Sport

Pelerini în cealaltă emisferă

Ziarul de Vrancea
3 ian 2012 2981 vizualizări
Jucătorii romani fruntaşi de tenis pregătesc primul Grand Slam al anului în turneele din Australia, Noua Zeelandă şi India * Monica Niculescu, Victor Hănescu şi Horia Tecău au început anul cu victorii

Odată cu începutul noului an, activitatea în sportul alb s-a reluat în emisfera australă cu turneele care preced primul Grand Slam al anului 2012, Australian Open. La Brisbane (Australia), jucătoarea romană Simiona Halep a înfruntat-o pe celebra belgiană Kim Clijsters, care a revenit după cinci luni de inactivitate din cauza unei accidentări. Kim s-a acomodat rapid cu condiţiile de joc, dispunînd de Simiona în 63 de minute, cu scorul de 6-1, 6-4. Trebuie remarcat faptul că jucătoarea belgiană a trecut şi de turul II, după ce a dispus cu 6-1, 1-6, 6-3 de Ana Ivanovic (Serbia).
În turneul masculin de la Brisbane, sîntem reprezentaţi pe jumătate de perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia, nr.3), care s-a calificat în sferturile de finală. Tecău şi Lindstedt au trecut în runda inaugurală de perechea ucraineană Oleksandr Dolgopolov/Denis Molchanov, scor 6-4, 6-4, după 68 de minute de joc.
* La Auckland (Noua Zeelandă) – turneu dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, Monica Niculescu a debutat victorioasă atît la simplu, cît şi la dublu. Ea a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a trece de americana Jamie Hampton (venită din calificări), după un set dificil cîştigat la tie-break şi un al doilea decis cu scorul de 6-1. Monica (nr. 8) va juca în turul secund cu chinezoaica Zheng Jie, care a trecut cu 4-6, 6-3, 6-4 de japoneza Ayomi Morita. La dublu, Monica face pereche cu jucătoarea franceză Alizé Cornet, cele două trecînd în primul tur de opoziţia romancelor Elena Bogdan şi Alexandra Dulgheru, cu 6-3, 6-4. Alte două jucătoare romane au fost eliminate în primul tur: Alexandra Dulgheru – 2-6, 3-6 cu Christina McHale (SUA) şi Sorana Cîrstea, 4-6, 6-7 cu favorita nr. 4, Flavia Pennetta (Italia). Sorana (în pereche cu croata Darija Jurak) a fost eliminată şi la dublu, de către germanele Kristina Barrois şi Anna-Lena Grönefeld, scor 3-6, 1-6.
* După cîteva luni de pauză, cel mai bun tenisman roman în activitate, Victor Hănescu, participă la turneul de la Chennai (India), dotat cu premii în valoare totală de 398.250 de dolari. În primul tur, Hănescu a trecut de americanul Sam Querrey cu 6-3, 6-4, după o oră şi 16 minute de joc. În turul doi, Hănescu îl va întîlni pe Milos Raonic, din Canada, cap de serie numărul 4.
Alte rezultate în turul I la Auckland: Svetlana Kusneţova (Rusia, nr. 3) - Alison Riske (SUA) 6-3, 6-3; Roberta Vinci (Italia, nr. 6) - Rebecca Marino (Canada) 7-5, 6-4; Peng Shuai (China, nr. 2) - Aravane Rezai (Franţa) 6-4, 3-6, 6-4; Julia Goerges (Germania, nr. 5) - Greta Arn (Ungaria) 7-5, 3-6, 6-4.

Întreceri tari în Cupa Hopman


Pe terenurile de la Burswood Dome din Perth au început, ca la fiecare început de an, întrecerile competiţiei pe echipe mixte dotată cu Cupa Harry Hopman, în onoarea legendarului căpitan nejucător al echipei de aur a Australiei. Competiţia se dispută între opt echipe, împărţite în două grupe, cele două cîştigătoare urmînd a juca finala. În prima grupă Cehia, o echipă redutabilă formată din Petra Kvitova şi Tomas Berdych, a învins cu 2-1 Bulgaria. Dacă Ţvetana Pironkova a fost învinsă clar (4-6, 2-6) de revelaţia tenisului feminin din 2011, speranţa tenisului bulgar, Grigor Dimitrov, a dus trei seturi în faţa lui Berdych, experienţa cehului aducîndu-i victoria cu 6-4, 6-7, 6-3. Bulgarii au avut ambiţia să se revanşeze la dublu şi au reuşit, scor 2-6, 6-3, 11-9. În celălalt meci al grupei A, Danemarca (echipă formată din reputata Caroline Wozniacki şi anonimul Frederik Nielsen) a învins echipa americană Betthanie Sands – Mardy Fish. Caroline a fost artizana principală a victoriei, dar trebuie spus că şi Nielsen a dus o luptă dîrză cu mult mai bine cotatul Fish, în faţa căruia a cedat cu 6-4, 6-7, 4-6. În grupa B, Franţa, cu Marion Bartoli şi Richard Gasquet a învins China cu 2-1, victoria lui Li Na (2-6, 6-2, 6-4) nefiind suficientă, iar Spania (Anabel Medina – Fernando Verdasco) a dispus, în cea mai disputată întîlnire, cu 2-1 de echipa australiană, cu Jarmila Gajdosova şi Lleyton Hewitt, întîlnire decisă la dublu cu 3-6, 6-3, 11-9. În ziua a doua, Spania a învins China cu 2-1 (tot Li Na a scos punctul de onoare), iar Franţa a dispus de Australia cu 3-0. Meciul dintre Spania şi Franţa va decide cîştigătoarea grupei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.