Sport

Bute este rege în Quebec

Ziarul de Vrancea
29 dec 2011 3173 vizualizări
Pugliistul roman a fost desemnat personalitatea sportivă numărul 1 în regiunea canadiană Pugilistul Lucian Bute a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2011 în Quebec, 24 la sută din cele 1005 persoane care au participat la sondaj preferîndu-l pe sportivul roman, anunţă presa canadiană.

În 2011, Bute şi-a apărat de trei ori titlul mondial IBF la supermijlocie, aceste performanţe aducîndu-i votul popular în faţa altor sportivi canadieni de renume, precum patinatoarea Joannie Rochette (16 %), hocheistul Sidney Crosby (14 %), jucătorul de fotbal american Anthony Calvillo (9 %) şi specialistul în arte marţiale mixte Georges St-Pierre (7 %). Un alt sportiv din Quebec aflat pe listă a fost pugilistul Jean Pascal (cel care l-a învins de două ori pe Adrian Diaconu, la categoria semigrea), care a primit doar 1 la sută din voturi. Tenismanul sîrb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a ocupat locul şase în acest sondaj. "Sînt foarte mulţumit, asta arată că oamenii din Quebec mă urmăresc şi îmi apreciază munca. Faptul că sînt personalitatea sportivă a anului îmi oferă încredere şi credibilitate. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat", a declarat romanul "adoptat" de locuitorii din Quebec în urmă cu cîţiva ani.
Bute consideră că premiul este cu atît mai important cu cît hocheiul este sportul dominant în această provincie. "Este foarte bine pentru box, sînt tot mai mulţi tineri care vor să practice acest sport şi vreau să fiu un exemplu pentru ei", a adăugat romanul. Pentru Lucian Bute, anul 2011 a fost perfect: "M-am bătut de trei ori la reţeaua Showtime. În plus, mi-am îndeplinit visul şi mi-am apărat titlul în ţara mea natală, Romania. Am învins un semifinalist al turneului Super Six (Glen Johnson). Sînt foarte mulţumit de acest an şi încrezător pentru ce va fi în următorul an. 2011 a fost perfect pentru mine", a încheiat “Mister KO”



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.