Sport

Mergem înainte în Tasmania

Ziarul de Vrancea
10 ian 2012 1080 vizualizări
Sorana Cîrstea şi Simona Halep s-au calificat în sferturi la Hobart, în timp ce la Sydney aventura romanească s-a încheiat

Aşa cum era de aşteptat, jucătoarea de tenis cehă Petra Kvitova, cîştigătoarea de anul trecut a Wimbledonului şi a turneului Masters, şi-a luat revanşa faţă de romanca Alexandra Dulgheru. Nu i-a fost uşor jucătoarei din Cehia, favorita nr 2. a turneului de 637 mii de dolari de la Sydney (Australia), să treacă de Alexandra, avînd nevoie de trei seturi. Scorul final a fost 7-5, 3-6, 6-4 pentru Kvitova, care va juca în turul II cu experimentata jucătoare slovacă, Daniela Hantuchova, care a eliminat-o cu 7-5, 6-1 pe Francesca Schiavone (Italia). Tot greu a cîştigat şi lidera mondială, Caroline Wozniacki (Danemarca), scor 7-5, 2-6, 6-4 cu Dominika Cibulkova (Slovacia), la fel ca şi chinezoaica Li Na (2-6, 6-4,6-1 cu jucătoarea din Africa de Sud, Chanelle Scheepers). Să mai remarcăm abandonul jucătoarei ruse Svetlana Kuzneţova, în faţa cehoaicei Lucie Safarova,la scorul de 1-6, 0-2.
* Dacă înfrîngerea Alexandrei era de aşteptat, nu acelaşi lucru se poate spune despre “isprava” cuplului Horia Tecău / Robert Lindstedt. Romanul şi suedezul au părăsit din primul tur turneul masculin de la Sydney (434250 $), pierzînd după o oră şi 22 de minute, scor 1-6, 7-6, 3-10 în faţa perechii Ivan Dodic / Serhi Stahovski (Croaţia / Ucraina).
* În turneul din Tasmania (Hobart), avem două romance calificate în sferturi. Remarcabilă a fost comportarea Soranei Cîrstea, care a învins-o într-un meci de două ore pe americana Bethanie Mattek-Sands, clasată pe locul 56 în ierarhia WTA, cu patru locuri mai sus decît Sorana. Excentrica americancă a cîştigat primul set cu 6-2, dar Sorana a reuşit să-şi impună jocul, adjudecîndu-şi seturile următoare cu 6-3, 7-5. Următoarea adversară a jucătoarei romane este favorita nr. 4, germana Angelique Kerber (32 WTA). Angelique a dispus cu 6-1, 6-2 de italianca Sara Errani. S-a calificat în sferturi şi Simona Halep, care a cîştigat cu 6-4, 6-2 în faţa Irinei Begu, o surpriză şi nu prea. Surpriză pentru că Irina este mai sus în clasament decît Simona, şi nu prea deoarece aceasta din urmă are avantaj în confruntările directe. Pe Simona Halep o aşteaptă în sferturi prima favorită a turneului, belgianca Yanina Wickmayer (26 WTA), care n-a avut nici o problemă de a trece de Casey Dellacqua (SUA), în două seturi de 6-1. Alte rezultate de la Hobart: Shahar Peer (Israel) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-3, 6-1; Anna Ciakvetadze (Rusia) – Ţvetana Pironkova (Bulgaria) 6-3, 6-2; Anabel Medina (Spania) – Carla Suarez (Spania) 6-2, 7-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.