsonga, a fost învins cu 4-6, 3-6 de austriacul Jürgen Melzer, iar cehul Tomas Berdych a cedat cu 6-4, 3-6, 4-6 în faţa lui Bernard Tomic (Australia).

Romani la Australian Open


* Trei jucătoare romane de tenis, Mihaela Buzărnescu, Mădălina Gojnea şi Elena Bogdan, vor evolua în calificările pentru tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Mare şlem al anului, care va debuta luni. Mihaela Buzărnescu va juca în primul tur cu Ling Zhang (Hong Kong), Mădălina Gojnea o va înfrunta pe uzbeka Akgul Amanmuradova, a doua favorită a fazei preliminare, iar Elena Bogdan o va înfrunta pe portoricana Monica Puig. Monica Niculescu, Irina Camelia Begu, Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea, Alexandra Cadanţu şi EdinaHall sînt calificate direct pe tabloul principal. La masculin, Victor Hănescu şi Adrian Ungur se vor afla pe tabloul principal, în timp ce Horia Tecău va evolua la dublu, alături de suedezul Robert Lindstedt.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.