Sport

Jaf de 10.000 de lei la stadionul „Milcovul”

Dan Chiriac
28 dec 2011 3834 vizualizări
Fără pază, Complexul Sportiv a devenit raiul hoţilor u staţia de amplificare a fost furată ieri noapte de persoane necunoscute

Dezinteresul autorităţilor locale faţă de baza sportivă din cartierul Sud al Focşaniului este speculat la maxim de hoţi, care au început să fure orice. Ultima lovitură au dat-o chiar în a treia zi de Crăciun, cînd au furat din cabina de transmisii a stadionului „Milcovul”, aflată în tribuna oficială, întreaga staţie de amplificare, dar şi cele două boxe de mare putere. Valoarea staţiei şi a celor două boxe este de 10.000 de lei, potrivit oficialilor de la stadion. În ultima lună la stadion au fost comise şi alte furturi, afectat fiind clubul CSM Focşani. De altfel, staţia de amplificare a fost donată în 2008 de clubul CSM Focşani către clubul municipalităţii, CSM 2007. „Valoarea acestei staţii şi a celor două boxe este de 10.000 de lei. Pe vremea cînd eram preşedinte la CSM Focşani am donat acest sistem celor de la CSM 2007. Din păcate, dezinteresul unora a dus la o nouă faptă de acest fel la stadion”, ne-a spus Dan Dumitru, în prezent preşedinte la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea. În 2011 hoţii au avut alte două tentative de furt la baza sportivă din Sud. Astfel, în primăvară, autori necunoscuţi au încercat să sustragă porţile de pe terenul trei, probabil pentru a le vinde la centrele de colectare a materialelor refolosibile. Pînă la urmă, autorii au renunţat pentru că nu au reuşit să urce în timp scurt aceste porţi peste gardul bazei sportive. A doua zi, jucătorii veniţi la antrenament au găsit poarta „cocoţată” pe gard. În luna decembrie, hoţii au dat o nouă lovitură şi au sustras o plasă de la clubul CSM Focşani. Administratorii bazei sportive au anunţat ieri Poliţia despre această ultimă spargere şi au indicat şi un cerc de suspecţi. Poliţiştii vrînceni urmează să facă cercetări în acest caz, mai ales că au şi cîteva ipoteze de lucru indicate de cei păgubiţi. În acest moment, la stadionul Milcovul paza este asigurată de o firmă privată. Numai că agentul care face de tură are de păzit şi bălăriile de la ştrand, astfel încît, în incinta stadionului mult timp nu este nimeni. Primarul Decebal Bacinschi a declarat în dese rînduri că Primăria nu are fondurile necesare pentru a angaja pază la stadion. Aşa cum interesul autorităţilor pentru sport în Vrancea este aproape zero, tot aşa este de aşteptat ca pînă la urmă să dispară chiar şi tribunele sau gazonul de pe stadionul „Milcovul”. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
miai, acum 4524 zile, 11 ore, 6 minute, 10 secunde
Cu stadionul e alta treaba...dar ce facem cu patinuarul doamnei Placinta,unde s-au investit milioane de euro...Sa puna doamna un paznic care poate pazi si stadionul.
dj dd, acum 4524 zile, 18 ore, 2 minute, 13 secunde
Toata aparatura e la discoteca lui Dan Dumitru de la Vulturu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.